INTIM

Csak mítosz a G-pont?

2010. január 7., csütörtök 05:51

2008-ban bebizonyították a nőgyógyászati UFÓ létezését, míg egy évvel később cáfolták – akár létezik a különleges erogén zóna, akár nem, érdemes időt fordítani a keresgélésére...

cikk-tious-rovid

A Journal of Sexual Medicine című szaklap legfrissebb számában megjelenő tanulmányban azt állítja a brit szexológus, Andrea Burri és a londoni King's College kutatócsapata, hogy nincs bizonyíték a G-pont létezésére.

A brit kutató 1800 nőt – többek között egypetéjű és kétpetéjű ikreket – kérdezett ki a G-ponthoz fűződő élményeiről. A szexológus szerint az anatómiailag azonos egypetéjű ikreknél egyformán kellene léteznie a G-pontnak (hiszen azonos génkészlettel rendelkeznek), ám a kutatás ezt megcáfolta. A vizsgálatok során ugyanis azt tapasztalták, hogy az ikrek egyike körülbelül ugyanolyan arányban érezte a különösen ingerelhető erogén zóna létét, míg a másik nem. Mindebből azt a következtetést vonta le Andrea Burri, hogy a G-pont csak mítosz lehet. 

A különleges erogén zóna – amelyet első leírójáról, Ernst Grafenberg nőgyógyászról kereszteltek el G-pontnak– a hüvely különösen érzékeny része, és nagy szerepe van a hüvelyi orgazmus kialakulásában. Anatómiailag annak a falnak a megvastagodásáról van szó, amely a hüvelyt a húgycsőtől választja el.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta