Bulizz Frenák táncosaival a premier után!

Frenák Pál legújabb darabjában, a k.Rush-ban a rohanás és ütközés drámai pillanatai filmes emlékképekkel keverednek, innen a különleges „műfaji” meghatározás is: „movie-moving”. A 19-i előadás után közösen bulizhatsz az alkotókkal.

Korszakokon és generációkon átívelő utazásra invitál minket december 16-19-ig, 20 órai kezdettel a Frenák Pál Társulat a Trafóban. Frenák pályája során most, k.Rush című darabjában fordul először az idősebb táncosnemzedék felé, ami a koreográfus számára is nagy kihívás, hiszen a fiatalos lendület, az állandó pulzálás és a dinamikus mozgás eddigi munkáinak fontos részét képezte. A frenáki mozgásforma új lehetőségeit többek közt Lőrinc Katalin, Lovas Pál és Uhrik Dóra ülteti át a gyakorlatba.

Az előadásban az idő linearitása megtörik, álom és valóság határai elmosódnak, gesztusok és mozdulatok jelölik ki a kereteket. Philippe Martini videóművész háttere előtt a Frenáktól megszokott letisztult színpadképben csupán egy fehér Cadillac hasítja a végtelent. 16-án, csütörtökön, az előadás után Varga Mátyás bencés szerzetes beszélget Frenák Pál koreográfussal és a táncosokkal, a 19-i előadást pedig az alkotókkal közös buli követi a Trafó bárjában, a Mappa Clubban.

A premier parti különlegessége, hogy a zenéért az előadás zenei anyagát is jegyző Gilles Gauvin, a látványért pedig a k.Rush filmrészleteit és vetítését is készítő Philippe Martini felel. Az eseményre a k.Rush bármelyik előadására szóló jeggyel ingyenes a belépés.

Oszd meg másokkal is!
Mustra