KÖLYÖK

Kipróbáltuk a szabad nagypénteket, nem jött be

2017. április 21., péntek 07:48

Idén hirtelen munkaszüneti nappá változott a nagypéntek. Őszintén szólva gőzöm sincs, hogy ez hogy történhetett, a társadalmi vitájáról például teljesen lemaradtam, (pedig szoktam újságot olvasni, eskü), biztos azért, mert nagyjából két nap volt rá, és nem volt időm bekapcsolódni.

Lényeg, hogy idén már az volt, hogy húsvét előtti pénteken nem lehetett bevásárolni, mert zárva volt minden. Gondoltam, előbb kipróbálom az új szisztémát, és csak utána mondok róla véleményt. Hát nem jött be. 

Jó lett volna ezt először egyeztetni az érintettekkel, például az anyákkal, meg a háziasszonyokkal. Például megkérdezni, hogy jó-e ez így? Rögtön megmondtuk volna, hogy nem lesz az. Tudom, a pusztán férfiakból álló kormányban az ilyesmi marhára nem szempont, de szólok, hogy a sonka és a tojás az asztalra, a csokinyúl a bokorba nem magától terem, habár én is hiszek a csodában, hanem ezeket valaki odateszi. Mi vagyunk azok: az anyák, meg az asszonyok. Szürpríz. És mivel a házi gazdaságomban momentán se disznó, se tehén, se tyúk, de még egy nyamvadt kakaócserje sincs, mindezeket meg kell vásárolni valamikor.

shutterstock 409946485

Namost, az első akadály ott lép fel, hogy pénteken, a munkaszüneti nap miatt az egész család otthon van, és őket valakinek meg kell etetni ötször, viszont ezzel párhuzamosan a boltok zárva vannak. Ez nem egy jó kombináció, mert egy család, fejlődésben lévő gyerekekkel, állati sok kaját el tud fogyasztani egy nap alatt, amire fel kell készülni. A megoldás: a bevásárlás. 

Nem tudom, a döntéshozók jártak-e Nagypéntek előtti csütörtökön bevásárolni, én voltam. Negyvenöt percet álltam sorba az üzlet pénztáránál, úgy, hogy mindegyik nyitva volt, és fénysebességgel dolgoztak a pénztárosok. Nem baj, majd pénteken kipihenik magukat, hogy szombaton újra bemehessenek dolgozni, majd vasárnap megint nem, és így tovább. Mert a hosszú, négynapos hétvége nekik így is, úgy is elmaradt, de mintha ezt nem kalkulálták volna bele a jogszabály elfogadásakor. A boltosoknak tehát nem lett jobb, a többieknek viszont rosszabb lett.

Szombaton pedig kezdődött az egész elölről, mert csütörtöki kaláccsal és salátával hétfőn már nem olyan könnyű ünnepi menüt rittyenteni. Ismét azzal ment el a fél nap, hogy üzletek pénztárainál álltam sorba, hát így szép az ünnep.

Nem szeretnék teológiai vitát nyitni arról, hogy szükség van-e a nagypénteki munkaszüneti napra. Annál is inkább, mert teológiailag elég sok minden levezethető, például a gyerekverés is, de hát ez mellékszál, meg övön aluli is volt, belátom. Maradjunk inkább abban, hogy a nagypénteki szünet messze nem természeti törvény, hanem egy politikai döntés eredménye, ha már a rendszerváltás óta eltelt 28 évben megvoltak nélküle, és csak most jutott eszükbe először.

Egyébként emlékszem ám még arra, amikor Nagyboldogasszony napját akarták munkaszüneti nappá tenni az ezredforduló környékén, ez pont abban az évben volt, amikor először belengették a vasárnapi zárva tartást. Az sem jött be, csak szólok. Pedig nyilván az is levezethető teológiailag. Apropó, Nagyboldogasszony napja: tudja valaki, hogy mi az, és mikor van? Köszönöm. Pedig majdnem munkaszüneti nap lett az is.

De ha már ragaszkodnak a lózunghoz, hogy családbarát kormány hoz itt családbarát intézkedéseket, akkor egy dolgot szeretnék kérni, hogy ne lógjon már ki annyira a lóláb: Mielőtt eldöntenék, hogy mi a jó a családoknak, kérdezzék már meg róla a családokat! Erről, mondjuk, pont lenne is értelme konzultálni. Na nem úgy.

Különben meg szerintem elég lett volna gondolkozni is, maguktól is rájöttek volna, hogy egy nagy és etetős ünnep előtt nem szerencsés betenni egy boltzáras napot, amivel dupla munkát és szervezést adnak minden anyának és háziasszonynak, szeretettel. Ha a szimpla bevásárlás-sütés-főzés nem lenne elég.

A nagypénteki istentisztelet meg úgyis csak este hatkor kezdődött, szóval simán odaértünk volna munkaidő után is. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2017.04.22 08:33:43szgy

  ""Őszintén szólva gőzöm sincs, hogy ez hogy történhetett, a társadalmi vitájáról például teljesen lemaradtam"
  Miért kellene ezt a társadalommal megvitatni? Nem kell félhülyékre bízni a döntést - elég ha betartják a törvényeket."

  Miért kellett volna, mi lett volna a vita? A munkáltatók tiltakoznak, a szakszervezetek egyetértenek, ugyanazokat a köröket futották volna mint eddig mindig. Megvitatták volna hogy miért pénteken kellett Jézusnak meghalnia, inkább szombaton kellett volna hogy nyugodtan tudjunk bevásárolni?

 • 2017.04.22 08:41:38R2D2 & C3PO

  Fizetekmégegysört!
  Vidd őket étterembe. ;)
  3*15? Hülye lennék ellátni.

  Egy 3*10-es hosszúhétvégéhez elég egy előző heti bevásárlás, plusz pénteken beugrani a pékségbe - az fix. Fagyasztóba beugtik minden, pácolva, szerda-csütörtök az édességre. Plusz olyan receptek, amit lehet együtt és/vagy közreműködés nélkül csinálni (bogrács, tárcsa, nyárs/caserole.) Nálam csak tárcsán van rántotthús, sohanapján gyakorlatilag.

 • 2017.04.22 08:55:11szgy

  Társadalmi vitáról jut eszembe, éppen idevág: egy tavaszi szünetre eső munkaszüneti napot vitatnának meg, mikor azt évtizedek óta nem tudják megvitatni hogy a tanároknak miért van olyan sok szabadsága ami egy átlagembernek soha nem lesz és hogy a gyerekes szülők miért nem kapnak legalább ugyanannyit hogy a gyerekkel tudjanak lenni amikor a tanárok szabadságon vannak?
  Sok gyerekes ismerős kínlódik azzal hogy mi legyen a gyerekkel amikor neki dolgoznia kell, volt már aki a munkahelyét is otthagyta mert ráment volna a fizetése nagy része arra hogy vigyázzon valaki a gyerekre. Persze ez nem csak a munkaszüneti napokról szól, hanem arról hogy miért kell legkésőbb 16:00-ra(!!!) menni a gyerekért mikor a munkaidő a legtöbb helyen 16:30-ig tart? Miért nem tudnak ott lenni 17 vagy 18 óráig, a dolgozó szülők gyerekeivel? És a tanár agya miért van elborulva ha néha csak 16:10-re ér oda a szülő? Ezt kellene megvitatni, nem egy munkaszüneti napot.

 • 2017.04.22 08:58:39R2D2 & C3PO

  Mindenkinek elárulom: a kenyeret is le lehet fagyasztani. ;)
  Kissé szikadttan is puha lesz, mikor előrántod és hagyod (!) magától (!) kiolvadni. ;) ami cca 3 óra egy kilónál.

  A fagyasztó a legjobb barát.

  A bolti friss húsra muhaha. Valszeg az illető még nem evett friss húst. ;)

 • 2017.04.22 22:18:29sellőlány

  R2D2&C3PO
  Friss darált hús volt, ha nem lett volna egyértelmű. Lehet, hogy te minden alkalommal elmész a vágóhídra és gumicsizmával végigtapicskolsz a véres padlón, majd hazaviszed a trófeát és otthon az 50 éves öntöttvas darálón ledarálod a izmos kis tricepszeddel. Hát mi nem törjük magunkat ilyen körökkel. Ja, hentes sincs a családban, szerencsére. A férjem külföldi Európa boldogabb feléről, így van fogalma arról, mi a friss áru. (Mindig mondja is, hogy amit itthon kapni nagyrészt, azt ott kábé menne a kukába.) Tehát jobb, ha megjegyzed: ha frissen akarsz multinál, menj olyan Sparba, ahol helyben dolgozzák fel az árut, vagy a Metróba. Tesco, Príma, Auchan, Lidl és Aldi felejtős.

 • 2017.04.23 09:59:51Ljozsef

  "A nagypénteki istentisztelet meg úgyis csak este hatkor kezdődött, szóval simán odaértünk volna munkaidő után is." És mi van azokkal akik 12 órás műszakban dolgoznak, este hatkor van vége vagy akkor kezdődik, sokan vannak ezzel így? Mondom én ez az idióta csak cseszteti a jó népet, dehogy akar ő dolgozni mindenáron ! :-))

 • 2017.04.23 10:13:38Serrath

  Kedves cikkíró! Nekem is az jött le irományából, hogy nem szeret a családjával otthon lenni. Üres kifogás a boltzár, mivel szinte minden élelmiszernek hosszabb a szavatossági ideje. Nemcsak csütörtökön lehetett volna bevásárolni, hanem mondjuk hétfőn, vagy kedden, amikor nem kell olyan sokáig sorban állni a pénztárnál. Én évek óta így teszek. Egy jó tanács: a fagyasztómban mindíg van 1-2 kenyér is, így nem érhet meglepetés. Véleményem szerint ez egy felesleges hiszti volt.

 • 2017.04.23 11:39:32geegee

  hát bakker, nektek semmi nem jó...már a munkaszüneti nap is baj? :D
  A megoldás az, hogy ne legyen semmi se bezárva.Vagy leglább is bízzák rá a boltosokra.Igen, sajnos a kereskedelemben dolgozni szhopás ilyen szempontból.De őket is lehet, sőt kell kártalanítani, kárpótolni mondjuk dupla szabadnappal és jó fizetéssel.Itt felénk nem volt bezárva semmi, mondjuk ünnepnap már vagy sok tizen-év óta.Semmi baj nincs vele.

 • 2017.04.23 11:44:02Jazon

  Mindenképpen kellett írni valami köcsög fanyalgós cikket igaz?
  Amúgy szombaton minden nyitva volt. (másnap) Jaj istenem egy kibaszott napig nem mehetek a teszkóba, jaj most mi lesz???
  Annyira tetszik ez.......
  Az egyik nap mindenki rinyál,h. nincs pénze vásárolni, meg,h minden milyen drága, másnap meg az a baj,h. 1-2 napig nem lehet vásárolni.
  Nyilván nagyon fontos,h. minden nap lehessen hol elkölteni a pénzt.
  Az sem jó ha dolgozni kell, az sem ha munkaszüneti nap van. Semmi sem jó...

 • 2017.04.23 12:07:17geegee

  Ha meg otthon élnék akkor az hétszentség, hogy már szerdán(!) megvenném az össze szs@rnak valót és utána legközelebb keddig q élet, hogy boltnak, hipernek a közelébe nem mennék.Aki nem tudná, tádáááááám, a kenyeret is le lehet fagyasztani:minő csoda.A vendégsereget meg el kell hajtani a náthásba... :D
  Na jó, esetleg valami külső helyszínen grillezés, ilyesmi, úgy hogy mindenki hoz valamit.Nálam max ez lenne.

 • 2017.04.23 13:12:20NemesekErnyo

  Elárulok egy titkot. Kenyeret, kalácsot is lehet fagyasztani. Jól becsomagolva, hogy ne vegyen át más szagokat, KUTYA BAJA nem lesz. Bárki megkóstolhatja, meg nem mondaná, hogy fagyasztott.

 • 2017.04.23 13:14:22NemesekErnyo

  Lényeget elfeledtem: imádtam, hogy idén normálisan fel lehetett készülni húsvét ünnepére :) Még soha ilyen korán, flottul nem mentek a dolgok. Minden tökéletes lett, sőt pihenni is maradt idő!

 • 2017.04.23 13:16:47NemesekErnyo

  Sörök, ásványvizek, gyümölcslevek, üdítők nem kérnek enni, meg lehet venni előre. Liszt, vaj, cukor, tejszín, egyéb sütési alapanyagokat úgyszintén. Még a tejet is!

 • 2017.04.23 13:20:02NemesekErnyo

  sellőlány: életedben egyszer kell befektetned elektromos húsdarálóba. Lidl, Aldi sajátmárkása kb. 15 ezer ft. Innentől darált színhúst ehetsz. Nem tálcásat 30% zsírtartalommal, vagy amit a hentes éppen darálóba dobált az előző vevőtől levágva.
  Mondjuk hiába ugatérozok, mert ismerőseim zöme még mákot sem hajlandó darálni. Megveszi azt az aromáját vesztett vackot, amit egy évvel ezelőtt zacskóba töltöttek.

 • 2017.04.23 13:20:54NemesekErnyo

  Még csak azt nem írtátok le, hogy a húsvét hétfője felesleges otthoni bezártság :DDD

 • 2017.04.23 15:15:40b1!!!

  ISTENEM ISTENEM , MIÉRT HAGYTÁL EL ENGEMET. EKKORA BUTA PRIMITÍV CIKKIRÓNAK TALÁN AZ ISZLÁM ÁLLAMBAN LENNE A HELYE.

  Ott végre végig otthon lehetne, nőként. Iskolába amúgy sem kéne járnia (irr is fölösleges volt), a kereszténységet meg már amúgy is gyűlöli. (bár ezt lehet, hogy a kereszténységet zsidó gyökerei, vagy inspirációja miatt utálja)

 • 2017.04.23 15:15:42b1!!!

  ISTENEM ISTENEM , MIÉRT HAGYTÁL EL ENGEMET. EKKORA BUTA PRIMITÍV CIKKIRÓNAK TALÁN AZ ISZLÁM ÁLLAMBAN LENNE A HELYE.

  Ott végre végig otthon lehetne, nőként. Iskolába amúgy sem kéne járnia (irr is fölösleges volt), a kereszténységet meg már amúgy is gyűlöli. (bár ezt lehet, hogy a kereszténységet zsidó gyökerei, vagy inspirációja miatt utálja)

 • 2017.04.23 16:12:33mavtelep

  Már bocs', hogy szólok, de a cikkírón kívül senki nem említette a boltok dolgozóit, akik csütörtökön és szombaton este 10 h-ig állták a rohamot.
  Állítólag a törvényhozó az ő javukat akarta.
  Szervusztok, jó napot !

 • 2017.04.23 21:36:36sellőlány_

  Nemesek Ernyő! Gondolkodtunk már rajta, de sajna zéró tárolóhelyünk van még egy bizbaz gép számára. Pláne, hogy egy évben kb. 4-5x vennénk elő. De figyu, csak egy tipp: a jobb Sparokban és a Metróban is azt darálják le, amit megveszel. Tehát nem a zsírod részeken bukik a dolog, hanem hogy honnan van a hús és vajon mennyi szarral pumpálták fel, mire a kereskedelemben landolt. Ezt meg ugye, soha nem tudod meg, amíg nem tartasz sajátot. (Plusz poén, hogy én nem eszem húst, tehát csak a húsevő családtagok nevében tudok nyilatkozni.)

 • 2017.04.23 21:41:24sellőlány_

  Btw, csatlakozva mavtelephez... Csak az első hozzászólások után elterelődött a téma. Én is inkább a bolti dolgozókat sajnáltam, nem az otthon unatkozókat/pánikrohamot kapókat... Amelyik bolti dolgozóval beszéltem, egyik se volt oda a pénteki szabadnapért, csak hogy utána szombaton non-stop, zárásig roboltolhasson. Akkor már inkább lett volna szombat-vasárnap-hétfő az ünnepnap. Dettó dec. 24-edike!

 • 2017.04.23 21:48:35sellőlány_

  Nemesek Ernyő! A férjem most mondja, hogy a burgerhez kifejezetten jó, ha zsíros a hús. Ő meg egy kis szalonnát is darál hozzá, ha túl száraznak találja (lapocka), ha már vesefaggyút nem igazán lehet ilyen helyeken venni.

 • 2017.04.23 21:49:30zizi77

  3 nap nem lehet zárva minden. 2 nap még megy, de 3 már sok szerintem. Egyébként meg eddig is nyitva voltak este 10-ig a 2 napos ünnep előtt, csak akkor nem volt előtte egy kötelező szabadnap.

 • 2017.04.23 22:19:36sellőlány_

  Zizi77, az átlagos ünnep előtti szombatokon nincs akkora nyomás, mint most a péntek vasárnap hétfő között. Egy 17 órai zárás azért járt volna nekik...

 • 2017.04.23 22:29:25zizi77

  Sellőlány, szerintem meg pont sokan csütörtökön bevásároltak, és szombaton már nem, ahogy én is. Erről szólt a poszt is lényegében. Az biztos, hogy nem egy műszak dolgozott reggel 6-22-ig. Egyébként valóban marhaság szombaton 22-ig nyitva lenni, mert pár emberen kívül nem hiszem, hogy túl sokan vásárolnak már akkor.

 • 2017.04.23 23:09:15sellőlány_

  Zizi77, ahogy az első hozzászólásokban írtam, én is pont így tettem (előre bevásárolva húsvétra), viszont láttuk, mi volt szombaton. Ebből is látszott, hogy az emberek többsége nem tervezett előre. És ez nem tudom, miért van így... berögződések, halogatás vagy közvetlenül ünnepek előtt jutnak pénzhez... (?) Tény az is, hogy ünnepek.elotti péntek sok munkahelyen már elég laza, a csütörtök pedig nem ugyanaz. Mi is 8 körül értünk aznap haza, és még nem is vásároltunk aznap. A keddi kenyeret értük pénteken. Vasárnapra pedig sütöttem házit.

 • 2017.04.23 23:14:59sellőlány_

  Autocorrect átírta itt-ott, sorry

 • 2017.04.23 23:45:49Jeff

  Vicces, már az is baj, ha munkaszüneti nap van. Engem nem érint a dolog mert kb. akkor dolgozom amikor kedvem van, de tudod vannak emberek, akik örültek a hosszú hétvégének, mert ilyenkor lehet együtt lenni a családdal, elutazni pár napra, kikapcsolódni, stb.

 • 2017.04.24 06:00:28Thomasx

  KEreskedelemben dolgozom, anno micsoda perpatvar volt belőle hogy nemlehet vasárnap vásárolni mert zárva voltak a boltok. Újra nyitva lettek de nemjönnek a vásárlók ,mert otthon vannak. Nekem is jobb lenne a családdal otthon mit az üzletben a hét hetedik napján IS! Erre meg jön egy nyavajgó firkász és ajvékol hogy nem tud vásárolni! Vásárolj be b@zd meg az év maradék 350 nyitvatartási napján!

 • 2017.04.24 06:13:13Bende Andras

  "Jó lett volna ezt először egyeztetni az érintettekkel, például az anyákkal, meg a háziasszonyokkal. Például megkérdezni, hogy jó-e ez így?" Most hisztizel mert nem ment hozzád senki a véleményedért?

 • 2017.04.24 07:32:08Kifordított kacagány

  Mi lett volna, ha rendesen visszaállítják a húsvétot és a kedd is ünnepnap lett volna? felakasztotta volna magát bánatába ez a picsogó firkász? manapság mi az mi nem áll el a hűtőben 4 napig? jön itt a bóti salátájával amin alapból annyi a tartósító, hogy még hűtés nélkül sem rohad rá csütörtöktől vasárnapig, de neki kell a friss, ami nem az ő hűtőjében áll 2 napot, hanem a bóti hűtőben két hetet. az ilyen embereken látszik, hogy beteg ez a társadalom.

 • 2017.04.24 08:08:06Kata Kosztolányi

  Na figyu.... Egyrészt, már januárban tudni lehetett, hogy ez így lesz. Milyen érdekes, én pl. nem maradtam le róla. Mit csinál ilyenkor az ember? Mindent, ami nem romlandó, megvásárol előre. Akár hetekkel. Pl. a csokinyulat (amiből nagypéntekre úgyis csak a szenny marad mindenhol - sokkal jobb előbb megvenni). Aztán ugye telerakja a fagyasztót. Itt jegyezném meg, hogy az igazi nagy dínom-dánom csokinyulastul az ugyebár vasárnap van, SZOMBATON PEDIG NYITVA VOLT MINDEN! Így bőven lehetett vásárolni, ha valami az utolsó pillanatra maradt. Tudod, nem csak a "háziasszonyokat" kell megkérdezni. Hanem az év nagy részében dolgozó embereket. Köztük is vannak szép számmal családanyák, Sőt, főznek ők is. Ahogy én is, naponta, munka és utazás mellett, de nem tartom magam "háziasszonynak". Vendégek voltak nálunk is húsvétkor, főztem csomó mindent én is. Nem haltunk éhen, és mindent el tudtam készíteni, amit szerettem volna, a pénteki zárva tartás (és a csütörtöki halom túlóra) ellenére is. Mi, nem keveset dolgozó emberek nagyon örültünk a pénteki munkaszüneti napnak! Amúgy, ha semmi különös nincs, akkor maximálisan vasárnapi zárva-tartás ellenes vagyok. Oldja meg az üzlet részidősökkel. Ugyanis nekünk, akik egész héten estig dolgozunk - sokszor szombaton is, nem mindig megoldható a hét közbeni nagybevásárlás. De évi néhány alkalommal, amikor ünnepek vannak, igenis legyenek hosszú hétvégék! Mindenkinek! Ahogy a világ számos országában, és még sehol nem haltak emiatt éhen!

 • 2017.04.24 08:26:07*E*

  Nancsibacsi: te mekkora gyökér vagy!

 • 2017.04.24 08:29:18Emília Farkasné Marton

  Az én környezetemben a Nagypénteki munkaszüneti nap csak arra volt jó, hogy hol az egyik szomszéd berregtette a fünyírót, hol a másik az egyéb jó nagy hanggal járó egyéb kerti gépeket stb. Azért én kíváncsi lettem volna hány ember töltötte ténylegesen úgy a napját ahogy azt a katolikus vallás előírja. Annyira nem kell a cikkírót leszólni, mert a magyar emberek zöme ezt a napot is arra használja, hogy dolgozzon, persze nem a munkahelyén.

 • 2017.04.24 08:46:23zizi77

  Emília, ha nincs a péntek, akkor a kerti munka sincs? Ha nem pénteken, akkor szombaton csinálták volna, vagy mikor az idő engedi. Tudod, Karácsonykor se ül mindenki a templomban.
  Remélem, mindenki fel tud készülni május1-re, mert akkor se lesz bolt nyitva, most szólok!!!

 • 2017.04.24 12:09:25LFather

  Minden melósnak jól jött a szabad nagypéntek, a vásárlást megoldották a hét másik 4 napján. Az ellustult, kényeskedő ingyenélők, bértollnokok és egyéb életművészek/konzumidióták meg szokjanak hozzá, sok mindenhez amúgy sem kell sajnos hozzászokniuk. Meg aztán nem nagycsütörtökön szóltak, hogy figyumá', holnap ünnepnap van, hanem hónapok óta lehetett tudni. Továbbá ahogy korábban írták, szombaton minden nyitva volt, tehát egy (1) napot kellett valahogy kibírni a kib@szott vásárlás nélkül. Szóval a nagypénteki ünnepnap BEJÖTT, köszönjük.

  A posztról, meg az írójáról kialakított véleményemet inkább nem tárnám az úri közönség elé, megtartom magamnak.

 • 2017.04.24 12:24:25s3pooler

  Nem tudom, az csak nekem tűnt-e fel, hogy a 4 napos hétvége második napján, SZOMBATon csomó minden nyitva volt?
  Pl az összes élelmiszerüzlet...!
  És mivel a wannabe szerzőnek vélhetően van internet elérése, meg tudta volna nézni a meghirdetett húsvéti nyitvatartásokat...
  .. lehet hogy eszerűbb lett volna, csak arról meg nem lehet durcásat írni.

 • 2017.04.24 13:12:43R.T. Flakfizer

  :)
  jól értem, hogy a nagypéntek elleni összes érv a boltok zárvatartása és a hétfőre megszottyanó kalács? :D :D :D
  azt hittem, a kimaradó munkanap, termelés, ilyesmik lesznek a fő irány, vagy nem tudom, hogy mi, de ez... :D maradjunk annyiban, hogy előre lehetett tudni, hogy az ilyesmi holmik szombaton pótolhatók, illetve lehet sütni is... ;)

 • 2017.04.24 13:44:51forei

  egyedülálló rokkant idős ember vagyok, de még tudok előre tervezni, gondolkozni. Több ingyen vagy pár forintért házhozszállító élelmiszer webáruház van.

 • 2017.04.24 14:18:22krampam

  De hülye vagy... Ilyen ostoba picsogást... Őt nem kérdezték meg! Észbontó! Ahogy Mucsi fogalmazott: "Hát ez felbaszta az agyamat."

 • 2017.04.24 14:31:50Csendes Szonáta

  végre, egy értelmes cikk a díványon.
  a sok okosnak, aki szerint a boltzár a lényeg. nem, legfőbb probléma megint a társadalom teljes kizárásával történő megmondás. de ti mint a birkák, mindent lenyeltek zokszó nélkül.

 • 2017.04.24 14:31:50Csendes Szonáta

  végre, egy értelmes cikk a díványon.
  a sok okosnak, aki szerint a boltzár a lényeg. nem, legfőbb probléma megint a társadalom teljes kizárásával történő megmondás. de ti mint a birkák, mindent lenyeltek zokszó nélkül.

 • 2017.04.24 15:02:14kakukkboy

  Elszabták, de alaposan!

 • 2017.04.24 15:44:50cardiobascuralis 3

  Még szerencse, hogy csak a nagypéntek előtti csütörtök éjjel derült ki, hogy a nagypéntek szabadnap lesz.

  Primilla már megint remekül bizonyítja, hogy mekkora agyatlan kretén.
  De hát eddig is elhittük!

 • 2017.04.24 16:14:36Zoltanius

  A keresztény ünnep szabadnappá nyilvánítsával ismét csak nem az a gond, hogy nem lehet bevásrolni, és szerintem a poszt szerzője alapvetően nem is erre akart utalni, hanem a Fidesz kormány által jó kommunista módjára a társadalom megerőszakolása árán is punktum keresztülvert társadalom "mérnökösködés". Az már csak következmény, hogy erre menetrendszerűen egyesek egy jó kis zsidózással tesznek koronát.

 • 2017.04.24 16:44:58pojken

  Kedves Primilla! Én sem szeretnék Nagypénteken dolgozni csak azért, hogy a háziasszonyok vagy a háziurak (hogy politikailag korrektek legyünk) be tudjanak vásárolni. Az a probléma, hogy a bevásárlás már egy családi program lett, és nem azt/nem annyit vásárolunk amire szükségünk lenne, hanem amivel a legnagyobb profitot tudjuk juttatni a kereskedőknek.

 • 2017.04.24 17:48:55zizi77

  Zoltanius, én említettem a zsidókat, de nem volt benne semmi zsidózás. Alapvetően a Nagypéntek nekik a legkellemetlenebb több szempontból is. Remélem, nem kell részleteznem miért.

 • 2017.04.25 01:03:51mazsoqq

  Banki alkalmazottakat szoktam idegesíteni, miszerint annyira gyengén fizetik-e őket, hogy egy bank sincs nyitva, nem hogy munkaszünetes napokon, de 18 óra után, és 8 óra előtt. Szokásos munkaidőben dolgozó, aki nem tud ellógni, elég nehezen tud bankolni, leginkább egész napi meló után, hulla fáradtan. Mit szólnának hozzá, ha látnának egy tűzesetet, gyilkosságot, balesetet, stb., és a tűzoltó, rendőr, orvos azt mondja, neki is van családja, joga van a hétvégi pihenőhöz. Tehát, hol a határ? Inkább erről kéne nemzeti konzultáció, de nem előre megírt válaszokkal, hanem az adófizetők szabad véleménynyilvánításának lehetőségével.

 • 2017.04.25 01:07:01mazsoqq

  Kihagytam, 18 óra után, és 8 óra előtt sincs nyitva.

 • 2017.04.25 02:56:34cardiobascuralis 3

  Zoltanius:
  Az megvan, hogy a nagypéntek utáni szombaton (nagyszombat) minden bolt nyitva volt? Ami baromság, mert a boltosoknak is kiadhatnák szabadnapnak, aki nem tud 4 napra előre gondolkodni kajában, az dögöljön éhen.
  Majd húsvétkor feltámad. Megírták a meséskönyvben, pedig azt a csávót a mese szerint még szopatták is előtte napokig, meg szurkálták is oldalba.
  A nagyszombat amúgy is fölösleges, se egy keresztrefeszítés a meséskönyv szerint, se egy szaros feltámadás, szóval csak helykitöltő.

  zizi77:
  Az ünnepek neve a magyarban kisbetű. Mindegyiké.

  mazsoqq:
  Az megvan, hogy aki rendőrnek-tűzoltónak-pilótának-egyébfaszomnak megy, az ELŐRE tudja, hogy hétvégén is munka van?

 • 2017.04.25 02:56:43cardiobascuralis 3

  Zoltanius:
  Az megvan, hogy a nagypéntek utáni szombaton (nagyszombat) minden bolt nyitva volt? Ami baromság, mert a boltosoknak is kiadhatnák szabadnapnak, aki nem tud 4 napra előre gondolkodni kajában, az dögöljön éhen.
  Majd húsvétkor feltámad. Megírták a meséskönyvben, pedig azt a csávót a mese szerint még szopatták is előtte napokig, meg szurkálták is oldalba.
  A nagyszombat amúgy is fölösleges, se egy keresztrefeszítés a meséskönyv szerint, se egy szaros feltámadás, szóval csak helykitöltő.

  zizi77:
  Az ünnepek neve a magyarban kisbetű. Mindegyiké.

  mazsoqq:
  Az megvan, hogy aki rendőrnek-tűzoltónak-pilótának-egyébfaszomnak megy, az ELŐRE tudja, hogy hétvégén is munka van?

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés