KULTÚR RÖVIDHÍR

Operabál helyett jótékonysági gála: várják az adományokat

2011. február 3., csütörtök 12:38 |

A Magyar Állami Operaház a március 5-re tervezett Operabál helyett jótékonysági gálát rendez, amelynek teljes bevételét a bel- és árvízkárosultak megsegítésére ajánlja.

Az utóbbi időszakban Magyarország számos térségét sújtotta természeti katasztrófa – a káresemények elszenvedőit azonban gazdasági válság idején is csak financiális eszközökkel lehet segíteni. Az Operaház jótékony célú összefogásra szólítja fel Magyarország vezető nagyvállalatait, a közszféra szereplőit és a civil lakosságot.

Az adakozni kívánó közönség a március 5-ei gálaestre a www.opera.hu/jotekonysagigala oldalon adhatja le jegyelőrendeléseit a következő paraméterek szerint: a földszinti ülőhely 50 ezer forint, a földszinti és 1. emeleti páholy (4 személyes), valamint 2. emeleti páholy (5-7 személyes) 200 ezer forint. Az 1. emeleti páholy (6 személyes) 300 ezer forint, a 3. emeleti ülőhely pedig 10 ezer forint.

A Magyar Állami Operaház az est teljes bevételét a belvíz- és árvízkárosultak megsegítésére ajánlja. Az esten a hazai zenei élet vezető művészegyéniségei lépnek fel, akik nem kértek tiszteletdíjat közreműködésükért.

A gálaesten a nemzetközi operaéletben is hírnevet szerzett énekesnők lépnek színpadra: Komlósi Ildikó, Lukács Gyöngyi, Rost Andrea és Tokody Ilona. A gála közreműködői között nemcsak operaénekesek, hanem az Operaházban ritka vendégnek számító világhírű hangszeres szólisták is színre lépnek: Banda Ádám hegedűművész és Bogányi Gergely zongoraművész is csatlakozott a jótékony célú kezdeményezéshez.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta