KULTÚR RÖVIDHÍR

életREklám 2011: Európaiak vagyunk!?

2011. január 20., csütörtök 12:53

A tavalyi átütő magyar siker után a pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A versenyre egyperces alkotásokat várnak, a végső győztesről egy nemzetközi zsűri dönt.

A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a "reklama na život" szabad fordításban „életREklám” szlogenhez köthetőek. Az idei téma: Európaiak vagyunk!? A tavalyi évtől már online is nevezhető alkotásokat ezúttal már az összes Visegrádi országban külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni. A magyar zsűriben többek között újra részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a prágai döntőre továbbítják az általuk kiválasztott 10 legjobb alkotást. A budapesti döntő fődíja ezer dollár. A nemzetközi döntőbe jutott rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, aki 3 ezer euro pénzdíjazásban részesül majd. Jelentkezési határidő január 31.

A szervezők továbbra is törekednek arra, hogy az alkotások minél több fórumon hozzáférhetőek legyenek majd és a végső döntést követően népszerű internetes portálokon jelenjenek meg, ahol a nagyközönség ismét értékelheti a beérkezett filmeket. A 30 legjobb helyezést elért filmet elküldik „az egyperces filmek világszervezetének” a ONE MINUTE – ONE WORLD  fesztiváljaira, valamint szerepeltetik őket magyar, szlovák és cseh zenei- és filmfesztiválokon. A kiválasztott filmek szlovák, magyar és cseh televíziókban, blokkokban jelennek majd meg.
Egy alkotó maximum 3 filmmel jelentkezhet, a filmeket szakmai zsűri értékeli, melynek végső összetételét később hozzák nyilvánosságra. Minden országban levetítésre kerül a helyi zsűri által legjobbnak vélt 30 alkotás: Varsó, Prága és Pozsony mellett március 10-én Budapesten is. A hivatalos eredményhirdetés 2011. április 6.-án lesz Prágában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta