KULTÚR RÖVIDHÍR

Legendás sci-fi a Bárka színpadán: Fahrenheit 451

2011. február 24., csütörtök 17:46

A Bárka Színház február 25-én állítja színpadra a sci-fi irodalom egyik legnagyobb alakjának, Ray Bradburynek Fahrenheit 451 című kisregényét, amelyből 1966-ban Francois Truffaut rendezett filmet.

Bradbury, a Fahrenheit 451 írója Juan Ramun Jimenezt idézi regénye elején: „Fahrenheit 451 fok - az a hőmérséklet, amelyen a könyvnyomó papír tüzet fog és elég”. Az 1953-ban megjelent regényből 1966-ban Francois Truffaut rendezte meg első színes és egyben angol nyelvű filmjét, a főszerepeket Oskar Werner és Julie Christie alakította.

A Bárka Színházban ezúttal Anger Zsolt rendező, Jászai Mari-díjas színész vállalkozott rá, hogy színpadra állítja ezt a nem éppen szokványos történetet - a tavalyi évadban Lars von Trier dogmafilmjét, a Dogville-t rendezte meg. Anger elsősorban a regény üzenetét szeretné újrafogalmazni és a nézőknek átadni. A mű egy disztópiát, negatív jövőképet tár az olvasó elé, amelyben az amerikai társadalom hedonizmusba süllyedt, könyveket pedig tilos olvasni.

A könyvégetőként dolgozó Montagot a Bárka előadásában Kardos Róbert játssza, Mildredként Szorcsik Krisztát, Clarisse szerepében pedig Réti Adriennt láthatjuk. Az eredeti szereposztás szerint Beattyként Blaskó Pétert láthattuk volna, de betegség miatt március 17-ig Seress Zoltán igazgató veszi át a szerepét. További szereplők: Kálid Artúr, Dévai Balázs, Pásztor Tibor, Telekes Péter és Vitányi-Juhász István.

További előadások: február 26., március 1., 17., 28. és 31.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta