INTIM

Ágyban gyenge: kapcsolatok szex nélkül

2010. március 25., csütörtök 14:04

Öt éve járnak, és hibátlanok együtt. Amikor látjuk őket, úgy tűnik, létezik olyan, hogy zsák meg a foltja. Létezik, de az esetükben az ágyon kívül, mert csak a szex nem működik köztük.

agybanSzexuális összeférhetetlenségről sokan hallhattak már, elsősorban olyan esetekben beszélnek erről, amikor a nő allergiás a férfi ondójára, vagy testnedveik váltanak ki egymásból irritációt, de akkor is összeférhetetlenséget szoktak emlegetni, ha az egyik fél libidója óránként jelez, míg a partneré csak fényévente. Megannyi példája lehet a szexuális össze nem illőségnek, a fenti pár esetében azonban egyszerűen csak nem működnek együtt.

Nem volt ez mindig így

Kapcsolatuk elején a viharos és szerelmes együttlétek alkalmával még ment a dolog - ahogy az lenni szokott. Izgalmas helyszíneken csinálták, naponta többször is megkívánták egymást. Szerelmesen és boldogan teltek a hónapok, amikor az együttlétek előbb csak rutinszerűvé, majd egyre ritkábbá váltak. Havonta maximum egyszer fért bele a szex. Az elején nem tűnt fel, hogy probléma lenne mindez, a szexen kívül az élet összes többi területén megtalálták a harmóniát. Közös a hobbi, a szórakozás, rengeteget utaznak, a beszélgetések alkalmával pedig kimeríthetetlen a témaforrás.

Elmondták, fogalmuk sincs, mikor romlott el az egész

A problémák talán akkor kezdődhettek, amikor alábbhagyott a heves kémia, a szex rutinszerűvé vált, és eljött az idő, hogy kicsit dolgozzanak a nemi életükön. Az elején türelmesen bántak egymással, a lány magyarázta a fiúnak, milyen előjátékra vágyik. Kezébe vette a fiú kezeit, irányította az ujjait, próbálta mutatni, hogyan jó neki. Megesett, néha annyira ideges lett, hogy párja nem érti őt, hogy durván ellökte kezeit, és befordult aludni. A fiú a tempóból nem tudott visszavenni, ő intenzíven, gyakran erőteljesen és durván kívánta a szexet, a lány gyengédsége nem elégítette ki. Persze ő gyakrabban tud eljutni a csúcsra, de az nem az igazi.

Mindketten érezték, és ki is mondták: nem akar összejönni a dolog

Az ördögi kör pedig szépen lassan bezárult. Állandóan attól féltek, megint nem lesz jó. Befeszültek, és megteremtették az ideális alaphangulatot ahhoz, hogy a szex semmi esetre se működjön. Aztán úgy telt el egy év, hogy nem volt semmi szerelmeskedés.

A problémáról gyakran beszélgettek, nem értették, hogyan lehetséges az, ami egyszer tökéletesen működött, az ennyire elállítódjon. Néha óvatosan próbálkoztak - sikertelenül. Végül elfogyott a türelem az ágyban. Egyszerűen nem tudták (tudják) eltalálni azt a hibátlan és automatikus ritmust, ami szex során két ember között kialakul. A fiú szerint azokról a finom szexuális árnyalatokról van szó, amikre alapesetben természetesen ráérez férfi és nő - és amiről akkor tudja meg az ember, mennyire fontos, amikor elveszítette azt. Ők már az agyukat is beviszik az ágyba, irányítani, megoldani és kielégíteni akarnak - az ellazulásnak rég lőttek.

Hogyan viselik szex nélkül?

Ahogy ők fogalmaznak: tudatosan próbálkoznak. Elkezdik a szerelmeskedést együtt, majd külön-külön fejezik be. Gyakran végeznek önkielégítést egymás előtt, és mindkettőjük életében előfordult már, hogy más szexpartert kerestek maguknak - mással működött. Egy időre szétmentek, mondván, szex nélkül nem működhet a kapcsolat. Elengedni egymást azonban nem sikerült. Újra összejöttek. Jelenleg a megoldást keresik, amíg pedig rátalálnak, marad a szexuálterapeuta, a tantra alapjai, a jóga és sok önkielégítés.
Ilyen is van.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.25 19:03:00fagzal

  Ez az egész nekem egyszerűen "bénaságnak" tűnik, illetve önismereti hiánynak. Rutinszerűvé válik a kapcsolat? Vonjanak be harmadik, negyedik felet! Az elején jó volt, később meg nem? Nem volt az jó az elején sem, csak valaki hazudott. "Everybody lies." (C) House. Havonta egyszeri szex és "nem tűnt fel"??? Figyeljünk már azért az életünkre!

 • 2010.03.25 20:06:30dévény

  A fényév nem időmértékegység. Aki újságírással foglalkozik, figyelhetne az ilyesmire.

 • 2010.03.26 06:46:11Pjeter

  Az igazán fontos dolgok, szex nélkül is működnek. Mindkét fél elintézi magának, levezetik a feszültséget és élnek szeretetben tovább.

 • 2010.03.26 08:41:31Doris

  Kedves Dévény!

  Már hogy ne lenne idő-mértékegység a fényév?! Nem te kevered a fénysebességgel??? Egy fényév rohadt hosszú idő. Ha nem idő mértékegység, akkor mi a fene????

  Kedves Harvey!

  Nem tudom honnan vannak ezek a sztorik, de hihetetlen, hogy mennyire hasonlítanak a barátaink...

  Üdv!

 • 2010.03.26 08:46:02valakimas

  Kedves Doris,

  a fényév az a távolság amit a fény egy esztendő alatt megtesz. Csiillagászati távolságok mérsére alkották meg e fogalmat, tehát nem idő mértékegység.

  üdv

 • 2010.03.26 08:48:20_gram_

  Kötözködni nem jó, de tényleg nem az idő mértéke, hanem a távolságé, amit a fény 1 év alatt megtesz.

 • 2010.03.26 08:51:28valakimas

  Szex nélkül nincs boldog párkapcsolat. Ahol ez nem stimmel, ott komoly önismereti hiányok vannak. Az ember természete nem változott meg a történelem során, csak az életformája, amelynek káros mellékhatásaiként (hanem főhatás) például olyan hülyeségek merülhetnek fel komoly alternatívaként, mint a szex nélküli kapcsolat.
  Általában olyan emberek kísérleteznek ezzel, akiknek soha nem volt jó szexuális élményük, ezért nem is tudják, miről beszélnek, mit próbálnak kirekeszteni. Kár erről cikkezni is, inkább az egészségesről kéne. De ott is inkább az önismeretről, nem technikákról, mert ffi és nő között ez nem techinikai, ahnem egymáshoz valósági kérdés elsősorban.

 • 2010.03.26 09:40:58john_b

  Csak azert regisztraltam, hogy en is kijavithassam ezt a fogalmat :) Szoval a fenyev tenyleg tavolsagot mer, lasd
  http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9ny%C3%A9v

 • 2010.03.26 09:49:04Mao

  Kedves Doris!
  En sem tudok milliard dolgot. De nem kotekszem rajta, hanem utananezek, ezert nem neznek (annyira) hulyenek. :)
  A te esetedben persze ezzel semmi gond nincs, Harvey eseteben viszont annal inkabb, persze indexes ujsagirotol muveltseget vagy igenyesseget elvarni (Tisztelet Bodokynak, a kivetelnek)...

 • 2010.03.26 11:10:37inf3rno

  Atyaúristen, ilyen létezik?

 • 2010.03.26 12:51:59Ki Váncsi?

  Bizony létezik...
  Haverom jár hasonló cipőben, bár ő azt vette észre, hogy akkor kezdett el-elmaradni a szex, mikor megszületett első gyermekük. A második után még jobban csökkent az együtt létek száma.
  Egészen leapadt már az egy-két havonta egy alkalomra (barátom legnagyobb bánatára).
  Külső kapcsolatot pedig a "szegény" ember, családja tiszteletéből nem akar/tud kialakítani.

 • 2010.03.28 10:02:24Promi

  Rendben hogy távolság, azaz hosszmérték, de melyik inerciarendszerbeli hosszmértékre gondolsz?

  Én Harvey pártját fogom, az újságiró a művészhez áll közel, s a lila dalra gyúló nyakkendő óta nem fizikai szakmai hozzászólásban a fényév is megjelölhet borzasztóan nagy időt...

 • 2010.03.28 10:05:04Promi

  e vacak ez a motor, a múltban idéz...

  _gram_ Kötözködni nem jó, de tényleg nem az idő mértéke, hanem a távolságé, amit a fény 1 év alatt megtesz.
  2010 március 26 péntek, 09:48Válasz kód
  HozzászólokMégsem
  Promi Rendben hogy távolság, azaz hosszmérték, de melyik inerciarendszerbeli hosszmértékre gondolsz?

  Én Harvey pártját fogom, az újságiró a művészhez áll közel, s a lila dalra gyúló nyakkendő óta nem fizikai szakmai hozzászólásban a fényév is megjelölhet borzasztóan nagy időt...

 • 2010.03.29 15:39:31zsuzska01

  Valahol igazad van, de... De van olyan, hogy valóban minden okés a páros között, kivéve a szexet. Szomorú! Szörnyű az, amikor a másiknál jobbat, az ágyon kívül nem kívánnál soha..sőt! És aztán döntesz; elmész, keresel mást, s találsz is. Egy igazi lepedőakrobatát, akivel az addig elnyomott szexuális éned feltör. Élvezed. Gyakorlatilag ki sem másztok az ágyból, de vele meg éppen a minden más hiányzik...Na, akkor mi van?! Beszélsz te mindkettővel arról, hogy mit érzel, mindkettőnek segíteni szeretnél, s mindkettőtől várod az infót, hogy és őket mi tenné boldoggá, és ők mit akarnak...És jobban el tudsz szakadni a szenvedélyes ágybéli társtól, mint attól, aki az életed minden más területén partner...csak itt a csapda! Ha családot szeretnél, valahogy nincs a fentiekben említett két példából jó választás. És igen, mondhatjátok azt, hogy akkor kell keresni egy harmadikat, amelyikben mind a két tulajdonság megvan...De komolyan, ennyire egyszerűen adják fel?

 • 2010.04.02 09:54:07direkt

  Aki újságolvasással foglalkozik ismerthetné a szlenget. de itt mindenki mindig kurva okos és nagyon ráér kötekedni.

 • 2010.04.08 18:08:36hemish

  Létezik ilyen, aki szerint nem, az nem nőtt még fel. Legtöbb ismerős párnál az az első lépés a szex nélküli kapcsolat felé, hogy vagy a nő vagy a pasi elengedi magát, elhízik. A következő a gyerekszülés.
  Erre senki nincs felkészülve. A nő ormótlannak hiszi magát és az is, a férfi inkább lesi a feszes testű kis bigéket a strandon és este otthon a gyerekfektetés után már rá sem izgul a gyerek anyjára. A nő meg még örül is, hogy legalább elrejtheti a hurkákat amiket képtelen leadni. És ez már a 22-es csapdája, a farkába harapó kígyó, vagy nevezzük akárminek.
  Ebből már nincs kiút az esetek legalább 95%-ban.

  Főképp azért nincs, mert a szexet manapság túlértékelik és az a nyilvánosan elfogadott nézet, hogy ha valakivel nem megy akkor tovább kell lépni. Az már senkit sem érdekel, hogy eleinte ment és rá kéne újra találni arra ami miatt ment eleinte. Nem. Manapság ez nem érték.
  Az az érték, hogy nagyon tudatosan kirakod akivel az istenített szex nem megy, és önmagadépíted, meg önismeret, meg életvezetés.

  Az hogy megtaláld azt ami talán el sem veszett, csak te nyomtad el magadban, saját félelmeid miatt, az már senkit nem érdekel. Könnyebb félrebszni, elválni és kezdeni az egészet előről.

  Nem értem ezt a világot.

 • 2010.04.12 03:52:12kovács bori

  Ha nem hiszed, hogy el tudsz élvezni, pedig csak spriccelned kell tőle.
  http://cigiesszex.blog.hu/2010/4

 • 2010.04.25 20:58:16KyraE

  Hát, én nem tudom....a szexmentes kapcsolat gondolom jó...csak épp nem házastársi. Szerintem ott az aktívabb fél előbb-utóbb félredug és még csak fel se lehet róni neki. Az ember úgy van kitalálva, hogy szereti a jó szexet. Ha otthon nem kapja meg, egy ideig próbálkozik, aztán meg máshol keres. Ezt szépen lehet tudomásul venni annak, aki minden második alkalommal nemet mond. Egy év no szex? NA NEEEE. Olyan a mesében sincs. A kettő közül az aktívabb már rég kiváló szeretővel nyomja :)

 • 2010.04.27 12:26:14lábujjhegy

  15 éve vagyunk házasok, és nagyon komoly hullámvölgyeink voltak, bizony volt egyéves szünet is az ágyban. Viszont tudtuk-éreztük, hogy minden másban nagyon jók vagyunk együtt, és sok beszélgetés után úgy döntöttünk, bevállalunk egy párterápiát.
  Együtt vagyunk, és minden rendben van, az ágyban is. Arról nem beszélve, mennyit tanultunk magunkról és egymásról. Szóval, van ilyen, hogy kapcsolat szex nélkül, de - ha érdemes - meg lehet menteni a kapcsolatot.

 • 2010.04.27 20:24:13KyraE

  lábujjhegy, mi is viszonylag régóta, 12 éve vagyunk házasok. Voltak hullámvölgyeink is, de egy hétnél tovább önszántunkból sosem hagytuk ki a szeretkezést. Az persze más, hogy néha 2-3 hétig úton volt valamelyikünk.
  Egy év szex nélkül szerintem nagyon sok! Én egy ilyen esetben nem hibáztatnám a páromat, ha máshol nézne a test örömei után...és valószínűleg én is megtenném. Emellett természetesen megtennék mindent a kapcsolat megmentése érdekében. Gyakran a harmadik erősen besegít :)

 • 2010.05.25 19:44:13ildiko

  Nem gondolod hogy mindennek oka van?"szegény"ember ... a szegény embernek kicsit többet kellett volna törődnie a családjával nem a buli haverok meg minnednapos foci kinek szülte szerinted a 2 gyereket az anyuka csak magának? amennyi esélyt kapott a sokszor részegen hajnalban hazajövő apa annyit senki nem kap szerinted ezek után nem szakad meg valahol a kapcsolat? az anya családcentrikus az apa csavarog !sok ígéret semmiért! ez nem tartható kapcsolat! az apa nyugodtan kereshet más partnert az anyának nincs ellenvetése.Persze az anya egyedül van fél az újabb csalódástól gondolkozz ezen!persze a haverod kiosztott pár pofont is az anyának...t

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta