KÖLYÖK

Ezek lesznek az idei év sztárjátékai fiúknak

2017. február 26., vasárnap 16:07

A napokban tartották a New York-i játékvásárt, ahol a gyártók bemutatják, milyen nagy durranásokkal készülnek. A Popularmechanics kiválogatta a kínálatból azokat, amiért a kiskamaszok és kamaszok nyaggatni fognak minket idén. Íme:

1. Az eddigi legjobb, életnagyságú, távirányítású BB8

A legújabb Csillagok Háborúja után kedvenccé vált BB8-ekből eddig sem volt hiány, kicsi, nagy, olcsó, drága, de egyik sem volt annyira élethű, mint a Spin Master csaknem életnagyságú robotja, ami távirányítóval és két tölthető elemmel működik - egy a fejben, egy a testben. 

Mozgatható közvetlenül a távirányítóval, de automatikus üzemmódja is van, és a kiállításról beszámoló szakértők szerint egyszerűen fantasztikus. Idén ősztől lesz kereskedelmi forgalomban, vagyis a karácsonyi szezonban fiúk százezrei fognak könyörögni érte. 230 dollárba - kb 70 ezer forintba - kerül majd az USA-ban, vagyis nálunk akár a 100 ezret is elérheti majd az ára. 

2. Lego űrsikló

Az űrsiklóprogram a valóságban szünetel, de ez senkit se gátoljon meg abban, hogy a legógyűjteményt gyarapítsa egy ilyennel. Ez a Creator széria egyik legújabb darabja, ami azt jelenti, hogy a szettből háromféle űrutazáshoz kapcsolódó modellt lehet összerakni: egy holdkompot, egy űrállomást, de a legmenőbb persze az űrsikló. 

31066-1

A készlethez űrhajós minifigurák is tartoznak majd, augusztusban kerül a boltokba, az ára pedig 30 dollár, vagyis kint valamivel kevesebb, mint 9 ezer forint lesz.

3. Olcsó, de jól működő FPV drón

FPV: first person view, vagyis úgy repülünk a drónnal, mintha mi lennénk a pilóták, amihez persze nem csak drón kell, hanem egy telefon és egy virtuális valóság headset is, amibe beletesszük a telefont. A profi minőségben ugyanezért legalább ezer dollárt kell kicsengetni, ezért lesz nagy durranás a várakozások szerint a Spin Masteré, ami viszont 100 dollár (28 ezer forint) alatt kapható majd ősszel.

airhogs w 755

A drón állítólag kibír jó pár durvára sikerült landolást, sőt, az orrában lévő kamera is. A készletben a drón, a távirányító és a telefont fogadó szemüveg-egység van, a telefont nekünk kell hozni a buliba. 

4. Programozható legórobotok normál kockákból

A Lego Mindstorm sorozat nem újdonság: azzal programozható izéket lehet építeni, például olyan gépet, ami kirakja helyettünk a Rubik-kockát. Ami viszont újdonság azt a Lego Boost-nak keresztelte el, ez pedig egy olyan platform lesz, ahol teljesen hétköznapi legódarabokból építkezhetünk, és a Mindstormnál jóval egyszerűbb programnyelvvel irányíthatjuk majd teremtményeinket, így egészen kis gyerekek is tudják majd használni.

31728126290 6ea0dc21da

A Boost készletek darabjaiból öt különböző szerkezet építhető, például robot, macska, vagy éppen elektromos gitár. Mindegyik az Androidon és iOS-en is futó appal programozható és irányítható. A Boost az év második felében debütál, és karácsonykor jó mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk majd, mert 160 dollárba, vagyis kb 45 ezer forintba kerül majd. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2017.02.27 11:54:12morkie

    Ezek a játékok mind nagyon jók kislányoknak is. Én legalábbis tuti szívesen játszottam(anék) velük.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés