KULTÚR RÖVIDHÍR

Vasárnap a 80-as generációé a Gödör

2011. január 21., péntek 15:48

Január 23-án, vasárnap a ’80-as években született, Y-generációként is emlegetett korosztály veszi birtokába a Gödör Klubot: az említett generáció problémái és szokásai kerülnek középpontba, de nem hiányozhat a filmvetítés, kiállítás, színház és koncert sem.

Az est programja olyan produkciókból áll össze, amelyek középpontjában az Y-generációnak is nevezett, mai 20-30 éves korosztály élethelyzete, problémái, kultúrája, közösségi szokásai állnak.

A szervezők nem hagyják szó nélkül azt az ominózus eseményt sem – amely tisztán él a huszonévesek emlékezetében –, amikor a hétvégi Walt Disney részeként vetített Kacsameséket megszakították Antall József halálakor. Akiben azóta is munkál némi hiányérzet, most teljes egészében, megszakítás nélkül nézheti meg A gonosz bálna című epizódot.

Emellett ekkor lesz a bemutatója a Kontra Műhely által kiadott A 80-as generáció című kötetnek is, amely a témával foglalkozó fiatal társadalomtudósok írásait tartalmazza, és amelyekre az összművészeti esemény produkciói is reagálnak. A kötet a rendezvényen ingyenesen hozzáférhető lesz. A témában természetesen vitára és beszélgetésre is alkalom nyílik, a könnyedebb kikapcsolódásra vágyók pedig a Föld Színház Műhely Kapszula című előadását tekinthetik meg, illetve a meseslágereket felturbózó Fele Királyság koncertjén rophatják.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta