Márpedig a beteg gyerek maradjon otthon!

A hatodikosok már csak négyen vannak, a tanárok fele is beteg. Az oviban meg összevonták a négy csoportot kettőbe, de így is nagyon szellősen vannak - meséli a szomszédasszony.

Tombol az influenzajárvány, én meg hetek óta tömöm a gyereket vitaminnal, kúraszerűen Béres Cseppel. Nem kevés pénzbe kerül az immunrendszerének megerősítése, hogy egészséges maradjon és ne hiányozzon az iskolából. Igen, az a fajta balek szülő vagyok, aki, ha köhög a kölyök, orvoshoz küldöm, külön megkérve a dokit, hogy írja ki a gyereket a teljes gyógyulásig.

Szomszédasszony szerint persze túlreagálom ezt a dolgot, ő például mindig tart otthon gyógyszert, beadja a gyereknek, majd elzavarja iskolába, amíg nincsen láza, járjon csak rendesen, még a végén lemarad a tananyagokról. Ráadásul ő sem tud annyi szabadnapot kivenni, ahányszor beteg Jancsika. 

Tisztában vagyok azzal, hogy egy dolgozó anyának nagyon nehéz meghozni a döntést, hogy a beteg gyerekkel mi legyen. Azt is értem, hogy a munkahelyeken nagyon nehéz szabadságot kérni, helyettesítést intézni, megbeszéléseket lemondani. De nekem is vannak érveim, miért nem engedem a gyereket betegen a közösségbe: 

Mert veszélyes.

shutterstock 514801

Felelőtlenségnek tartom bármilyen tünettel rendelkező gyerek elküldését az iskolába, ezzel veszélyeztetve az egészségét. Egy beteg gyereknek minél előbb orvosi segítségre van szüksége, diagnózis felállítására, komolyabb betegségek kizárására, akár gyógyszeres kezelésre, vagy csak ágynyugalomra. Pillanatok alatt rosszabbra fordulhat a helyzet, szövődmények léphetnek fel, elhúzódhat a betegség.  

Mert mindenkit megfertőz maga körül.

Fertőző betegség esetén pillanatok alatt végig lehet fertőzni egy egész osztályt, diákokat, tanárokat is beleértve. Senki nem örül annak, ha a gyereke azzal a hírrel megy haza, hogy többen is köhögnek az osztályban. Akkor fordított esetben miért követik el ugyanezt a hibát? A tanárok kiesése plusz probléma, órák maradnak el, helyettesítés történik, nem tudnak megfelelő tempóban haladni a tananyaggal. 

Megéri? Nem. 

Önök mit szoktak ilyen esetben tenni? És hogyan tudják megoldani a problémát a munkahelyen? 

Oszd meg másokkal is!
Mustra