INTIM

Mester az intimitásról - A csend

2009. június 14., vasárnap 13:22

mester-az-intimitasrol_szol

„Amikor valakivel sekélyes a kapcsolatod, folyton úgy érzed, mondanod kell neki valamit. Amikor a csend megjelenik közöttetek, és elég egy mosoly, egy gesztus, akkor történik valami lényeges, az egyetlen, ami fontos. A barátoknak és a szerelmeseknek nincs szükségük szavakra.”

 

Ahhoz, hogy az intimitás kibontakozhasson kapcsolataidban, meg kell tanulnod a csend nyelvét. És ez nagyon nehéz, mert hozzászoktál, hogy folyton fecsegsz, lényegtelen dolgokról beszélsz, csak hogy elkerüld a csendet.

De ahogy közelebb kerülsz valakihez, minden kimondott szó jelentőséget kap, és előbb vagy utóbb elkövetkezik, amikor nincs mit mondanotok egymásnak. Ne aggódj ezen, ilyenkor ez a nincs a mondanivalód, ez a csend az, amit közölnöd kell. Élvezd hát, és örülj annak, hogy egy új minőség születik kettőtök között: a csend minősége.

Te csak a kommunikáció nyelvét ismered, de az olyan, mint egy általános iskolás tudása. Tanuld meg élvezni a csendet, és a kommunikáció egy új dimenziója nyílik meg előtted. Rájössz, hogy ekkor zajlik az igazi kommunikáció: egy gesztus, egy kézszorítás, egy apró mosoly – és mindketten tudjátok. Ne rágódj hát a beszéd elvesztésén. Épp olyan ez, mint hogy a gyerek sem aggódik ruhái kinövésén…

cikk-tipus-altalanos

« előző rész || következő rész »

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta