INTIM

Édesanyád nyögése a hálóból

2009. augusztus 25., kedd 11:28

K-ról már meséltem (legutóbb neki voltak a komoly ondógondjai) – most egy fokkal összetettebb problémával állt elő: meghallotta a szüleit szex közben, teljesen kikészült, és nem érti, miért.

hot-left

A Bem rakpart egy jól ismert sörözőjében jöttünk össze páran. Nem volt semmi alkalom. Egy sikeres kör-e-mail eredménye volt az este. Eredetileg nyolc főre foglaltunk asztalt, aztán valahogy tizenötre duzzadt a társaság, jöttek a barátnők, a pasik meg a szeretők is. Nagyon vidám kis este volt. Közös volt a hullámhossz.

szulo-szexA társaságból nem hiányozhatott K., az én legkedvesebb gyerekkori barátom. Hozta a barátnőjét is, és minden jel arra utalt, teljes a béke meg a szerelem – úgy tűnt, a szexuális nedvek témakörön is sikeresen túljutottak. Nem mertem rákérdezni. Nem is kellett, mondta azt K. magától is. Minden nagyon frankó, jól haladnak – arra azonban nyomatékosan megkértem, ne részletezze, legyen szíves, mennyire jól, elvégre barátnője „arca” ott ül velem szemben, nincs kedvem tudni. K. nagyot röhögött, jól hátba vert, és megnyugtatott, nem sztorizik, de valamit mindenképp el kell mesélnie.

Jaj!

Kértem, hogy halasszuk máskorra a szexuálterápiát, de K. meg se hallotta. Rég fejbe csapta a flamand búzasör, teljes átéléssel mondta a magáét. Aktuális lelki traumájának oka nem más, mint tulajdon szülei, akik idős koruk ellenére sem restek, és csinálják. Szexelnek! Teljesen kiborító. K. múlt hétvégén vidékre utazott a szüleihez, reggel korábban kelt fel, mint megszokott, és amikor a lépcsőn lefelé menetelt, hogy lefőzze magának a reggeli kávét, visításra és nyögésre lett figyelmes. Füle extra érzékeny üzemmódra kapcsolt, és hamar világos lett, a szülei hálószobájából érkeznek a hangok. Apja egy sebzett rénszarvas módjára bőgött, míg az anyja finoman nyögdécselt, olykor-olykor megütve a magas C-t. Hallani lehetett, hogy az ágy támlája a falat püföli.

K. teljes átéléssel adta vissza a történetet. Komolyan felizgatták az események. Gyorsan visszaszaladt egykori gyerekszobájába, és nem mert kijönni még vagy két órán keresztül. Teljesen elképedt. Nem értette az egészet. Ősei már javában túllépték a hetvenet. Hogy lehet, hogy még mindig csinálják? Mindig azt hitte, ebben a korban a szex rég nem működik.

Ami azonban a legrosszabb, pár órával később reggelihez ült a család, egészen pontosan K. és szülei. Volt az asztalon minden, frissen facsart narancslé, főtt tojás, füstölt tarja és rozskenyér, ahogy K. szereti, neki mégse csúszott le egyetlen falat sem a torkán. Szülei szemébe se mert nézni. Lángolt az arca. Egyszerűen nem fér a fejébe, miért nem fér a fejébe ez az egész. Levezette nekem a tételt:

Szexelni jó. Talán nincs is jobb annál.
Mindenki csinálja.
A kérdés: miért fáj, ha a szülők is vadulnak néha? Miért lett rosszul a hallottaktól?

Néztem ezt a megtermett üzletembert, és próbáltam elképzelni, ahogy igazi mamlasz módjára összehúzza magát a villásreggelinél. Majd eszembe jutott, nekem is volt egy hasonló élményem. Egyszer én is véletlenül meghallottam a szüleimet szex közben, s nekem sem esett túl jól. Hogy miért, azóta sem tudtam tisztázni magamban. Talán reális magyarázat, hogy szexuális szabadság, felvilágosultság és öntudat ide vagy oda, legbelül még mindig mereven tornyosul a szexuális tabu. Még mindig nem sikerült megtanulni, a szex olyan elemi és természetes igényünk, mint a vizelés. Nem fér a fejünkbe.

Sajnos/nem sajnos, mi még azokban az időkben értünk felnőtté, amikor a szexualitást súlyos prüdéria övezte. Tabu volt ez a családban, tabu az iskolában, és egészen picit tabu a barátok között. Hittanórán pedig egyenes üldözték azt, aki – ha gondolatban is, de – paráználkodni merészelt. A televízióban a buja ágyjelenteknél elkapcsoltak a szülők, a gyerek előtt nem ölelkeztek, nem csókolóztak. A szexuális felvilágosítást az iskola intézte el, úgy-ahogy. Annó nem az volt, mint most, a ló túlsó oldalán, amikor még a csapból is a szex folyik. A mi korosztályunknak még súlyos teherként nehezedett a nyakába túllépni ezen a prüdérián, és önerőből felfedezni az örömteli szexualitást. Ám úgy tűnik, érett fejjel, megannyi tapasztalattal sem sikerült odáig jutnunk, hogy elfogadjuk, fehér hajú édesanyánk, kopaszodó édesapánk éppúgy vágyik a szexre, mint te vagy én.

K.-val hosszasan beszélgettünk a történtekről. Igazat adott. Keményen neveltek minket. Emlékszik, mekkora pofont kapott anyjától, amikor az felfedezte három részből álló pornógyűjteményét. Persze meg is kellett gyónnia. A plébános harminc miatyánkot vert rá…

 

Ha ez bejött, nézz rá ezekre is:

Amikor K. minden bevezetés nélkül elővette az ondóproblémát és azt, hogy pontosan hol nem bírja a csaja, azt hittem, az orromon jön ki a kávé – valami ártalmatlan, megcsalós dologra vártam, köhögtem is párat, de ha ez, hát legyen ez. | Ondógondok

A férfi világosan felvázolta, feleségével nyílt kapcsolatban él, nem akar mást, csak szexet – ebbe a játékba keveredett bele J., csinálták otthon, kocsiban, pláza vécéjében, és csak lassan tudatosult benne, milyen károkat okoz neki mindez… | Nem akart mást, csak szexet

hot-left

Kattints ide, ha a Dívány HOT! gyűjtőjére mennél további, témába vágó cikkekért!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.25 16:37:17khaty21

  Abszolút nem értem, miért felháborító , ha idősebb emberek ugyanúgy vágynak a szex-re , mint a fiatalok.Valóban olyan a szexuális vágyunk , mint a legtöbb emberi szükségeltünk, a szomjúság éhség, és a többi.
  Tehát , amíg élünk kívánjuk a szexulalitást, egyedül a betegség akadályozhat meg ennek gyakorlásában.

 • 2009.08.25 18:05:54harvey

  Khaty, lehet, hogy nem jött át a bejegyzésből, de nem felháborodásról van szó, egyszerűen csak nagyon furcsa érzés hallgatni a szüleidet szex közben...bennem is megállt az ütő, és nem nagyon tudnám megfogalmazni, hogy miért. Esetleg itt és most kérném a pszichológus szakember segítségét! :) köszi, harvey

 • 2009.08.27 13:42:40Doris

  Sziasztok!

  Bár nem vagyok pszichológus, de van rá egy elméletem:
  Szerintem ez a "kínos érzés" nem korosztály függő. Fiatalnak számítok a magam 28 évével, és a családomban nem volt tabu a szex. Bármikor kérdezhettem - kérdeztem is - anyut aput szexuális témákban. És mégis. Voltam hasonló szituban, s leírhatatlanul rossz érzés volt. Azért mert a szüleim a szememben nem férfi és nő, hanem anyu és apu. Természetesen tudja az ember, hogy ennek ellenére emerek vágyakkal, meg minden... de nem tudok egyikükre sem úgy nézni mint férfira vagy nőre. Ami szerintem normális. Komoly Ödipusz komplexusom lenne, ha apámat férfinak látnám. Épp emiatt a "szexuális semlegességük" miatt kellemetlen szembesülni a ténnyel. Mert más tudni valamit, mint tapasztalni. Szóval szerintem hiába a felvilágosult liberális család, de a gyereknek a szülő mindig (jó esetben) semleges marad. Kiváncsi lennék, hogy a fordított szitut, hogyan éli meg egy szülő, amikor a gyerekét hallja a párjával. Valószínű az sem lehet túl kényelmes helyzet.

 • 2009.08.27 15:37:35harvey

  Igazad lehet Doris. Apu és anyu tényleg APU és ANYU! :)

 • 2009.09.21 18:59:08Zia1

  Ugyan olyan furcsa érzés lehet, amikor az ember a gyerekét hallja meg.........

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta