Ingyen küldheti Amerikába táborozni a gyereket

Március 8-ig lehet beadni a pályázatot az Amerikai Nagykövetségre, hogy 16-18 év közötti gyereke egy hónapos amerikai ösztöndíjat kapjon. A Benjamin Franklin nyári iskola minden költségét, beleértve az utazást is, a követség állja. 

A jelentkezési lapot március 8-ig lehet leadni, olyan gyereketeket keresnek, akik érdeklődnek az európai és amerikai fiatalságot egyaránt érintő globális problémák iránt. Interaktív foglalkozásokon, workshopokon, kulturális programokon és tanulmányi kirándulásokon is részt vesznek. Jobban megismerik a  demokratikus berendezkedést, az önkéntes szolgálatot, a konfliktuskezelést, problémamegoldást, a kritikai gondolkodásmódot, de a kommunikációs képességüket is fejlesztik, miközben a toleranciáról, a különbözőségek elfogadásáról is szó esik, sőt az amerikai családok életébe is betekintést nyerhetnek.

Olyan fiatalok jelentkezését várják, akiknek nincs előzetes tapasztalatuk amerikai tanulmányokban, akiket érdekel a diplomácia, a transzatlanti  kapcsolatok, a közösségi szolgálat vagy éppen a szabad sajtó. Érett, jó kapcsolatteremtő képességgel és nyitott gondolkozással rendelkező gyerekek jelentkezhetnek sikerrel. Persze elengedhetetlen a jó angol nyelvtudás, és szeretnék látni, hogy valóban elkötelezettek  a  program és az azt lezáró utógondozáson való részvételben is. A pályázat beadása után pedig egy vagy két fordulós interjúra is számíthatnak a jelöltek. 

shutterstock 153283556
Shutterstock

A jelentkezés menete

1. A követség weboldalán közzétett kérdéseket és az arra adott válaszokat egy word dokumentumban kell elküldeni a benfranklinbudapest@state.gov email-címre, pdf-et nem fogadnak el.

2. Ugyanerre az emailcímre kell küldeni egy angol nyelvű ajánlólevelet a gyerek egyik tanárától, ebben a tanuláshoz való viszonyról és a gyerek személyiségéről is kérnek jellemzést. 

3. A fenti dokumentumoknak március 8 előtt meg kell érkeznie, az ezt követően érkező jelentkezéseket nem veszik figyelembe. Ha valaki a küldést követően egy napon belül nem kap visszajelzést, azt kérik, küldje újra a jelentkezését.

4. Március 8 után értékelik a jelentkezéseket, és ekkor kerül sor az első körös kiválasztásra, amelyben előnyben részesítik azokat, akiknek nincsen korábbi Egyesült Államokbeli tanulmányi tapasztalata. Ekkor értesítik azokat is, akik nem jutottak be a rövidített listára.

5. A kiválasztott jelentkezőket személyes interjúra hívják, amelyet egy második is követhet. Két jelöltet választanak ki végül, egy első és egy második jelöltet.

6. Minden jelentkezőt értesíteni fognak arról, milyen döntés született.

Oszd meg másokkal is!
Mustra