Street art-aukció: az utca a galériába költözik

A B55 Galéria street art-alkotásokból rendez aukciót február 23-án: a sok fiatal alkotó között jó pár olyan is akad, aki most először állít ki galériában.

A street art több technikát és témát foglal magába: azért szeretjük, mert többségében a legfiatalabb nemzedék kifejezési módja. A többnyire lázadó, kritikus művek élénk színei figyelemfelkeltőek, gesztusaik bátrak. Időnként társadalomkritikát hordoznak, máskor egyszerűen csak megörökítenek mindennapjainkból egy-egy pillanatot, amely számukra valamiért tükrözi a mai világunkat.

A B55 Kortárs Galériában február 10-23-ig megrendezett Street Art kiállítás célja, hogy minél több olyan új alkotót mutasson be, akit eddig még nem láttak. Az alkotók többsége olyan fiatal, aki most állít ki először galériában. Többen közülük lerobbant gyárak kerítéseire, elhanyagolt házak tűzfalaira festette első alkotásait.

Néhányuknak ez ma már megélhetést biztosít, néhányan felvételt nyertek művészeti egyetemekre, vagy éppen most próbálják meg a felvételit. És vannak, akik egyszerűen csak a falak után most már vásznon is megpróbálják összefoglalni mondandójukat. Ugyanakkor  van néhány művész, aki már túl van számos kiállításon, és rangos szakmai elismeréseket tudhat magáénak.

Az itt kiállított művekből 23-án 18 órától aukciót rendeznek: az árak 1 forinttól 300.000 forintig terjednek. Vannak köztük olyan tételek is, melyekből a gyűjtők is csemegézhetnek: például néhány eredeti amerikai alkotás a '90-es évekből.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek