Itt vannak a legfrissebb kompetencia-felmérés eredményei

Pénteken felkerültek az Oktatási Hivatal Közoktatási Információs Irodájának honlapjára a legfrissebb Országos kompetenciamérés eredményei. A több mint százoldalas dokumentumban megnézheti, hogyan teljesítettek a 2013/14-es tanévben 6-os, 8-os és 10-es diákok, és képet kaphat arról is, hogy miként változtatak az adatok a korábbi évekhez képest. Emellett ezen a linken kikeresheti azt is, gyermeke iskolája hogy teljesít az ország, vagy éppen a megyéje átlagához képest, ha nem idegesíti, hogy a 2015-ben pdf-fájlokat kell a gépére töltenie.

Mi is ez pontosan?

"A 2001 őszén elkezdődött Országos kompetenciamérések a 2007/2008. tanévtől kezdődően a közoktatásról szóló törvényben, majd pedig a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 80. §-ában meghatározottaknak megfelelően a 6., 8. és 10. évfolyamos tanulók gyakorlatilag teljes körében felmérték a szövegértési képességeket és a matematikai eszköztudást. Az Országos kompetenciamérés rendszeréért az Oktatási Hivatal – az államigazgatási szervek közül elsőként – 2012-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat" - olvasható az OH honlapján.

Kompetencia
Oktatási Hivatal

Az idei jelentésből egyébként kiderül az is, hogy vajon jobban teljesítenek-e a számítógéppel rendelkező háztartásokban élő gyermekek a kompjúter nélküli társaiknál vagy sem - de nem lőjük le a poént, kattintson a képre vagy ide, ha kíváncsi!

Oszd meg másokkal is!
Mustra