Frenák Pál két új táncosnője az InTimE-ban debütál

Szeptember 16-17-én újra látható Frenák Pál elementáris erejű táncelőadása, az InTimE a Trafóban. A 2008 óta nagy sikerrel futó produkciót ezúttal még különlegesebbé teszi, hogy ebben a darabban mutatkozik be a társulat két új, „szikrázóan tehetséges” táncosnője: Simet Jessica és Marie-Julie Debeaulieu.

Frenák Pál szeptember 16-17-én este a Trafóban, méghozzá az InTimE című darabjában mutatja be társulatának két új táncosnőjét: Simet Jessica-t és Marie-Julie Debeaulieu-t. Az előadást 2008 decemberében láthatta először a közönség, és eddig is rengeteg elismerést söpört be a testet érzékeny eszközként használó szókimondásával.

Határozott kontúrok, erős kontrasztok: a vörös rózsákkal teleszórt tiszta fehér táncszőnyeget koromsötét falak keretezik. Ebben a térben találkoznak, fonódnak össze vagy épp taszítják el egymást a kapcsolatok hálójába gabalyodott botladozó, csábító, vágyakozó és vergődő figurák. Frenák Pál koreográfusi világának visszatérő motívumai – vonzások és választások – a vörös kanapé mellett, mögött, körül.

„Frenák nem szépeleg, nem gügyög, nem hazudik. Az InTimE minden vadromantikus álca ellenére az időbe vetettség tragikus tapasztalatával szembesít: ölelni azért kell, mert halandók vagyunk. (...) minden pillanat az enyészet fényében lesz különleges. (...) Ezt a rettenetet ilyen őszintén, de mégis ennyi szívszorító tapintatba, szépségbe becsomagolva csak Frenák képes közvetíteni” – írta Tóth Ágnes Veronika az előadásról.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek