Nézd meg Esterházy Péter kedvenc filmjét és beszélgess vele róla!

A Litera és a Nyitott Műhely filmklubjának következő vetítésén Gothár Péter Ajándék ez a nap című filmjét láthatjuk, utána beszélgetés is lesz az íróval.

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely januárban írói filmklubot indított: a sorozatban kortárs írók kedves filmjeit vetítik havi egy alkalommal. A vetítések után beszélgetések következnek, amelyekben nem csak a vendégek vallanak majd filmmel kapcsolatos gondolataikról, de a jelenlévő közönség aktív részvételére is számítanak.



Február 23-án, szerdán 19 órától a Nyitott Műhelyben Esterházy Péter egyik kedvenc mozija kerül terítékre: Gothár Péter Ajándék ez a nap című, 1979-es alkotását választotta sok kedves filmje közül. „A film drámai eseményekkel teli történet egy nőről, aki elhatározza, hogy új lakást szerez. Zeman Irén harmincéves óvodai tanárnő, aki viszonylag rossz körülmények között él, egy idősebb társbérlővel együtt. Etelka halála azonban szétzúzza Irén rendezett életét. Elhatározza, hogy minden áron új lakáshoz jut, abban a hitben, hogy a változás jó irányba tereli a dolgokat” – olvashatjuk az ajánlóban.

A rendező ezzel a művével elnyerte a Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán-díját. A szereplők közt találjuk például Esztergályos Cecíliát, Pogány Juditot, Derzsi Jánost, Major Tamást és Reviczky Gábort.

Oszd meg másokkal is!
Mustra