KULTÚR RÖVIDHÍR

Szemléletformálás falbontó szavakkal

2011. január 29., szombat 14:22 |

„Falak helyett szavak” címmel interaktív kiállítás látható 2011. január 24-től február 6-ig a Budapesti Művelődési Központban. A kiállítást három iskola diákjainak közreműködésével hozta létre az Artemisszió Alapítvány: a tárlat a fiatalok szemével, az ő vizuális kultúrájukon és kifejezési eszközein keresztül mutatja be, milyen másnak lenni, milyen a másságot látni, feldolgozni, elfogadni.

A Budapesti Művelődési Központ 2011. január 24. és február 6. között látja vendégül a szemléletformáló kiállítást, melynek keretében iskolai csoportok és ifjúsági szakemberek ingyenes tárlatvezetést tartanak. A kiállítás három tematikus pillér – a kulturális sokszínűség, a kirekesztés és az együttélés – köré épít. Az anyagot a fiatalok által készített montázsok, tablók, életútinterjúk színesítik. A programhoz kapcsolódóan az intézmény január 25-én esélyegyenlőségi tematikájú fórumot szervez érdeklődő nonprofit, valamint kulturális szakemberek számára. A „Hátrányból előnyt – fókuszban az esélyegyenlőség” című, érzékenyítő tréninggel támogatott fórumon tanácsadói segítséggel járják körbe a résztvevők az esélyegyenlőség / egyenlő bánásmód témakörét, a munkahelyi esélyegyenlőségi terv készítésének főbb szempontjait.

„Ki vagyok én? Mi határoz meg engem? Miként látom a Másikat? Igénytelennek, érthetetlennek, irigylésre méltónak vagy hozzám hasonlónak?" – ezek a kérdések különösen sokat foglalkoztatják a kamaszkori, fejlődő személyiséget. Az igazán komoly kérdés azonban ezekből következik: Hogyan élhetünk együtt, és nem csupán egymás mellett? A kirekesztés talán egyfajta önvédelem – vagy még inkább: önvédelemmel magyarázzák. A biztonságosnak érzett saját világ védelmére azonban éppen nem nyújt megoldást! A különböző társadalmi–kulturális csoportok függnek egymástól. Egyik nem lehet a Másik nélkül. A Másik világának megismerése a tudás biztonságát adja, és teljesebb, színesebb képet ad a saját világunkról is. Hogyan lehet megismerni a másik világát? Falak emelése helyett szavakkal...

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta