Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

Néhány perc elég mindkét oldalának.
Néhány perc elég mindkét oldalának.dulezidar

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál levendulás méz
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • 1 marék megtisztított pisztácia
  • 2 marék rukkola
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 tk. puha vaj
  • 1 darab gránátalma
  • 20 deka mozarellagolyó
  • 40 deka megtisztított narancs és pomelo összevágva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 2 nagyobb szelet lazac
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vaj és az olaj felét, és süsd meg benne a száraz, szobahőmérsékletű halszeleteket vastagságtól függően néhány perc alatt. Ezek után ízesítsd néhány csepp narancslével, sóval, borssal és a narancs héjából egy-egy csipetnyi adaggal.

A rukkolát forgasd össze a mozzarellagolyókkal és a gtánátalma magjaival. A maradék zsiradékot melegítsd fel, add hozzá a mézet, csilit, sót, narancshéjat, borsot és a maradék narancslevet, majd forgasd meg benne az alaposan megtisztított narancsot és pomelót. A langyos keveréket halmozd a rukkolára és tálald a hal mellett. A végén enyhén sós pisztáciával szórd meg a tetejét. 

7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig 7 karácsonyi menü a hagyományos ételektől a húsmentesig

Ön tudja már, mi lesz az ünnepi menü? Ha nem, akkor adunk pár tippet.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

2021. június22., 10:24

Nyaralós hangulat ON: egyszerű nyáridéző pad thai garnélával

Könnyű és a nyaralások hangulatát idézi ez a gyors tésztaétel, amiben a legjobb, hogy bátran a saját ízlésedre formálhatod, hiszen rengetegféle zöldség és fűszer elfér benne. A mi kedvencünk egy kevés káposztát és rengeteg borsot is kapott.

2020. december30., 06:08

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

2021. augusztus13., 12:52

Kapribogyós lazac: könnyű és izgalmas mediterrán fogás

Grillezz mellé cukkinit, vágj apróra aszalt paradicsomokat, készíts egy könnyű, fűszeres öntetet olívaolajjal, és már meg is van a tökéletes köret a percek alatt elkészült vacsorád mellé.

2021. március6., 10:40

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek