INTIM

Megcsalásom története – A szerelemféltésből elkövetett bűn

2009. december 23., szerda 13:23

  Vannak dolgok, amelyeket az ember, míg él, nem felejt. Bizonyos pillanatok úgy beleégetik magukat a memóriába, mintha lézerszikével metszenék őket oda. Nem tehetsz ellenük semmit.  

cikk-tipus-netregeny

 

Roland még kicsit sírt a háznyi terepjáró kormánya mögött, hogy azt mondja, neki az élete értelme volt mindig is az Ancsika, kamaszlányként ismerte meg, és olyan hihetetlen, de azóta semmit sem változott. Ja, tettem hozzá, tényleg semmit.
Aztán ültünk és hallgattunk.  Fogalmam sem volt, mit mondhatnék, esetleg kérdezhetnék-e valamit, meg aztán azt sem igen tudtam, egyáltalán kíváncsi vagyok-e még valamire.  Egyszer eszembe jutott, most azt kellene tennem, amit általában nem szoktam, jól rálegyinteni erre az egész megemészthetetlen históriára, szépen beadni a válópert, előtte esetleg átmenekíteni anyámék garázsába a saját vagyonomat jelentő lábaskészletemet, meg a Herendit és a Van Gogh posztermásolatot, aztán pedig elválni, és kész. 
Juli, most mondd meg szépen, mit csinálsz? – kérdeztem magamtól szívélyesen, mire azt feleltem, semmit, semmit, tényleg, csak itt autózom hajnaltájt egy dromedárral, megyünk a rendőrségre, trallala, hogy kiszabadítsuk a férjemet, trallala, aki mellesleg leamortizálta a húsz éves házasságunkat, az álmaimat, meg mindent.
Na, de Juli válaszoltam erre én magamnak, tulajdonképpen normális vagy te?!? 
És akkor már hallgattam, nem válaszoltam még magamnak se, csak csücsörítettem a számat, mint amikor valami nagyon fontos dologra koncentrálok.  Persze nem szálltam ki Roland kocsijából.

Csak a rendőrségnél. Kevesebb siralmas látvány van, mint egy kerületi rendőrörs, főként éjszaka. Az ügyeletes épp a kapu előtt cigizett, jó estét mondta, hova lesz a séta, mire a Roland rávágta, hogy nem viccelődni jöttünk, ennek a nőnek jogtalanul tartják fogva a férjét, jöttünk kiszabadítani. Én vagyok az alibi, tetéztem mosolyogva, amire a kapuügyletes zordabb lett. Meg még el kellett dobnia a negyedig szívott cigit, ami azért zavarta. Akkor most hogyan is tetszettek mondani? – kérdezte, a személyik ellenőrzése után, mire én a Rolandra vártam, ő meg rám, ezért jó sokáig nem szólt egyikünk sem. Aztán végül én kezdtem bele a magyarázkodásba. És mivel kezdtem? Na mivel? Az első mondat, ami kicsúszott a számon az volt, hogy ENGEM A FÉRJEM MEGCSALT… Nézett kerek szemmel a fickó, aztán ezt kérdezte: akkor csókolom, ez most szerelemféltés ügy, személyi sérülés történt-e??? Hogy megsérült-e valaki, kiabáltam hisztérikusan. Dehogy, mit gondol! Itt minden klappol, minden kerek, én most ezzel az úrral, aki a férjem szeretőjének a barátja, azért vagyok itt, hogy segítsek a férjemnek, és ebből is látszik, milyen összetartó kompánia vagyunk mi.

Áhá, akkor értem, mégiscsak szerelemféltés, mondta, aztán elirányított egy ajtóhoz.  Mire a tisztnek végre összefüggéseiben is feltártam a történetet, már úgy éreztem egyre közelebb állok a teljes összezuhanáshoz. Aztán kihozták Andrást, nem volt nagyon megtört, végülis nem az Alcatrazból hozták beszélgetésre, csak egy másik szobából, ahol éppen kávézott, de azon azért meglepődött, hogy Roland meg én az ő alibijén fáradozunk.

 

 

 

Nem kell, hogy elmagyarázd, mondta később az én férjem, amikor már a rendőrség előtt álltunk a lépcsőn, csak én tartozom magyarázattal, de nagyon sokkal.
Néztem, néztem a szemét, legszívesebben megsimítottam volna az arcát, főleg azt a forradást, amit a Kicsi okozott neki egy matchboxszal, három éve, amikor homlokon lőtte vele véletlenül és az ügyeletre kellett rohannunk, belékaroltam volna, mert az a férfi állt ott, aki mindig is ernyőt tartott fölém…, de nem tudtam. Képtelen voltam rá, nem mozdult a kezem. Mégsem lehetek üres, mondtam magamnak, de az vagyok, ne szórakozz, kiégett, üres és fáradt válaszoltam én.
- Csak azt mondd meg Juli, van-e értelme, hogy most hazamenjek? – szegezte nekem kis idő múlva a kérdést András.
- Persze – vágtam rá hűvösen. – Persze Andriska, csak gyere.
És ezzel sarkon fordultam, elindultam, azt se tudtam merre, de csak mentem.
- Hívok egy taxit, Juli, nehogy már gyalogolj, az isten szerelmére! – hallottam. – Állj már meg!

De Juli nem állt meg. Ment csak mendegélt a Rákóczi úton, a Keletihez ért, igyekezett mély levegőket venni. Furcsa nyugalom szállta meg. Azt gondolta, aznap majd szaunába megy, esetleg felhívja azt a helyet, ahova elment meghallgatásra, hátha. De ha nem, hát az se baj. Hazajön a férje, és ezzel vége az őrületnek. Jól vagy Juli, kérdezte magától, jól a francokat, ugyan mitől lennék jól, hát hol keressem azt, ami volt, hol keressem a szerelmünket?  És mi lesz a bizalommal? 

Egy éjjel-nappali közértnél álltam meg. Volt kávé, hát csak megittam egy feles műanyagpohárral. Húhh, szinte belerázkódtam az első kortyba. És valami egészen különös dolog jutott az eszembe. Előkotortam a mobilomat, tárcsáztam. Ez lesz, ez lesz a legjobb lépés, ismételgettem, és már hallottam is a telefonban:
- Elment az eszed te kis vadvirág! Hát hova tűntél??? Mondd meg, és érted megyek, akárhol is vagy…
- Honolulu! – vágtam rá.
- Hülye! – mondta ő nevetve.
Vagy tíz éve nem beszéltem a hang tulajdonosával.
A Joe-val.

 

 

Folytatjuk...

cikk-tipus-altalanos

« előző rész || következő rész »

cikk-tipus-linkek

A megcsalás módjai – a rendelő padlója
A megcsalás módjai – a régi barát
A megcsalás módjai – az egyalkalmas

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.12.23 14:49:46babus

  Na MOST kezd igazán izgalmas lenni! :-) Jaj, de kár, hogy én anno nem tudtam előkotorni egy ilyen Joe-t... akárki is legyen az...:-D

 • 2009.12.23 16:51:55drica

  Remélem ez a Joe, az lesz, akire gondolok... Csak nem kelljen már ennyit várni a folyt.köv.-re!!!

 • 2009.12.24 09:01:28Dorea

  Kedves Szerző!

  A sztori még csak-csak, de a stílus nem tetszik, Direkt tettél bele elidegenítő elemeket? A sztorihoz túl könnyed, túl komolytalan a stílus. Mintha valaki jókedvűen verné a billentyűzetet, miközben agyal a regényén.

  Magyarul: nem hiteles. Számomra.

 • 2009.12.26 09:18:48zizz

  hello... kezd tényleg regény lenni, de ettől függetlenül tetszik. Bár ha egy hiteles történetet olvashatnánk, akkor erősítené az érzést, hogy nem vagyunk egyedül.
  Túl sokat kell várni a folytatásra.....lehetne sűrűbben? :)

 • 2009.12.28 07:20:21BRAAJEN

  Ugye, itt a karácsonyi ajándék! :-) De lassan már Monk is kell a kibogozásához! Annyira szövevényes és átláthatatlan. Aki ebből akar ihletet meríteni a problemáira az elég rossz nyomon jár! Ez annyira élet szerű mint a Daniel Steel! De legalább szórakoztató! :-x

 • 2009.12.28 15:09:21babus

  Na de Braajen, hiszen mi titokban éppen erre a fordulatra vártunk! Nem megoldást várunk, hanem hogy helyettünk is végre valaki bosszút álljon:-) Nem Monkot akarjuk, hanem Nemeziszt!!! :-D Úgyhogy most csöndben reménykedem, hogy ez a Joe nem az unokatestvére és nem az lesz a történet vége, hogy Juli otthonkában bevonul a konyhába vacsit főzni Andriskának...:-)

 • 2009.12.29 16:53:44drica

  Joe nem lehet más, mint a Nagy Ő, akivel valamiért nem jött össze anno a dolog... Ilyen Ő-je minden nőnek van... szerintem...

 • 2009.12.30 06:09:23BRAAJEN

  vagy 10 éve nem beszéltek és megvan a telefonszáma :-x még viccnek is rossz!
  azért a súlykot csak megefelelő távolságra kellene elhelyezni!
  de mért is kéne bosszút állni és kin? ancsikán, andráson, anyóson, volt főnökön, rolandon? és ha van bosszú akkor van kielégülés? akkor minden megnemtörténtté vállik? vagy az is jó, ha a szomszéd tehene megdöglik, ha már a milyenk felfordult?
  de van megoldás, fogni egy baltát és rendet vágni, majd vállalni a következményeit!
  :-)

 • 2009.12.30 10:59:56drica

  nekem is van ilyen számom... az 12 éves...

  egyébként "válik", "mienk"

 • 2009.12.31 08:40:29BRAAJEN

  és az is nagy Ő? :-)
  de él még a tulajdonosa, ha 12 éve nem beszéltél vele?
  köszi a kisegítést! magyarból mindég gyenge voltam!
  egyébként

 • 2010.01.04 17:22:35drica

  Jaj... nagyon gáz ennyi ideig húzni... Mikor lesz már folytatás? 2011-ben?

 • 2010.01.05 10:27:25babus

  Hát Braajen, irigyellek. Csuda megbocsátó ember lehetsz, ha még sosem vágytál revansot venni azon, aki fájdalmat okozott neked. Éppen ezért nem értem ezt a vagdalkozásodat...:-) A szomszéd tehene baromira nem érdekel, mert nem játszik a történetben:-) Viszont nem tudom megvonni a vállam és szó nélkül tudomásul venni, hogy bizony csúnyán és szándékosan megbántottak. Az én bosszúm még várat magára, de már érik:-))) Csupán nevelési célzattal... adok-kapok... Nem én kezdtem:-D

  Remélem, holnap végre lesz folytatás.

 • 2010.01.05 16:43:41BRAAJEN

  Szerinted ezek a dolgok szándékosan történnek? Reggel úgy ébred az ember, na, ma megcsalom a páromat? Ezek a dolgok mindig a körülmények szerencsétlen vagy éppen szerencsés együtt állásásból következnek. Mikor fel eszmélsz már rég túl vagy a határon.....
  De ha az kielégít, hogy viszont csalj, hát lelked rajta! :-)
  Amúgy nemvagyok megbocsájtó, nagyon tudok gyűlölni!
  Győzzön a jobbik! :p
  2010-ben heti két epizód! :-x

 • 2010.01.05 17:30:14babus

  jaj, kissé félreérthető voltam... Eszem ágában sincs viszontcsalni. Sőőőt, a bosszúm is csak a mi Ancsikánkra vonatkozik. A páromat nem bántom, mert szeretem. Álljon bosszút helyettem is a Juli:-)
  Már látom, te a másik oldalon állsz...:-)
  És igen, tudatosan haladsz abba az irányba, ami a hűtlenséghez vezet. Abban a pillanatban kell abbahagyni, amikor úgy érzed, fordított helyzetben ez neked sem esne jól...

 • 2010.01.06 06:11:55BRAAJEN

  Szóval a párod egy tündi-bündi arany ember? :-p csak az a csúf gonosz Ancsika megdelejezte a bűbájos varázslatával? Ez a dolog oldal független, ismerek 3 gyerekes család anyát aki szintén beleesett a gödörbe és nagyon nehezen mászott ki belőlle, de sokan nem is másznak ki, vállalják a másik "gödröt"! Csak sokszor kiderül, hogy egyik gödör se jobb a másiknál! Nem csak a pasik csalnak, sőt! Mint a példa mutaja itt is 4 szereplős a történet. Nézd a szegény Roland szempontjából a dolgot! Aki gürizik, hogy mindent megteremtsen az Ancsikának és a háládatlan képes más pasival lelépni, mert azt a felesége nemtudja kordában tartani! :-) Kicsit sarkított a dolog, de ez is egy nézőpont.

 • 2010.01.06 13:08:43babus

  Hát nem tündi-bündi. Egy önző gazember, de mit csináljak, szeretem:-) Jól meg is érdemelték volna egymást Ancsikával, de hát nem akart lecserélni:-) Azt tudom, hogy nem csak a férfiak csalnak, ezt nem is állítottam (mert pl. a mi Ancsikánk is egy kapcsolatból kacsingatott kifelé), a szegény Roland meg legalább egy akkora állat mint én, hogy ezt így tűri:-D

 • 2010.01.06 16:27:11BRAAJEN

  Te is elmentél az Ancsika férjével a rendörségre? De mit lehet egy olyan pasin szeretni aki "megcsalt"? Vagy nem is volt igazán megcsalás, csak még élni akart kicsit? Kapuzárási pánik? :-) És a gyerekek miatt....inkább némán tűrsz...ez mindenre jó válasz! :-p
  De nem akarok személyeskedni, nehéz több év kapcsolatát feladni. de lehetne hármasban vagy netán négyesben megpróbálni! Mit szólna a párod ha ilyet felvetnél neki? :-o Lenne ám izgalom!

 • 2010.01.06 17:30:41babus

  Braajen, te provokálsz engem:-) De ezt a labdát már nem ütöm le... valószínűleg az itt olvasgatók nem csekély megkönnyebbülésére...:-D

 • 2010.01.06 18:33:04BRAAJEN

  Sorry!
  Mea culpa!
  :-)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta