Szerelem és más drogok: menekülnél, vagy maradnál?

A szerelem és más drogok mélyén pedig pontosan arról van szó, hogy a férfi, aki eddig menekült, döntést hoz az életéről. Dönt és hős lesz. Tari Annamária a film kapcsán azt veti fel, hogy ki a jó ember? Aki felvállalja, hogy Terézapu lesz, vagy aki nem? Horváth Gergely pedig a függőségek természetét boncolgatja.

"Megváltoznak a hétköznapok, a programok, a szokásos rutin eltűnhet. Ami viszont kialakul, az egy kritikus helyzet, amiben nem mindegy, ki hogyan viselkedik, és milyen módon törekszik a kapcsolati tér és dinamika megtartására. Szükség van arra, hogy a „hogyan fogunk élni?” feszítő kérdésre, az egészséges fél is képes legyen reagálni, annak ellenére, hogy káosz és pánik öntheti el őt is."

Tari Annamária cikke itt folytatódik.

"Például Viagra – kinek is? Persze, sokaknak segít. Leginkább ott, ahol az „élet” felzabálja az egészséget. Pazarul kényelmes megoldás az életmódváltás helyett, és az ahhoz szükséges életcélok átfogalmazása helyett. A szerelem pedig – ezúttal szellemes a magyar cím! – voltaképpen szintén a pirula-elven működik, jön, meglep, átváltoztat, megold, hip-hip hurrá."

Horváth Gergely cikke itt folytatódik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra