Zsidó gasztronómiai fesztivál Budapesten

Hét napon át, november 14-től 21-ig lehet megkóstolni a zsidó konyha remekeit a Gozsdu Udvarban. Az egyhetes gasztronómiai fesztiválon, amely a Tátsd a szád! nevet kapta, a tradicionális és a modern zsidó konyha is képviselteti magát.

Többek között maceszgombócot, sóletet, gefillte fist, flódnit, kuglit, hámántáskát, cimeszt, kindlit, és hummuszt is kóstolhatnak azok, akik ellátogatnak a héten a Gozsdu Udvarba, ahol a zsidó konyha mellett a hagyományok, a kultúra, így a pattogós klezmer zene is megjelenik.

A Judafest rendezvénysorozaton - amely ezúttal a gasztronómiával foglalkozik - a kóser italok sem hiányoznak majd, sőt. Vidám előadások, utcazenészek, vásári mulatság, főzőshowk, koncertek és gyermekprogramok is színesítik a fesztivált.

A Judafest zsidó kulturális fesztivál elsődleges célja, hogy megismertesse a közönséget a zsidó kultúra, azon belül a zene, a színház a képző- és iparművészet zsidó vonatkozású írányvonalaival. Az eseménysorozat során a művészeti ágak széles skáláját felhasználva biztosítják a szervezők, hogy mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő programokat. A Judafest következő állomásaként a zsidó gyerekszínházi programokba kukkanthatunk majd be, december 3- 5-ig, a Merlin Színházban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra