Ajándékok karácsonyra keresztény családok gyerekeinek

A keresztény barátainknak kifejezetten nehéz ajándékot venni, ha mi magunk nem vagyunk vallásosak: most akkor erőltessük ezt a vallás-témát, vagy ne, mi az, amit szeretni fognak, van-e ami esetleg sértő lehet, vagy esetleg olyat adunk ami teljesen alapmű, és már olvasták, nyilván, megvegyük-e nekik a 16. Gyerekbibliát?

Megkérdeztük pár keresztény barátunkat, és összeállítottunk egy olyan listát, ami ajándékozható, érdekes és értékes újdonságokból és néhány, rendelhető, vásárolható páréves kedvencből) áll. Főként a könyvekre és együtt játszható társasjátékokra koncentráltunk, az ovisok és alsósok korosztályában. A lista teljesen szubjektív, a kommentekben nyugodtan bővíthető, kiegészíthető.

Könyvek

Bibliai kézikönyv gyerekeknek:

Ez a könyv egy olyan érdekes és szép bibliai kislexikon, ami kifejezetten a nehezen olvasható, bonyolult mű szerkezetét próbálja elmagyarázni. Nem is olyan egyszerű, hiszen a Biblia évezredeket ölel fel, megtalálható benne a mitologikus jellegű Teremttéstörténettől a nagyon is politikai csatározásokon keresztül a költészeti kiskátéként forgatható Zsoltárok könyvéig egy csomó minden, és akkor még csak az Ószövetségről beszéltünk.

Kinek: alsósoknak, kis felsősöknek

B288063

George Macdonald: A királykisasszony és a manók, és A királykisasszony és Lóci

Az angolszász gyermekirodalomnak ugyanolyan klasszikusa az anglikán lelkész két gyerekkönyve, mint C.S.Lewis Narnia-regényei, csak míg utóbbi élőszereplős filmsorozatot kaptak, előbbiből mindössze egy elég béna rajzfilmadaptácót sikerült összehozni. Pedig a hegy gyomrában élő, félelmetes koboldok, a király kőpapucsa, és a királylány, akit nagymamája holdfényben világító, ezüst hajfürtjei vezetnek haza, a hősies királylány és a még hősiesebb Lóci igazi, feledhetetlen meseélményt nyújtanak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Kiknek: alsósoknak, kis felsősöknek

B1445193

Karácsonyi bibliai böngésző:

Ezt nem kell különösen cifrázni azoknak a szülőknek, akiknek már volt a kezében Böngésző típusú kötet. Nagy, masszív karton lapok, érdekes, szép és színes grafika, mely ezúttal kifejezetten a bibliai karácsonyi történetre koncentrál: rengeteg érdekes apró részlet, amiben el lehet merülni az 1-5 éves gyerekekkel. Talán a többi böngészőhöz képest bónusz az, hogy ezúttal ugye jól ismert, könnyedén elmesélhető történetet is kapunk a kötethez…

Kiknek: kicsiknek

B1275637

Lackfi János: Karácsonyi vándorok

Lackfi János az egyik legismertebb keresztény költő, aki nagy sikerű gyerekkönyveket is ír, ez a szép kiállítású keménytáblás meséskötete, ami a Móra gondozásában jelent meg, igazi karácsonyi klasszikussá vált. Jó esti mese, könnyed és humoros, mint a szerző művei általában. A történet a napkeleti bölcseket követi kalandos útjuk nyomán a jászolig.

B969408

Nagy családi gyermekbiblia:

És hogy ajánljunk egy Bibliát is, nekünk talán ez a kiadvány a kedvencünk, nagyszerű ajándék, gyönyörű képekkel, minőségi papíron, az egyik legjobb magyar költőnő, Szabó T. Anna fordításában. Esti közös olvasáshoz kiváló, ha biztosra akarunk menni, persze előbb óvatosan puhatolózzuk ki, nincs-e már meg a családnak…

Kiknek: ovisoknak, alsósoknak

b-011366 nagy csaladi gyermekbiblia kozep

Játékok

Szó-kincs-tár:

Ez a játék talán leginkább a Dixitre hasonlít, bár annál differenciáltabb és sokrétűbb játékmódot kínál: jel, szó,- és fogalomkártyák alapján lehet bibliai fogalomkörben mozgó történeteket elmesélni. Hogy a játék minél több ember számára és minél szélesebb koroszály számára kihasználható legyen, 12-félképpen játszható, akár vegyes életkorú, kis és nagy létszámú csopportokban is. A Szó-kincs-tár rendkívül szórakoztató és nagyon szép, elegáns játék, amivel már a karácsonyfa alatt ismerkedni lehet, és személyes tapasztalataink alapján a nem-keresztények is nagyon élvezik.

Kiknek: mindenkinek, iskolás kortól felfelé

Szókincstár doboz (1).png

Kezes-lábas Ószövetség és Újszövetség:

A Kezes-lábas az egyik bónusz ajándéktipp, mert nagyon egyszerű, nagyon szép és nagyon szórakoztató játék, ami, bár bibliai alakokkal dolgozik, de mindenki számára játszható, már egészen fiatal, 4-5 éves kortól. Az Ó- és Újszövetségi bibliai alakokat kell összegyűjteni és kirakni, az nyer, akinek a legtöbb lesz, és ha nagy társaságban csekélyebb bibliai tudással rendelkezőkkel játsszuk, az sem akasztja meg a játékélményt. Másfelől pedig nagyon jó kis bibliai történetmesélést is rendezhetünk a játék kapcsán, mivel az alap összepárosítós játék mellett még négy másik, nehezített játékváltozatot is kidolgoztak a szerzők. A játékokkal külön-külön is lehet játszani, de össze is keverhetők.

Kiknek: négy évtől felfelé, főleg iskolás korú gyerekeknek

kezes labas doboz teto kicsi
Oszd meg másokkal is!
Mustra