Speciális karácsonyi fogásaink, ha idén is valami különlegeset tennél az asztalra

A ünnepek közeledtével arra gondoltunk, segítünk a karácsonyi előkészületekben, és minden héten két karácsonyi menüsort ajánlunk majd egy-egy tematika szerint. Íme az elsők egyike: azok a kedvenc karácsonyi fogásaink, amik nem éppen a hagyományos nagymamareceptek hangulatában készültek.

Ha idén inkább kihagynád a bejglit és halat, és valami gyorsabbat vagy különlegesebbet készítenél, ez az összeállítás neked szól.

Előétel

Ez a szuper vega fogás akár főétel is lehet azoknak, akik nem esznek húst, de akár előételként is tálalhatod. Egy adag vörös áfonyás sajtszósszal a tetején a legfinomabb. 

Leves

Nem attól lesz jó a karácsonyi menü, hogy órákon át molyoltál vele, és nem jut időd semmi másra. Ha gyors eredményeket szeretnél, dobd össze ezt a remek levest karfiol- vagy akár édesburgonya-alappal, és próbáld meg élvezni az év legnyugisabb időszakát!

Főételek

Akár egy gyors halas fogás jár az eszedben, akár egy elegáns Wellington, nálunk van egy-egy recept segítségképp.

Utóbbit akár főtt céklával is készítheted hús helyett, ha éppen vegetáriánus vendégek érkeznek. 

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább olvasom

Desszert

Egy igazi angol desszert, amit érdemes összedobnod. Egyáltalán nem lesz nehéz elkészíteni, ráadásul viszonylag sokáig eláll. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek