Merné? 10 durva és különleges vízicsúszda

Itthon is nagyon sok a strand, és rengeteg helyen van vízicsúszda is Mogyoródtól kezdve Hajdúszoboszlán át Zalaegerszegig. De ha egy kicsit körülnézünk, kiderül, a nálunk megszokottnál azért lehet durvább vízicsúszdákat találni. Sokkal durvábbakat. Olyanokat, hogy én alighanem azonnal szörnyethalnék, ha ezeken le kéne csúsznom.

Ön bátor? Ha kíváncsi arra, hogy a Föld többi pontján mi várja a csúszdázás szerelmeseit, akkor nézze meg videós válogatásunkat. 

1. Scorpion’s Tail - Noah’s Ark Waterpark, Wisconsin, USA

Nem hosszú, de biztosan maradandó élmény - a leírások szerint az út mindössze 5-7 másodpercig tart. A móka 10 emeletnyi csúszással/zuhanással kezdődik, ráadásul egy majdnem függőleges hurok is van menetközben. Nevezetessége, hogy ez az első ilyen az USA-ban, ahol korábban nem volt ilyen trükk egyik hasonló építményen sem.

Honlap:  www.noahsarkwaterpark.com

2. Aquaconda - Atlantis The Palm Resort, Dubai

Állítólag ez a világ legnagyobb átmérőjű vizicsúszdája, de ne féljen, nem egyedül kell végigmennie rajta, az utat hatszemélyes gumicsónakokban lehet megtenni.  A hossza egyébként 201 méter és a kis csónakok 35 km/órára is fel tudnak gyorsulni. Ja, és ha nem derült volna ki, az Aquaconda a híres, nevezetes Pálma-szigeten található, hol máshol, mint Dubaiban.

Honlap: www.atlantisthepalm.com

3. Verrückt Waterslide - Schlitterbahn Water Park, Kansas City, USA

Akár hiszi, akár nem, ez a csúszda olyan magas mint egy 17 emeletes épület. A vendégeknek 264 lépcsőt kell megmászniuk, mielőtt négyesével, egy gumicsónakba szíjazva megtehetik a 18 másodperces utat lefelé. 

Honlap:  www.schlitterbahn.com

4. Epic Plunge - Norwegian Cruise Line

Jól látja, ez a csúszda bizony egy hajón található, és jelentős részét elfoglalja a fedélzetnek. Nem csoda, két szakasza van, az első szakasz után kerenghet egy kicsit, majd ha belecsússzan a csúszda második szakaszába, előbb-utóbb egy medencében landol.

Honlap:  www.ncl.com

5.  Leap of Faith - Atlantis Paradise Island, Bahama-szigetek

Két csúszda van, szóval akár versenyezni is lehet, hogy ki teszi meg gyorsabban a 18 métert, ami egy víz alatti alagútban végződik. Azt említettük már, hogy a maja templom lábánál lévő lagúnában állítólag cápák is vannak? A pálya egy része konkrétan víz alatt megy, szóval ha épp arra járnak, a háromévest azért ne küldjék le egyedül.

Honlap: www.atlantisbahamas.com

6. Insano - Beach Park, Porto das Dunas. Brazília

Az Insano 40 méter magas, de a "csúszás" csak négy-öt másodpercig tart, hiszen iszonyatos sebegességgel zuhan minden vállalkozó szellemű vendég. Egyes beszámolók szerint a csúszda olyan meredek, hogy a test nem is nagyon érintkezik vele, az út felér egy szabadeséssel.

Honlap:  beachpark.com.br

7.  Twister and Speedy - Sonnentherme Lutzmannsburg Thermal Spa, Lutzmannsburg, Ausztria

Egy igazi kettő az egyben csúszda: a Speedyt a sebességmániásoknak ajánlják, a Twistert pedig azoknak, akik szeretik elnyújtani a csúszdázás élményét. Közel 200 méterével egyébként ez Európa egyik leghosszabb beltéri vízicsúszdája. A pont az osztrák-magyar határon található Lutzmannsburgi fürdő a legközelebbi szupercsúszdás célpont, ha kipróbálná a műfajt.

Honlap:   www.sonnentherme.at

8. Toboggan - Città del Mare, Szicília

Nem a mérete, hanem a helyszín és a koncepció miatt érdekes ez a csúszda, az első három szakasz egy-egy medencében végződik, majd a negyedik szakasz után egyenesen a Földközi-tengerbe placcsanhatunk. Azért ez menő!

Honlap: www.cittadelmare.it

9.  Black Hole - Bad 1, Bremerhaven, Németország

Kívülről nem tűnik olyan vészesnek a Feketelyuk, de a csúszda falában elhelyzett LED-eknek köszönhetően igazán látványos utazásban lehet része amíg meg nem jelenik a fény az alagút végén. 

Honlap: baeder-bhv.de

10. L2 - Wörgler Wasserwelten, Wörgl, Ausztria

Nem olyan egyszerű csak úgy belecsüccsenni ebbe a csúszdába, egy sci-fikből kölcsönzött kapszulába kell belefeküdni, és készüljön fel arra, hogy valaki más fogja meghúzni a kart, amitől eltűnik a padlólemez. A sikítozás garantált!

Honlap: www.woerglerwasserwelt.at

Oszd meg másokkal is!
Mustra