Bevállalósaknak keresel gasztromeglepetést? Ez a karamellizálthagyma- és bacondzsem csilivel tökéletes lesz!

Valódi macsóknak, csípőset kedvelő nőknek, bevállalósaknak és tulajdonképpen bárkinek príma ajándék, aki imádja a finomságokat, és szerinted lesz kedve ezt az izgalmas triót kipróbálni.

Feldobja az egyszerű húsokat, egy gyors esti szendvicset, házi hamburgert, zöldségköretet, de tökéletes rántotta mellé és egy frissen kifőtt házi tészta tetején is, egy kis mozzarellával. Vágj bele az elkészítésébe bátran, mert egyszerű, dobálós finomság, semmi bonyolult nem lesz benne. Ha ajándékba adod, jobb, ha előre nyomtatsz neki címkét a recepttel, így nem kell majd egyenként leírnod mindenkinek utólag.

Sajtokkal és pirítóssal a  legfinomabb.
Sajtokkal és pirítóssal a legfinomabb.minadezhda

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 evőkanál felkockázott bacon
  • 6 fej lila hagyma, kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 1 fél mokkáskanál rozmaring, fehér bors, fokhagymapor, mustármag
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a kockára vágott szalonnát, majd add hozzá a vajat, a bort és a hagymát. Úgy 10 perc után mehetnek hozá a fűszerek és ízesítők, ezek után adj neki kis lángon 40 percet. (Ha úgy látod, hogy szükséges, pótold a vizet alóla.) Ha elkészült, kóstold meg, és sózd, ha még szükséges, majd mehet egy befőttesüvegbe, ebben legalább egy hétig elláll a hűtőben.  

Hogyan készül a bacon? Hogyan készül a bacon?

Milyen húsból készül? Mitől olyan ellenállhatatlan? És miben más az iparilag előállított, mint a hagyományos?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

2021. június10., 10:52

Forró, krémes gesztenyeleves baconnel – egyszerű és nagyon kiadós vacsorahelyettesítő

Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.

2021. november9., 09:24

Hagymaleves ciderrel és sajttal – egészen különleges aromát ad neki a két extra hozzávaló

A hagymalevest bármelyik formájában szeretjük, naná, hogy ebben a ciderrel pimpelt változatban is kipróbáltuk. Pénztárcabarát sajtmentő fogás, amihez bármelyik, hűtőben árválkodó sajtcsücsök klasszul illik.

2021. február3., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek