Vasárnap a 80-as generációé a Gödör

Január 23-án, vasárnap a ’80-as években született, Y-generációként is emlegetett korosztály veszi birtokába a Gödör Klubot: az említett generáció problémái és szokásai kerülnek középpontba, de nem hiányozhat a filmvetítés, kiállítás, színház és koncert sem.

Az est programja olyan produkciókból áll össze, amelyek középpontjában az Y-generációnak is nevezett, mai 20-30 éves korosztály élethelyzete, problémái, kultúrája, közösségi szokásai állnak.

A szervezők nem hagyják szó nélkül azt az ominózus eseményt sem – amely tisztán él a huszonévesek emlékezetében –, amikor a hétvégi Walt Disney részeként vetített Kacsameséket megszakították Antall József halálakor. Akiben azóta is munkál némi hiányérzet, most teljes egészében, megszakítás nélkül nézheti meg A gonosz bálna című epizódot.

Emellett ekkor lesz a bemutatója a Kontra Műhely által kiadott A 80-as generáció című kötetnek is, amely a témával foglalkozó fiatal társadalomtudósok írásait tartalmazza, és amelyekre az összművészeti esemény produkciói is reagálnak. A kötet a rendezvényen ingyenesen hozzáférhető lesz. A témában természetesen vitára és beszélgetésre is alkalom nyílik, a könnyedebb kikapcsolódásra vágyók pedig a Föld Színház Műhely Kapszula című előadását tekinthetik meg, illetve a meseslágereket felturbózó Fele Királyság koncertjén rophatják.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek