KETTŐS LÁTÁS

Szerelem és más drogok: menekülnél, vagy maradnál?

2011. február 1., kedd 18:28

A szerelem és más drogok mélyén pedig pontosan arról van szó, hogy a férfi, aki eddig menekült, döntést hoz az életéről. Dönt és hős lesz. Tari Annamária a film kapcsán azt veti fel, hogy ki a jó ember? Aki felvállalja, hogy Terézapu lesz, vagy aki nem? Horváth Gergely pedig a függőségek természetét boncolgatja.

"Megváltoznak a hétköznapok, a programok, a szokásos rutin eltűnhet. Ami viszont kialakul, az egy kritikus helyzet, amiben nem mindegy, ki hogyan viselkedik, és milyen módon törekszik a kapcsolati tér és dinamika megtartására. Szükség van arra, hogy a „hogyan fogunk élni?” feszítő kérdésre, az egészséges fél is képes legyen reagálni, annak ellenére, hogy káosz és pánik öntheti el őt is."

Tari Annamária cikke itt folytatódik.

"Például Viagra – kinek is? Persze, sokaknak segít. Leginkább ott, ahol az „élet” felzabálja az egészséget. Pazarul kényelmes megoldás az életmódváltás helyett, és az ahhoz szükséges életcélok átfogalmazása helyett. A szerelem pedig – ezúttal szellemes a magyar cím! – voltaképpen szintén a pirula-elven működik, jön, meglep, átváltoztat, megold, hip-hip hurrá."

Horváth Gergely cikke itt folytatódik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta