KEDVENCEK RÖVIDHÍR

Szegény, szegény delfinek!

2010. február 15., hétfő 08:34

Huszonnyolcan lehettek. Épp a partközelben úszkáltak,amikor a hirtelen érkező apálykor megfeneklettek a sekély vízben, az új-zélandi Stewart-sziget partjánál.


hosszuszarnyu2


Huszonnyolc gömbfejű delfin rekedt a sekély vízben, s bár a helyi hatóságok mindent megtettek, hogy segítsenek az eltévedt állatokon, a viharos időjárás megakadályozta őket a mentésben. Végül a még életben maradt 19 cet elaltatása mellett döntöttek, hogy megkíméljék a legyengült emlősöket a további szenvedéstől - írta a Southland Times című napilap.

A gömbölyűfejű delfin hossza a 6 métert, súlya pedig a 3 tonnát is elérheti.

Az Új-Zéland déli részén található Stewart-sziget szomorú hírnevét a bálnák tömeges "öngyilkosságának" köszönheti. 2003-ban több mint 160 cet pusztult itt el.

(forrás:inforadio)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta