INTIM

Hogyan mondjam el… Nem kellesz!

2010. április 13., kedd 08:39

Férfi és nő egymásra találásának jó pár forgatókönyvét próbáltam már: ismerem az első pillantásra összetartozás élményét. Tudom, milyen, amikor meg kell dolgozni a másikért, de azt is tapasztaltam, milyen érzés, ha értem harcolnak.

nemkellesz_mUtasítottak már vissza keményen és kedvesen is, és azt is jól tudom, milyen, amikor hiábavaló minden próbálkozás, halott az ügy. Életemben azonban most először vagyok olyan helyzetben, hogy nekem kell visszautasítanom valakit. Az indok egyszerű: nem szeretném viszontlátni. Hogy miért? A válasz leírva is bántóan egyszerű: mert nem kell.

Gyakran kívánom, bárcsak beindulna bennem valami

Egy baráti társaságban találkoztunk először. Kedves fiú. Szellemes. Ápolt. Udvarias. Sportos. Nőtlen. Gyermektelen. Kellemes társaság. Intelligens. Káros szenvedélye kimerül a jó minőségű borokban, és még mielőtt folytatnám azzal, hogy diplomás, jól szituált, rövidre zárom. A lényeg: ideális férfi. Remek férfi. Gyakran kívánom, bárcsak beindulna bennem valami. Bárcsak. De semmi mozgás. Egyszerűen nem vágyom arra, hogy viszontlássam. Hiába tökéletes minden részlet, a legfontosabb hiányzik: a vonzalom. Nem érint meg.

A kapituláció szóba se jöhet

De ő nem enged el. Azt mondja, mindenért keményen meg kell dolgoznia ebben az életben, ne is számoljak vele, hogy megadja magát. Nehéz helyezet. Nem érti, ez nem az a harc. Itt nincs miért megdolgozni. A kapituláció azonban szóba se jöhet. Harcos agya, keményen összerakott önbizalma ezzel nem tud kezdeni. Mindemellett semmi rossz nincs abban, amit tesz, ahogy teszi. Kedvesebbnél-kedvesebb üzenetekkel halmoz el. Kapok e-mailt reggelire, ebédre, vacsorára, mellé pedig ugyanennyi sms-t. Nem tolakodó. Nem színészkedik. Egyszerűen csak kedves, és szeretné jól csinálni, olyannyira, hogy közben meg sem hallja az elutasítás. Nem adja fel.

A másik oldalon

Próbáltam már a másik oldalon is. Tudom jól, milyen, ha durván, érzéketlenül utasítanak vissza, de legalább ennyire megalázó a bocsánatkérő magyarázkodás, amiért nem tudják viszonozni az érzelmeket. Ennek tükrében, gondolhatnánk, csakis az egyenes, tiszta beszéd az arany középutas megoldás: kerek perec kimondom, mit gondolok, mit (nem) érzek, és remélem, a másik ért majd a szóból. A gyakorlatban azonban semmi sem ilyen egyszerű. Gyakran egészen bonyolult lelki térképpel rendelkező valakit sodor az ember útjába az élet, az évek során összegyűjtött bölcsesség és tapasztalat pedig fabatkát sem ér. Az illető egyedi „használati utasítását" kell kifürkészni ahhoz, hogy célba érjenek a szavak - ezek a szavak pedig nagyon sokszor keményebbek és ridegebbek, mint amelyekhez az ember tulajdon lelke szokott.

Mit lehet tenni, ha a másik nem ért a szóból?

Nem ért először. Nem ért másodszor, és nem ért harmadszor sem. Értetlensége kiprovokálja, hogy felemeljem a hangom, hogy túlkiabálhassam. Meg sem válogatom, mit mondok, hogyan mondom, és pont ettől lesz úgy igazán bántó és megalázó a valóság, ami tompa hangon, óvatosan és aggodalmasan becsomagolva egyszerűen nem megy át. Lecsupaszítva és nyersen jön a kijózanodás.

„Hogyan mondjam el, hogy értsd? Egyszerűen nem kellesz!"

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.30 12:34:19bimbi

  Sziasztok!

  Van itt valaki, akinek "kicsit ebben a témában" lenne kedve fórumozni??

 • 2010.05.09 08:57:41földvarialbert


  Megrendítően, őszinte, tiszta, szép, igazi női szöveg. Mint minden hibátlan fikció, ez is ezért is olyan nagy hatású szokásos és kizárólagos alkalmazásaikor, .

  Ez egyik ilyen eset az, amikor egy nő ilyen nagy hatékonyságú szöveggel akarja kíméletlenül megtorolni azt, hogy valójában ő az, aki nem kellett a kiszemelt férfinak. Fenti szöveg vele ekvivalens, ilyenkor szokásosan alkalmazott megfelelői:"fura muki", "csodabogár", "ellenszenves hülye" "kisfarkú" esetleg "impotens mitugrász", stb, a végtelenségig.

  A másik eset, amikor ezzel a szöveggel akarja egy nő a kiszemelt hímnemű illetőt bármi áron házasságra kényszeríteni.

  Ezek a "nem kellesz" szövegek női alkalmazásainak kizárólagos esetei, harmadik ilyen eset eset tehát egyáltalán nincs is.

  Elméletileg elképzelhető eshetőség ugyan, hogy egy nőnek valóban nem kell egy férfi. Ebben a valóban létező élethelyzetben azonban ilyen szövegek nem keletkeznek. Tökéletesen kizárt ugyanis, hogy egy ilyen helyzetre egy nő érdemben reagáljon. Élettani, genetikai nonszensz.

  A nő jellemző alapállása ugyanis, hogy a külső világot valójában egyáltalán nem veszi tudomásul. Működése során ennek a tudomásul nem vételnek pszichodinamikailag különböző szintű permutációit adja elő, egyszerű önfenntartási célzattal, mely skálán a szimulált tudomásulvételtől a szimulált tudomásul nem vételig terjednek a lehetőségek.

 • 2010.05.09 09:14:19földvarialbert

  Elnézést. Kicsit túlbeszéltem a dolgot. Csak azt akartam mondani, hogy kamu. Tipikus női kamu.

 • 2010.05.11 11:04:12Joe69

  Sajnos, van harmadik eset, és pont erről szól a szöveg. Nevezetesen a csajszi első pillanattól kezdve eldöntötte, hogy nem kell neki a pasi, mert nem, és kész. De azért hagyja, hogy tegye körülötte a tiszteletköröket, pazarolja rá az idejét, pénzét, reményét, hitét. Végül is pasi, az a "dóga". Hát nem, kisanyám ! Inkább kéne neki a pitbullképű tróger rosszfiú, aki leszarja, de jobb géneket sejt benne.

  Ezért egy férfi bizonyos kor és IQ felett nem szalad nők után, és nem is versenyez értük, erre időt, energiát, pénzt , hitet pazarolni a világ leghülyébb dolga. Csak olyan nővel érdemes kezdeni, akinél látod, hogy jó vagy nála - a többit nagy ívben le kell szarni. És ha nincs ilyen nő, akár azért, mert gyáva még jelet küldeni is, gondolj arra, hogy hosszabb távon ő fog veszíteni, és te fogsz röhögni rajta, milyen méltatlan kapcsolatokban fogja szivatni magát később..

 • 2010.05.11 11:11:47Joe69

  Nem lenne rossz, én már beszálltam !

 • 2010.05.19 13:50:00Kri

  üdv, sajnos ez nem kamu. Nálam már előfordult, hogy egy apró jelét sem adtam annak, hogy kellene a pasi, ő mégsem volt hajlandó ezt felfogni.
  Próbáltam utána finoman lekoptatni, mert utálok másokat kellemetlen helyzetbe hozni, de nem értette a finom célzásokat. A végén már odáig fajult, hogy nem válaszoltam az üzeneteire még sajnálatból sem. Töröltem minden közösségi oldalról.
  ennek ellenére időről időre bejelentkezik, és megkérdezi, hogy haragszom -e még rá, és hogy visszajelölöm -e az oldalakon...

 • 2010.05.19 17:28:11amalric

  Sziasztok!

  Ha egy férfi szerelmes, mindent képes megtenni a nőért. Intelligencia kérdése, hogy meddig megy el a visszautasítás ellenére. Van az a pont, ahonnan már vissza kell fordulni, mert helyrehozhatatlan károkat szenved az önbizalmunk. Én is megtettem, te is megteszed, ő is meg fogja tenni. Ha belenézel e tükörbe, legalább elmondhatod: mindent megtettél, öregfiú. Sovány vigasz, de az élet nem mindig igazságos, a szerelem pedig marhára tud ám fájni.

 • 2010.06.08 09:37:21GreenTara

  te hol olvastad a szövegben, hogy hagyta a fickót köröket futni? megismerkedtek, ideálisnak tűnő pasi, mégsem akarja viszontlátni. ennyi. mert hiába tűnik ideálisnak, nem jön be neki. pasi meg fut utána tovább. halálosan szerelmes nem lehet, ahhoz azért kell több találkozás, ez még csak vonzalom, amit alaposan túlreagál az említett ember. az ilyen szerintem beteg. pszichopata.
  olyan meg nincs, hogy gyáva az ember lánya jelet küldeni, annak nem küld, akinek nem is akar. csak azt a történet hőse nem képes felfogni.

 • 2010.06.17 15:30:56Toncsi

  Miért kell lekopni?

 • 2010.06.22 06:57:05Toncsi

  Kedves Kri ! Megköszönném, ha részletesebben kifejtenéd, hogy miért annyira fontos számodra teljes mértékben távol tartani azt a férfit, aki feltehetőleg szerelmes beléd. Férfi szemmel nézve, ez érthetetlen. Szerencsétlen fiú szenved, és egy plusz büntetés lehet a számára, hogy a neki kedves lény egyszerűen levegőnek nézi őt. Lehet, hogy elég lenne egy-egy kedves szó, vagy mosoly, amely azért jelzi a tiszteletet a másik érzései iránt ahhoz, hogy kijöjjön a gödörből. Személyes tapasztalatom is az a környezetemben, hogy ha egy nőnek a férfi bevallja, hogy belehabarodott, akkor a nő ha ezt nem viszonozza valami miatt, akkor úgy dönt, hogy nagyon gyorsan lekoptatja a férfit. Ezt pedig a fiú egy plusz büntetésként éli meg a sorstól, és gyakran a depresszió felé löki őt. Hölgyeim ! Általában is kérdezem, hogy a belétek szerelmessé váló férfit miért üldözitek el a legtöbbször radikálisan a környezetetekből, ha nem viszonozzátok ezeket az érzéseket?

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta