Funk-királynő érkezik a Trafóba

Sydonie Raawiya Koumba énekesnő vagyis Syd az ősszel végre Budapestre érkezik! De ki Syd? Úgy hasonlít valakire… Egy este sok meglepetéssel, sodró zenével és fantasztikus pillanatokkal a Trafóban.

Október 22-24-ig rendhagyó zenei eseménnyel találkozhatunk a Trafóban, Láng Annamária színésznő tolmácsolásában. Afrikai utazásai során ismerkedett meg Sydonie Raawiya Koumbával, a hetvenes évek emblematikus funk-királynőjével, aki azóta visszavonult a zenei életből. Nemzetközi sztárok hosszú sora próbálta őt az évek során visszacsábítani a színpadra, ám Syd sorban nemet mondott mindenkinek. Kosarat kapott többek között Stevie Wonder, Britney Spears, de ugyanígy járt az Einstürzende Neubauten.

Ki tudja miért – talán bosszúból - Lángnak most mégis igent mondott. A koncert során nem csupán Syd magyarra fordított dalaival ismerkedhet meg a közönség, de bepillantást nyerhet egy botrányoktól hangos, tragédiáktól terhes zenei karrier titkaiba is. Négynegyed, csillogás, párducbőr és vákácsáká-wah-wah!

„Vinnai Andrással lefordíttattam a dalszövegeit. Dalokat az afrikai és a amerikai időkből, amikor igazi sztár volt. Főleg az identitáskeresésről és a szerelemről szólnak. Egyelőre ismerkedünk Syd világával. Szeretnék pár számot önállóan elénekelni tőle, ezek feldolgozására kértem fel Szesztay Dávidot és zenekarát” – mondta Láng Annamária. „Ez a lány nagyon jó vokalista. Rá tudok ülni a hangjára. Nekem az a lényeg. Hogy meg tudjam ülni a vokált, és ne ficánkoljon alattam. Én ha tehetném, csak vokáloznék. De nekem sajnos nem adatott meg a háttérben maradni. Folyton ki vagyok lökve előre” – tette hozzá Syd.

Oszd meg másokkal is!
Mustra