Segítsünk az Aleppóban ragadt gyerekeken egy kattintással!

Itt a karácsony, és amíg az elmúlt napokban én azon töprengtem, megvegyem-e az ikszedik társasjátékot a gyerekemnek, más gyerekek, akik nem olyan szerencsések, mint ő, éppen egy több oldalról ostromlott városban élnek, nincs élelmük, vizük, nincs áram, hideg van éjszaka, és folyamatosan légi- és szárazföldi támadások fenyegetik az életüket.

Bármit is gondoljon az ember a világpolitikáról, a menekültkérdésről, a nagyhatalmak szerepéről, a viszonyokról, érdekekről és tettekről, azt nyilvánvaló, hogy ahol háború dúl, ráadásul négy éve megszakítás nélkül, ott biztos, hogy a gyerekek szívják meg a legjobban.

Egy gyereknek sem lenne szabad azt a földi poklot átélnie, ami éppen most ott történik. Aleppóban a különböző, egymással harcoló erők közé hozzávetőlegesen 50-100 ezer civil rekedt, akiknek nagy része nő és gyermek.

Összeszedtünk pár olyan szervezetet, amelyek még jelen vannak a városban, és ha mással nem is, de némi adománnyal segíteni tudjuk őket a munkájukban, ami alapvető fontosságú: orvosi ellátás, gyógyszerek, élelem, meleg takaró, a leglényegesebbek biztosítása.

UNICEF 

Az UNICEF szerint a legnagyobb fenyegetés a háború mellett a most bekövetkező tél: egy áram, melegvíz és fűtés nélküli városban az éhező, legyengült gyerekek fogják a legnehezebben bírni a hamarosan bekövetkező fagyokat. Ha segíteni szeretné az alapellátásban segítő (gyógyszerek, meleg ruhák, takarók, élelmiszer, elsősegélycsomagok) szervezet munkáját, itt adakozhat.

Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Save the Children

A szervezet kifejezetten gyerekes családoknak segít élelmiszeradományokkal, elsősegély-csomagokkal, meleg ruhákkal, tiszta vízzel és takarókkal. Ha kimondottan a gyerekeknek szeretne segíteni, itt adakozhat a számukra.

The White Helmets 

A híres fehér sisakosok helyi önkéntesekből állnak, akik életeket mentenek – nagyjából ennyivel lehet összefoglalni a tevékenységüket. Alap elsősegélyt nyújtsanak, kihúzzák a romok alól a sérülteket és segítenek a biztonságos helyre szállításukban. Eddig több, mint 73 ezer civil életét mentették meg, és jelölték őket a béke-Nobel díjra is. Itt lehet adakozni számukra.

Orvosok Határok Nélkül 

Olyan nemzetközi önkéntes szervezet, amelynek tagjai profi egészségügyi segítséget visznek a háború sújtotta övezetbe, segítve a helyi szakemberek munkáját. Képviselőik jelen vannak Aleppoban: itt lehet nekik adakozni.

Amnesty International 

Az Amnesty szervezete aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy a kormány, amely nem törődik a civilek jogaival, evakuálja a bent rekedteket Aleppóból. Emellett adománnyal is segítheti a munkájukat

Ha a menekülőket segítené, akkor az ENSZ menekültügyi szervezetének utaljon, itt.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra