Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

A hagyományos köretek mellett idén legyen egy izgalmasabb is.
A hagyományos köretek mellett idén legyen egy izgalmasabb is.alvarez

Hozzávalók 2 személyre

A körethez

  • 80 deka édesburgonya
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 darab bionarancs héja és néhány csepp leve
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál mascarpone

A kacsához

  • 2 darab kacsacomb
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyához főzd meg a felkockázott batátákat, majd ha lecsöpögtetted, pürésítsd és alaposan dolgozd el a többi hozzávalóval, majd tedd félre. 

A kacsacombokat irdald be, majd alaposan sózd és borsozd, ezután fektesd őket tepsire, alul a bőrös rész legyen. Először nagyon magas (220-240) fokon süsd 15 percig, majd vedd lejjebb a hőfokot 150 fokra, és legalább 1,5-2 órát süsd. Több személyre duplázd vagy triplázd a mennyiségeket, ha pedig tovább fűszereznéd, egy kevés rozmaringgal ízesítsd. 

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve! Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

2021. augusztus2., 11:24

Kacsa stir-fry gyömbérrel és rengeteg zöldséggel

Még egy olyan fogás, ami egyrészt finom, másrészt teljesen testreszabható a kedvenc zöldségeiddel, amiktől ráadásul egészségesebb is lesz. Nálunk mazsolás-fűszeres rizzsel került az asztalra, nem bántuk meg.

2021. szeptember15., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

2021. szeptember14., 12:52

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek