Menő vagy ciki az iskolai tévésáv az M5-ön?

M5 néven új közszolgálati csatorna indul ősszel, amelyben az ismeretterjesztés, oktatás és kultúra áll majd a középpontban - mondta Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartalomszolgáltatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

shutterstock 7782928
Shutterstock

Papp Dániel a műsorban arról is beszélt, hogy amikor felmérték, milyen fontos témában lenne még szükség közszolgálati tévécsatornára, azt tapasztalták, hogy a legnagyobb igény a kultúra, az ismeretterjesztés és az oktatás iránt mutatkozik, írja az MTI.

Az M5 a tervek szerint speciálisabb lesz, mint egy átlagos tudományos csatorna: egyebek mellett iskolai tévésávot és nyelvleckéket is sugároz majd - fogalmazott Papp Dániel. "Nem helyettesíteni, hanem kiegészíteni szeretnék a pedagógusok és az iskolák munkáját" - mondta a tartalomszolgáltatási igazgató, aki arról is beszélt, hogy az ismeretterjesztő csatorna műsorához a közmédia történelmi dokumentumfilmjeit és természetfilmjeit is fel fogják használni. 

Ön mit gondol, az átlag tévécsomagban elérhető körülbelül 47 dokucsatorna mellé fölösleges csinálni még egyet? Vagy úgy gondolja, hogy azok tulajdonképpen úgyis csak a semmit habosítják, és kinézi az MTVA-ból, hogy végre csinálnak valami használhatót is? A menő-ciki sávon megszavazhatja!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1556) (1468) Ciki!
Mustra