KULTÚR RÖVIDHÍR

Nézd meg Esterházy Péter kedvenc filmjét és beszélgess vele róla!

2011. február 21., hétfő 17:06

A Litera és a Nyitott Műhely filmklubjának következő vetítésén Gothár Péter Ajándék ez a nap című filmjét láthatjuk, utána beszélgetés is lesz az íróval.

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely januárban írói filmklubot indított: a sorozatban kortárs írók kedves filmjeit vetítik havi egy alkalommal. A vetítések után beszélgetések következnek, amelyekben nem csak a vendégek vallanak majd filmmel kapcsolatos gondolataikról, de a jelenlévő közönség aktív részvételére is számítanak.Február 23-án, szerdán 19 órától a Nyitott Műhelyben Esterházy Péter egyik kedvenc mozija kerül terítékre: Gothár Péter Ajándék ez a nap című, 1979-es alkotását választotta sok kedves filmje közül. „A film drámai eseményekkel teli történet egy nőről, aki elhatározza, hogy új lakást szerez. Zeman Irén harmincéves óvodai tanárnő, aki viszonylag rossz körülmények között él, egy idősebb társbérlővel együtt. Etelka halála azonban szétzúzza Irén rendezett életét. Elhatározza, hogy minden áron új lakáshoz jut, abban a hitben, hogy a változás jó irányba tereli a dolgokat” – olvashatjuk az ajánlóban.

A rendező ezzel a művével elnyerte a Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán-díját. A szereplők közt találjuk például Esztergályos Cecíliát, Pogány Juditot, Derzsi Jánost, Major Tamást és Reviczky Gábort.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta