MBA, külföldön, ingyen? Pályázat!

Tippek menő helyekre vágyóknak.

Remek pályázati lehetőségre hívta fel a figyelmet az eduline, egy ciprusi MBA programra lehet jelentkezni, két pályázó 50 százalékos, egy jelentkező pedig 100 százalékos támogatást nyerhet el a kiírás szerint.

A Times legutóbbi rangsora szerint a Ciprusi Egyetem a világ 200 legjobb felsőoktatási intézménye között van, az MBA programjuk pedig 10,250 euró értékű, ennek támogatására lehet pályázni, a jeentkezési határidő március 31.

shutterstock 90557392

Van máshol is!

Nem ez az egyetlen MBA ösztöndíj persze a világon, még a legnagyobb egyetemek is kínálnak ilyen programokat, így mindenképpen érdemes körülnéznie annak, akit éppen ez érdekel. A teljesség igénye nélkül, a világ top intézményei ezt ajánlják:

Harvard Business School

A Harvard MBA programjában többféle támogatási forma is elérhető, közte rászorultsági alapon is igényelhető. Az egyetem büszkén hirdeti magáról, hogy az elit intézmények közül náluk a legnagyobb a támogatott diákok aránya: az összes MBA résztvevő 65 százaléka kap valamilyen pénzügyi segítséget, az ösztöndíjak/támogatások 5 ezer dollártól a teljes tandíj+költőpénz tartományban mozognak. 

Stanford Business School

A Stanford azt állítja magáról, hogy felvett diákjai közül mindenkinek ad ösztöndíjat, ha igazolni tudja, hogy rászorul, ehhez a korábbi évek jövedelmét és a jelentkező vagyoni helyzetét (megtakarításait) értékelik. Az elnyerhető támogatás összege 10 ezer dollártól a teljes tandíj+költőpénzig terjed.

London Business School

London leghíresebb MBA képzése is számos ösztöndíjprogramot nyújt, vannak köztük bárki számára elérhetőek, csak nőknek meghirdetettek, külső támogatók által felajánlottak. Kétféle támogatási forma létezik: teljes tandíjas és egyszeri, 12 ezer és 50 ezer font közötti támogatást nyújtók.

Warwick 

Több, mint 2 millió fontot osztanak szét évente a legtehetségesebb jelentkezők között ösztöndíjak formájában, hirdeti magáról a Warwick, akiknél ráadásul nem csak a nappali képzésben résztvevők, hanem a távoktatásban, az executive vagy a Global Energy MBA programban tanulók is jelentkezhetnek támogatásra.  Az összeg az első éves tandíj felétől a teljes tandíj+költőpénzig terjed.

További nagy nevű nemzetközi egyetemek MBA ösztöndíjait lehet keresgélni ezen az oldalon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek