Legendás sci-fi a Bárka színpadán: Fahrenheit 451

A Bárka Színház február 25-én állítja színpadra a sci-fi irodalom egyik legnagyobb alakjának, Ray Bradburynek Fahrenheit 451 című kisregényét, amelyből 1966-ban Francois Truffaut rendezett filmet.

Bradbury, a Fahrenheit 451 írója Juan Ramun Jimenezt idézi regénye elején: „Fahrenheit 451 fok - az a hőmérséklet, amelyen a könyvnyomó papír tüzet fog és elég”. Az 1953-ban megjelent regényből 1966-ban Francois Truffaut rendezte meg első színes és egyben angol nyelvű filmjét, a főszerepeket Oskar Werner és Julie Christie alakította.

A Bárka Színházban ezúttal Anger Zsolt rendező, Jászai Mari-díjas színész vállalkozott rá, hogy színpadra állítja ezt a nem éppen szokványos történetet - a tavalyi évadban Lars von Trier dogmafilmjét, a Dogville-t rendezte meg. Anger elsősorban a regény üzenetét szeretné újrafogalmazni és a nézőknek átadni. A mű egy disztópiát, negatív jövőképet tár az olvasó elé, amelyben az amerikai társadalom hedonizmusba süllyedt, könyveket pedig tilos olvasni.

A könyvégetőként dolgozó Montagot a Bárka előadásában Kardos Róbert játssza, Mildredként Szorcsik Krisztát, Clarisse szerepében pedig Réti Adriennt láthatjuk. Az eredeti szereposztás szerint Beattyként Blaskó Pétert láthattuk volna, de betegség miatt március 17-ig Seress Zoltán igazgató veszi át a szerepét. További szereplők: Kálid Artúr, Dévai Balázs, Pásztor Tibor, Telekes Péter és Vitányi-Juhász István.

További előadások: február 26., március 1., 17., 28. és 31.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek