INTIM

Súlytalan szex, avagy merre áll a világűrben?

2009. december 18., péntek 17:09

urszex-leadA baj azzal kezdődik, hogy a japán First Advantage és az amerikai Rocketplane Global cégek bejelentették, házasságkötéseket szerveznek a világűrben, potom kétmillió és háromszázezer amerikai dollárokért – a nászéjszaka lebonyolításával azonban lehetnek problémák.

cikk-tipus-jegyzet


Ah, de romantikus, lehelik majd a szende szüzek és félszüzek, végre az égben köttetnek majd a házasságok. Kicsit drága, de a gazdag emberek minden bizonnyal megérdemlik ezt a csöpp luxust.

urszexBizonyára, de a megérdemelt élvezetek között lesz egypár, amiért nem is fizettek. Meg az is lehet, hogy nem is lesz különösebb élvezet. Arról van ugyanis szó, hogy hivatalosan még soha, senki sem próbálta ki a szexet a világűrben. A pletykák szerint az exszovjet űrprogramban szerepeltek ilyen irányú kutatások is, amikkel azonban csúfos kudarcot vallottak - aki látta Tyereskova űrhajósnő fényképét, már tud valamit a csőd okairól. Az amerikai űrprogramban pedig a nyolcvanas évekig szó sem esett nőnemű űrhajósokról - azóta vannak, de épeszű ember valószínűleg nem lesz hajlandó nemi aktusra egy minden szegletében tökéletesen bekamerázott űrsikló fedélzetén.

Tehát sokat nem tudunk a dolgok gyakorlati vonatkozásairól - elméleti síkon pedig egymás után merülnek fel a jobbnál jobb kérdések. Hogyan lehet lefolytatni egy közösülést a súlytalanság állapotában, ahol a hatás-ellenhatás törvénye tökéletesen érvényesül? Minden lökést egy azonos erejű ellentétes lökés követ. Egyáltalán, merre áll a súlytalanságban? Hiszen nincsen fel vagy le! Lefolyhat-é egy terhesség nulla gravitációban? Nem valószínű. A sugárzásokról, mágneses anomáliákról nem is szólva. Tehát a gazdag nászutasoknak a sok pénzükért nem biztos, hogy jó dolguk is lesz.

Más kérdés, hogy valamit tenni kell, a tervezett hároméves Mars-expedíció miatt. Arra nem is gondolhatunk, hogy egynemű legénységet küldjünk - még az is elképzelhetetlen, hogy kizárólag amerikaiak legyenek. Sterilizálni sem nagyon lehet majd az egész emberiség irigyelt hőseit, szóval ki kellene találni valamit, sürgősen, mármint a brómos teán kívül. Mint azt Lawrence Palinkas, a UCLA szociál-antropológusa rávilágított, a hosszú küldetés viszonyait a Földön leginkább az antarktiszi McMurdo-kutatóállomás viszonyai modellezik, melyen szintén koedukált személyzet dolgozik. Márpedig a McMurdo állomás a legutóbbi sarki éjszaka alatt - mely köztudottan fél évig tart - tizenhatezerötszáz gumióvszert fogyasztott. Igen, 16 500-at. Nyilván az összezártság, a stressz, az örök sötétség hajlamosítja a sarkkutatókat az aktívabb nemi életre, csakhogy mindez a világűrben is megvan.

A súlytalanság által okozott nehézségek leküzdésére Woodmansee amerikai kutató részint módosított misszionárius-pozíciót javasol, részint egyszerű gumiszalagokat, amelyekkel a párok összekötözhetik magukat. (Nem lesz hétköznapi kabaré, amíg kitapasztalják, hol is vezessék azokat a szalagokat). Hogy a közeljövő nászutasai hogyan fogják megoldani a szexet, az már az ő dolguk, annak tudományos fontossága nem nagyon van (mondjuk - egyszerűen - a Földön), érdekesebb lesz a Mars-utazók nemi élete.

Nem is kicsit.

 

cikk-tipus-linkek

9.298.800 férfival szexeltem

Egy online kalkulátor segítségével a szexpartnerek száma alapján kiszámítható, hány emberrel szexeltél közvetetten – előre jeleznénk, túl magas szám esetén a kalkulátor kiakadhat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.12.19 17:55:04perselus

  Szeretném jelezni, hogy az "egynemű" és az "azonos nemű" nem ugyanazt jelenti!

  A mondat a jelenlegi formájában így arra utal, hogy csak "kétnemű", interszexuális (aka. hermafrodita) emberek alkothatják a legénységet!

  Javaslatom:
  "Arra nem is gondolhatunk, hogy csak azonos nemű emberekből álló legénységet küldjünk"

  Továbbá érdekes adat lehet még, hogy a fél év alatt elhasznált 16.500 db óvszert mekkora (hány fős) személyzet hozta össze. Erről nincs információ?
  Nem mindegy, hogy azt az átlagos napi 90 óvszert hányan produkálták! :)

 • 2010.01.01 12:26:34drica

  Google a barátod... 256 fő 2007-ben.

 • 2010.02.09 22:20:32emel

  A cikk (cikkeid) nagyon jók.
  Javaslom keresd meg azt a SciFi novellát, ami pont erről, --a sulytalanság és a sex-- szól.
  Annó élveztem, nagyon "részletesen" ecseteli a problémát ;)

  Egyik jónevű sci-fi író írta, ha jól emlészem (asimov kategória).

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta