INTIM

Vibrátorológia – flört foglalt pasival

2009. augusztus 10., hétfő 19:19

vibratorologia-fejlec
Foglalt pasik és játékos démonok, megkísértett férjek és lojális szeretők – az ismerkedés nehézségeitől az alapvető kérdésig: ki ver át kit, és miért nem? Továbbá szerelem ez vagy szenvedély? A megújult Vibrátorológia bevezető órája.

 

Obaku megjegyzése:

Korábban cikkben leveleztünk Bernivel, mostantól a levelezésből csinálunk cikket. Reményeink szerint így követhetőbb lesz, miről beszélünk. Meg talán menet közben közelebb is kerülök Bernihez, amit értsetek lelki síkon, mert amúgy a téridőben sok száz kilométer választ el tőle – még sohasem láttam. Mondjuk, van kocsim. Az biztos, hogy itt, a Díványon ezentúl szisztematikusan haladunk a Vibrátorológiában, indulunk az ismerkedéstől és hasonló finomságoktól, aztán jönnek a nehezebb témák, utána meg... ígérem, próbálom Bernit mindenbe belerángatni.

vibratorologia-ismerkedes

 

vibratorologia-obaku-beszelOlvasgattam a Díványon Harvey írását, akinek nem igazán sikerült a tervei szerint kiviteleznie szüzessége elvesztését. Az ügy már az ágyjelenet előtt is meglehetősen veszettnek tűnik, tekintve, hogy az ismerkedési fázist aktív részegségben töltötte – de valljuk meg, ez az ismerkedésdolog akkor sem egyszerű, ha az ember józan. Sőt.

Kezdésnek azt a megfigyelésemet osztanám meg, hogy úgy tűnik nekem, a csajok akkor a legérdeklődőbbek, amikor az ember nővel van. (A sors kegyetlensége, hogy ilyenkor jó eséllyel a kedvessel is összeismerkednek, ami kölcsönös szimpátia esetén később lojalitási problémákat görget a kibontakozás útjába – de erről talán majd máskor.) Nem tudom eldönteni, hogy az én piaci értékem megy fel („egész jó csaj a barátnője, biztos tud valamit a srác”), tulajdonképpen lényegtelen vagyok, az egész csak rivalizálás („megmutatom, hogy le tudnám csapni a kezéről”), a biztonsági pálya csábító („ha nem jön be, könnyű lesz ejteni”) vagy csak így izgalmas?
És persze ott van az a lehetőség is, miszerint az alapvető spirituális törvény jut ilyenkor érvényre. Akinek van, annak adatik… csak mert az élet olyan jól van elrendezve. Hogy is van ez, Berni?

 

vibratorologia-berni-beszelCsak ámulok és bámulok. Mitől lenne kapósabb egy foglalt pasi? Nem vagyunk egyformák mi, nők sem, nyilván, de nekem mindig tabu volt, aki nővel volt. Szerintem csak az a nő hajt más pasijára, aki egy teljes egészet nem tudna megszerezni, vagy önbizalom híján úgy véli, hogy neki úgysem sikerülne. Beéri hát egy féllel. Azt gondolja, hogy egy kis kalandra, egy éjszakára bármelyik hím megszerezhető, levadászható, hát lecsap. És aztán pedig ringathatja magát abban az illúzióban, hogy míg tart a liezon, ő az érdekesebb, ő a kedvenc, hiszen új.
Ám az a tapasztalatom, hogy a nők többsége inkább egymáshoz lojális, és nem bántja, ami a másé. Ne téveszd össze az igazi pasirablást egy ártalmatlan flörttel, ami egy szórakozóhelyen, ital hatására történhet. Attól, hogy egy lány rád mosolyog, nem biztos, hogy engedné, hogy hazakísérd. Mindaz, amit leírtál, szerintem a férfiakra igaz inkább, merthogy ők a nagy vadászok. Minél nehezebb becserkészni a vadat, annál izgibb. Persze, csak ha a vad kanja nem nagyobb, erősebb, mert akkor inkább szégyenlősen elkullognak.

De mondd csak, mi történt? Csak nem megkísértett egy démon?

 

vibratorologia-obaku-beszelMegkísértett, nem először. Nyaranta megjelenik a környékünkön, és kísértget. Tánc közben megint túl közel jött… ott játssza el azt, amit nem akar megtenni. Alig érint, de annyira a burkomon belül balettozik, hogy az már büntetendő. Túl jól csinálja, mindenki bámul, ettől olyan érzésem van, mintha színházi előadáson táncolnánk el kapcsolatunk nehézségeit. Amikor már majdnem megvan, nagyra nyitja a szemét, és… határozottan szemrehányóan néz.
A démonok nem mindig azok, aminek látszanak. Többségük tényleg úgynevezett lojális démon… játékos kedvében. Azt hiszem, bátrabban megnyíltok, ha azt gondoljátok, nincs tétje. Ez szórakoztató, mert a játékos démonok nem számolnak a játékos foglalt pasival. Azért is szeretem körüljárni velük ezt a témát alaposabban, mert nem vagyok hasra esve a nagy lojalitástól. A birtoklós csajok, akik szétszedik a párjukat egy félrelépésért, majdnem mindig lojálisak; akiknél meg nem a hűségtengely körül forog a szerelem, kevésbé. Viszonylag egyszerű összefüggés. Amikor lazulnak, csökken a lojalitásuk.

Direkt foglalt prédára utazni nem rendes dolog, de amúgy… mi van azokkal a dolgokkal, amelyeket meg kell tenni? Út, tanulságok és hasonló apróságok. Ez nem erősebb kényszer adott esetben, mint egy… hogy is mondtad, tabu?

 

vibratorologia-berni-beszelKedves Obakum, hát persze, te nem tehetsz semmiről. Téged erőszakkal csábítanak, szédítenek, varázsolnak, tőrbe csalnak, majd ott hagynak, hadd vergődj étlen-szomjan, szörnyű kétségek között. Szegénykém.
Akarsz beszélni róla?
Mi az a hűségtengely?
Nekem azt tanította a nagymamám, hogy a szerelem bizalom, összetartozás, együtt lélegzés, vakság a külvilágra… Azt a szót, hogy hűség, talán ki se ejtette a száján. Felesleges lett volna, ahogy a vajas kenyér képéhez sem kell megemlíteni a lisztet, amiből a kenyér készül.
Van egy olyan (jó-rossz) tulajdonságom – a hosszú-hosszú évek során alakult ki –,hogy ahogy ránézek egy férfira (vagy akár nőre), látom az arcán, hogy bízhatok-e benne. Ez az első, amit ismerkedéskor akarva-akaratlanul lekódolok. Ha bízhatok, jöhet a tapasztalás, a közös út, a tanulságok. Így juthatok mindig tovább. Merthogy eszembe se jutna újra meg újra azt tapasztalgatni, hogy milyen érzés átverve lenni.

Tényleg, milyen érzés átverve lenni?

 

vibratorologia-obaku-beszelKi mondta neked, Berni, hogy át vagyok verve? Kedves, hogy aggódsz, ezért megnyugtatlak, nagyon jól érzem magam. Persze ettől még beszélhetünk róla.
A vajas kenyérhez nem kell megemlíteni a lisztet… na, valahogy így működnek a tabuk. Fogadjuk el a hűséget, mint esszenciális összetevőt, de ki azért ne mondjuk, hogy ebből sül, amit esténként vajazunk.
Kell bele az E-211 is, akkor holnapután is ilyen jól vajazható lesz.

A szerelem: energia, áramlás és változás. Ami tény, hogy jó sok együtt lélegzéssel jár. Vaksággal nem, azzal a szenvedély jár.
A hasonló hangzással van biztos a baj, azért keverednek. A szenvedély az élet trükkje a fenntartható működésre, a nem létező összetevő. Amikor megmutatja, hogy nincs, akkor szabályokba kódolja emlékét a szentimentalizmus. Utóbbiról a szív szerencsére soha nem hallott (bár gyakran gyanúsítják). Már nem emlékszem, hogy ezt a nagymamámtól tanultam-e, vagy magamtól jöttem rá menet közben.

A bizalom a te minőséged mások felé. Őszinteséget vonz, és az őszinteség a bizalom. Nincs tovább, már túlbeszéltem. Amit felmérsz a férfiba, az nem lehet a bizalomra való érdemessége, mert olyan nincs. Felmérni csak… a játszma körülményeit és várható kimenetelét tudod. Mondd, gyakran keveredsz játszmákba?

Folytatjuk…

Ha ez bejött, néz meg a Vibrátorológia többi részét is – Vibrátorológia.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.11 13:42:00christvhu

  grat, nagyon jól és jókat írtok, bár a helyzet hordoz magában némi dinamitot rátok nézve ( obaku párkapcsolata ) de remélem megoldjátok, persze önző módon remélem, olvasnék még tőletek...

 • 2009.08.11 18:31:20harvey

  Welcome Berni és Hajrá! ;)

 • 2009.08.20 19:03:48Skyler

  Berni megszelídült némiképp, ez engem is örömmel tölt el. Kiváncsi vagyok, mikor hallja meg azt amit Obaku mond (ír). Az egy nagy pillanat lesz.

  Igen, valóban érdeklődőbbek a lányok, ha az ember egy jó Döggel van. Persze lehet őket minősíteni, de van ilyen jelenség. Szerintem is abból adódhat, hogy a lányok próbálják keresni azt a férfit, aki sikeres, aki be tudja teljesíteni az ő vágyaikat és elvárásaikat, aki biztonságot ad.

  Vakság a külvilágra: szerintem ez egy veszélyes út. Nyitottság a külvilágra és úgy együtt maradni: ez egy gyönyörű út. Persze csak annak, aki elég bátor felvállani ezt. A másik út jóval biztonságosabb – ámbátor jóval keskenyebb is...

  És pár gondolat a bizalommal kapcsolatban: elég felesleges érzelem. Mondhatni értelmetlen. MErt mi is a bizalom? Egy HIT. Hit abban, hogy a másik ember, akiben bízunk, egy bizonyos szituációban úgy fog viselkedni, ahogy Te gondolod. Egy elvárás. Ami aztán vagy úgy lesz, vagy másképp...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta