INTIM

A testéből élne, pedig jogász

2009. augusztus 18., kedd 16:19

A 28 éves Zs hozta fel a témát: ha netán elvesztené az állását, és nem tudja másképp eltartani a gyerekét, ő áruba bocsátaná – amúgy meglehetősen csinos – testét, végül is szereti a szexet…

Havonta egyszer összeülünk négyen, lányok. Még a gimiből ismerjük egymást, és hosszú évek múltán is szoros a kapcsolat. Hol az egyikünk főz, hol a másikunk süt, a közös programokat mindig az étkezőasztal köré pozícionáljuk. Miközben feszülésig tömjük és spiccesre iszunk magunkat, igazi csirkék módjára locsogunk-fecsegünk, kibeszéljük az épp távol lévő áldozatokat, politizálunk, egy kicsit dolgozunk, majd az elfogyasztott alkohol mennyiségének mértékében válunk szentimentálissá, érzékennyé és hisztérikussá. Hirtelen egymás nyakába zúdítjuk minden nyügünket, és addig beszélünk, míg már nincs miről – vagy már nem tudunk. Legutóbb a válság volt terítéken.

A fogyasztói társadalom gyöngyszemei vagyunk, mind a négyen komoly hiteleket törlesztünk valamelyik bank felé hónapról hónapra – a huszonöt év futamidőből pedig huszonhárom még hátravan. De ha az évek súlyát nem is nagyon tudjuk felfogni, mindig nagyon szar érzés a hónap vége. Na de ez nem a panasz helye, ami engem illet, csak azért is megeszem, amit kifőztem magamnak, ám ami szörnyű, parás helyzetben milyen rém gondolatok kúsznak be az ember fejébe.

Zs. 28 éves, egyedül neveli lányát, végzettsége jogász, a gyerek miatt nem szakvizsgázott, egy jól ismert multinál tolmács. Nem keres rosszul, a válság óta egyedülálló anyaként nap mint nap gyomorgörccsel fekszik, attól retteg, hogy elbocsátják, és akkor „huss” biztos megélhetés meg szép lakás. Zs. igazi érett szépség, aggódó anyaráncaival is rettentő szexuális. Ő hozta fel a témát. Elszánt. Ha kell, ő a testével keresi majd meg a szükséges pénzt. Számtalan álmatlan éjszaka van a háta mögött, nincs kire számítania, a gyerek nem nélkülözhet, neki mindet meg kell kapnia. Megbeszélte magával, legvégső esetben képes lenne pénzért szexelni.

Ahogy vörösboros józanságában ezt odabökte, egy pillanatra elnémult a társaság. Picit emészteni kellett a hallottakat. Nem kezdtünk el kézzel-lábbal tiltakozni, hiszen mindannyian megtapasztaltuk már, milyen éppen csak kijönni a havi fizetésből, az azonban egyikünk agyán sem futott még végig, milyen lenne, ha pénzért kellene bárkivel is lefeküdni – legalábbis ezt feltételeztem, amikor hosszas hallgatás után P. (27) is kibökte a magáét. Kis csapatunk éjszakai pillangója őszintén beismerte – ha már témánál vagyunk –, ő odáig van a szexért. Egyszer-kétszer megfordult már a fejében, ha kiválaszthatná, hogy kivel bújhatna ágyba, nem tiltakozna, simán elfogadna pénzt is érte. Még soha nem próbálta, de a „kellemest a hasznossal” alapon ez akár egy jól fizető, sőt, kényelmes állás is lehet. Tulajdonképpen eddig sem a szeméremről volt híres, miért lenne bűn, ha pénzt kérne a dologért – tette hozzá őszintén.

Kompromisszumkereső, arany középutas énem kicsit zavarba jött, nem tudtam, mit is mondhatnék. Nem helyeseltem, és nem is tiltakoztam. Mit tudom én, milyen egy egyedülálló anya helyezte, és a vérem se forr megállás nélkül, a szex csak akkor megy, ha társul hozzá bizalom. Tulajdonképpen nem tudtam átérezni a hallottakat. Zs. vállát finoman megsimogattam, mondván, nyugi, nem hagyjuk, hogy erre sor kerüljön, míg P.-re cinkosan rákacsintottam, ezzel adtam tudtára, egy igazi ribizlinek tartom. De a beszélgetés nem merült ki az én semmitmondó rekaciómtól, és a beszélgetésbe most már Á. (27) is bekapcsolódott. Vallásos, finom lelkületű barátnőnket szó szerint kihozták sodrából a hallottak, és vörösen izzó fejjel, minden előzetes rákészülés nélkül megkérdezte, egészen pontosan visítva szegezte nekünk a kérdést: tulajdonképpen ugye mi most hülyéskedünk, mert nem akar hinni a fülének! Felszólította Zs.-t, hogy szégyellje magát, okosabbnak tartotta ennél. Eszes, szép és nem utolsósorban felelősségteljes anya, P. meg egyszerűen undorító, inkább keressen fel egy pszichológust, mert az aztán végképp nem normális, hogy egyik ágyból a másikba bújik.

De ha már a gondolattal játszunk, Á. mindenáron tudni akarta, ha prostitúcióra adnánk a fejünket, mégis, hogy az életbe állna össze a tarifatáblázat?! Ezen gondolkodtunk-e… Nagyon felhergelte magát. Ő, aki a szeretet és a béke szőke védőszentje, aki soha nem káromkodna, olyan tiszta és nemes, most keményen bekérdezett: mennyi lenne harminc perc szopás gumival? Hát az anál? Egy teljes kombi? Lakásra mennének vagy a saját otthonukban intéznék el az intim üzletet? És csak feszítette a húrt. Szó szerint felszólította a jelenlévőket, hogy fogalmazzák meg neki, ki mennyire tartja a testét! Tudni akarta, mekkora az összeg, hány nulla kerül a számjegy mögé, mit és hogyan képzeljük ezt az egészet?! Szex után mindig menne a mosógép meg a hüvelyöblögetés, tus után meg irány a pláza? Új cipő, tankolás, háromszínű koktél? Majd a délutáni numera után példamutató, hiteles felnőttként nézünk a gyermek szemébe, miközben azzal védekezünk, hogy miatta tettük?! Most jött ki csak igazán a sodrából, és szépen elővett engem is: én se vagyok jobb, virtuális térben pucérkodom, álnéven bűvölöm az erotikus szavakat, és úri kislány módjára, ropogósra vasalt ingben álszentkedem a munkahelyemen. Pontosan tudja, romlásnak indultam én is. (Kössz szépen).

Olyan ideges volt, mint még soha a tizennégy év alatt, amióta ismerem. Négyünk közül neki megy legrosszabbul a sora: épp csak a minimálbér fölött keres, egyetlen luxus az életében a lakástörlesztő. Volt főiskolai csoporttársával él együtt, szűkösen, de boldogan. Tulajdonképpen neki a legnehezebb, mégis benne van a legnagyobb erő, de ami a legfontosabb: tartás. Á. negyedórás monológja után teljesen kijózanodtunk, úgy ültünk ott hárman, mint a kisdiák az igazgatói intő után. Csak bámultunk Á.-ra, aki vészes hirtelenséggel újra visszanyerte puhaságát, felkapta a a levesestálat, és bejelentette, hogy akkor ő most elmosogat.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.18 20:32:05tarajos

  én földobok egy ezrest, ha tényleg olyan helyre kis muflon, ahogy a cikkíró lefesti. te harvey, privátban átnyomhatnád a számát :]

 • 2009.08.18 23:22:43Ghostcat

  Az én barátnőm egy kurva....komolyan ...egy prosti.
  Persze nem egy útszéli fogatlan cigánygádzsit kell vizualizálni.
  Imádom.
  Kereste 1 - 1,5 millió között mozog, ( ebből a maffia és a zsaruk már lehúzták a magukét).
  Ha nő lennék én is kurva lennék.
  ..de lehet hogy travi kurva leszek, mert azok még jobban keresnek.

 • 2009.08.19 07:51:21Tiborc

  néha egy-egy elsőre szuper ötletbe ha tényleg belegondolunk, már nem is annyira szuper... persze ha ilyen lépésre szánná el magát Zs. akkor szintén megfordulna a fejében, másnem a hirdetés feladásakor vagy escort ügynökség felkeresésekor - viszont akkor már lehet késő, hiszen benne van a rossz szituban és megoldást kell találni - szóval tök jó, h végül most az elején már tisztán lát és kezdhet el máson gondolkodni - továbbképzés, levelezős suli, tanfolyam szabi alatt, esetleg kezdhet el EU-s ismereteket tanulni is lehet belőle máshol tolmács/fordító - részletek nálam privátban.

 • 2009.08.19 07:54:34Tiborc

  először Á-ról olvasva az első sorokban azt gondoltam, "nah még egy olyan keresztény, aki azt hiszi, most ő jól megnevel titeket rögtön" - aztán a rossz indítás után egész jók voltak a kérdései, kemények, célratörőek és ami fontos, kijózanítóak...

 • 2009.08.19 08:07:01abalog78

  nekem az egész sztoriból a legfontosabb az a kijelentés volt, hogy "másra nem számíthatok"... szomorú

 • 2009.08.19 09:54:58harvey

  Igen, ez tényleg szomorú. Sajnos Zs. amolyan véletlen gyerek volt, egy szeretői viszonyból született, az apja a nevére sem vette... és úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát, hisz az ő lánya is apa nélkül nő fel....ez a szomorú

 • 2009.08.19 12:18:52Tiborc

  lehet még apja a gyereknek, persze nehéz találni társat és apát, de nem lehetetlen.

  amit pedig írtam, komolyan gondoltam, ha érdekli az EU-n belül való tolmácsolás/fordítás...

 • 2009.08.30 02:06:26nonameblogger

  Á. buta, amennyiben komolyan gondolja amit mond, vagy tudatlan. Mintha a prostisággal együttjárna a pláza meg a koktél, meg a hüvelyöblítés ..
  meg harminc perc szopás, meg az anál...
  Mintha a prostiságtól már kapásból közönségesnek kellene lenni, meg cinikusnak, költekezőnek (pláza?? koktél??), no és persze hazudni a gyereknek, meg ráfogni mindent (miattad csinálom), más néven hárítani a felelősséget, mivel szégyenli magát az illető. amit nem szégyellsz annál nem érzed a késztetést hogy kenegess. Hülye keresztény játék, a szégyen meg a bűntudat minden miatt... pl emiatt. Mintha ártanál bárkinek.

  Ezek közül konkretice egyik sem jár együtt vele. Lehet tényleg szeretkezni (nem harminc perc szopás hanem rendes szex, mindennel együtt), válogatósnak lenni, nem undorodni (az öblögetés ezt jelenti, különben mi a tököt kell leöblíteni egy gumi nyomán??), elvárásokat támasztani... a szereplők amúgy sem undorodnak a szextől vagy a pasiktól, pont ettől undorodnának meg? Butaság.


  Ja és nem falból mondom: én is ezt csinálom. Normálisan. Ezzel nem keresek milliókat, de egy jó havi fizu megvan. Némileg sértőnek találom Á. szavait, bár nyilván tudatlanság motiválta, meg a felháborodás.

 • 2009.08.30 02:07:47nonameblogger

  érdekes, hol dolgozik a barátnőd? nekem Magyarországon nincs se rendőr, se maffia, mindenki békénhagy. Biztonsági őr sincs, semmi.

 • 2009.08.30 02:20:43nonameblogger

  kijózanítóak... már ha elhisszük neki (mint szakértőnek, gondolom), hogy minden nő, amint ebbe belefog, kifordul magából, és azonnal átváltozik sztereotipan közönséges utcai repedtsarkúvá. Mintha ez a repedt stílus valami felvételi követelmény lenne, vagymi :P
  Ilyen szép pejoratívakat jogászokról is lehetne mondani (hiéna, mindig annak az oldalára áll aki többet fizet, lelketlen, pénzhajhász), még némi igazság is lehet benne, ha hiszünk amerikai filmeknek.
  Nos, ettől még nem lesznek ilyenek a jogászok, legfeljebb néhányan, akiknek amúgy is affinitásuk volt a hiénasághoz. Nos, a prostiknál is pont ennyi lehetőség van közönségesnek meg elcseszett életű cinikusnak lenni. Lehet csinálni hajlamból, vagy mert azt hiszi a szegény csaj hogy ez kötelező, kell a rendszerhez. A beszélgetésben szereplő nők ennél okosabbnak tűntek. És ha véletlenül tényleg prostinak állnak, Á. istene óvja őket attól hogy emlékezzenek Á. szavaira. Még a végén elhinnék őket, és ettől tényleg elcsesznének mindent.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta