Le a kalappal a radnótis gyerekek előtt!

A Radnótiba alapvetően okos gyerekek járnak, ezt lehet látni a felvételi statisztikákon. De, hogy szolidárisak-e eddig nem derült ki, most viszont igen.

Május 11-én ugyanis a "Hozz még egy uzsonnát!" felhívás keretében a porta előtti asztalhoz lehetett vinni egy plusz adag uzsonnát azoknak a gyerekeknek, akiknek, mint írják "ez lesz az egész napi étkezésük". Ezt az akciót szerdánként ismételték, így ebben az évben még kétszer, 25-én és június elsején küldhetnek a radnótis gyerekek ételt a rászorulóknak, akiknek a Budapest Bike Maffia juttatja el a csomagokat, akik szintén aktívan kiveszik a részüket a rászorulók támogatásából.

1 szendvics majus11
radnoti.hu

A Radnóti honlapjára feltett fotó alapján a gyerekek (és persze a szüleik) nagyon is vevők voltak az ötletre, és mindjárt az első alkalommal rengeteg plusz adag uzsonna gyűlt össze. Szendvicsek, kekszek, alma - minden, ami bírja a szállítást, csak ennyit kértek.

Olvasói update!

"Annyi helyesbítést írnék a cikkbe, hogy ehhez az akcióhoz rengeteg iskola csatlakozott már, és még csak nem is a Radnóti volt az első. (Lásd:  https://www.facebook.com/budapestbikemaffia/ , Lauder, Veres Pálné, stb. ) – szóval ha már le a kalappal, akkor a jó hír az, hogy sokkal több gyerek előtt,  de tényleg, a többi gyereknek biztos rosszul esik, hogy csak a Radnótisokról esik szó." - írta nekünk Márta, és igaza van. Úgyhogy le a kalappal az összes résztvevő iskola, gyerek és család előtt!

Rövid időn belül ez a második alkalom, hogy megemeljük kalapunkat iskolások előtt, legutóbb a "kézenfogva ballagunk" kezdeményezés volt ilyen menő, most pedig a plusz egy uzsonna. Büszkék vagyunk rátok, srácok! (és Önökre is, kedves szülők, akik a plusz egy uzsonnát elkészítették reggel 7 és 7:15 között)  

Oszd meg másokkal is!
Mustra