Mucsi Zoltánnak nagyon nehéz

Háy János Nehéz című darabja sötét magyar tragédia, amelyet Mucsi Zoltán főszereplésével Bérczes László állított színpadra. Az előadás legközelebb november 5-én és 8-án lesz látható.

Fotó: Kováts Dániel
Fotó: Kováts Dániel

„Háy János sajátos nyelve, humorát még őrző, egyre szikárabb és szigorúbb fogalmazása a komédia színeit felcsillantó sötét magyar tragédiát ígér” - olvashatjuk a Bárka Színház új bemutatója, a Nehéz ajánlójában.

Nehéz főhőse a vidékről tizenévesen Budapestre kerülő fiatalember, aki szülei egyetértésével, sőt támogatásával megszakítja a végtelennek tűnő családi láncot, kiszakad az otthoni fészekből, „különb” lesz, mint ősei, megváltja a nemzetséget. Aztán az illúziók kicsorbulnak, ahogy kell. Régi otthonát elveszíti, újat a nagyvárosban nem lel, noha minden próbálkozása arról szól, hogy megteremtse „saját életét”. S ez a saját élet a törvény és véletlen által meghatározottan kétségbeejtően kiszámítható...

A Mucsi Zoltán főszereplésével bemutatott darab címét Bérczes László rendező a Bárka meglehetősen nehéz helyzetével is összefüggésbe hozta: a Színházi Törvénytől sújtott színházként költségvetésük több mint negyedével csökkent a támogatásuk. „Nehézségeink abból is fakadnak, hogy nem engedünk az igényes, elmélyült, komoly munkából” - fűzte hozzá a rendező. Az előadás legközelebb november 5-én és 8-án lesz látható.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek