INTIM

A testvérem szerette el a páromat

2010. május 18., kedd 13:52

teso_mSzerelmi háromszögbe keveredni már önmagában is veszélyes játék, de mi a helyzet, ha rokoni viszonyok is bonyolítják a helyzetet? Hogyan tudja feldolgozni két lánytestvér azt, hogy a szeretett férfi családban marad? Igaz történet következik.

A nővérem a riválisom

A szerelem kifürkészhetetlen és olykor olyan dolgokra késztet minket, amiket legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna - képes akár két testvért is teljesen elhidegíteni egymástól. Emese és Anna között mindig megvolt a testvérekre jellemző természetes rivalizálás, ám ahogy beléptek életükbe a férfiak, ez egyre jobban kiéleződött. Az idősebb nővér, Anna körül ugyanis mindig is legyeskedtek a pasik, míg Emese inkább a háttérbe húzódott és kevésbé került a figyelem középpontjába. Bár már korábban is megesett, hogy ugyanaz a fiú tetszett meg nekik - akire persze Anna mindig le is csapott - konfliktus sosem robbant ki közöttük, hiszen húga érdeklődését igazából elég nehéz volt felkelteni. Mindaddig, amíg meg nem ismerte Gábort.

Gábor színre lépése

A lány a mai napig sem érti, hogy mi fogta meg ennyire a férfiban, tény azonban, hogy hosszú idő óta először érezte, hogy valakivel le tudná élni az életét. Kapcsolatuk elején minden tökéletes volt, Gábor igazi gavallérnak bizonyult, rengeteg boldog és vidám pillanatot töltöttek együtt. Egy idő után azonban a lánynak feltűnt, hogy egyre több időt töltenek baráti társaságban, ahol természetesen nővére is mindig jelen volt, és akinek Gábor mindig kiemelt figyelmet szentelt. Egyre jobban kezdte zavarni testvére és a férfi túl jó kapcsolata, egy alkalommal pedig azon kapta magát, hogy míg Anna az ő párjával szórakozik órák óta, addig őt lepasszolták a haveroknak. Érezte, hogy itt valami nem stimmel, és nem értette, vagy inkább nem akarta érteni, hogy mi folyik körülötte. Azonban semmiképp sem akart egy olyan kapcsolatban szenvedni, ahol semmibe veszik, ezért tisztázta viszonyát Gáborral, és megbeszélték, hogy ez így nem fog működni.

A szerelem fontosabb a családnál?

Szakításuk után egy nappal Anna elé állt, mondván, nem tudja tovább titkolni az érzéseit: Gáborral egymásba szerettek. Árulását azzal magyarázta, hogy képtelenek voltak ellenállni az egymás iránt érzett vonzalomnak, ráadásul annyi közös van bennük, hogy olyan nagyon nem is akartak. Emesében ezek után minden egyes furcsa pillantás, elejtett szó, „véletlen" érintés értelmet nyert és végre világossá vált számára, miért is nem működött a kapcsolata a férfival. Olyan csalódást érzett nővére színvallása után, amilyet még az ellenségének sem kívánna, és lelkileg teljesen összetört. Mivel azonban „hivatalosan" már nem volt Gábor barátnője, nem tehetett mást, mint hogy beletörődött az új felállásba. Ellenben nővérével hosszú időre megromlott a kapcsolata, teltek a hetek, hónapok, és végül két évig nem is nagyon beszéltek egymással.

Revans nélkül

A történetben nincs igazi happy end. Emese végül persze túltette magát a sokkon, talán mert akkorát csalódott mindkét félben. Rájött, hogy a férfi finoman szólva sem főnyeremény, és nővére megérdemli, amit kapott. Ráadásul, bár nem vágyott elégtételre, mégis megkapta: a férfi egy véletlen találkozás alkalmával kifejtette neki, hogy talán mégsem jól választott... Ennek ellenére Anna és Gábor a mai napig együtt vannak, és bár néha közös programokat is szerveznek Emesével, a hármuk között kialakult feszültség valószínűleg mindig megmarad.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.19 12:26:49Jane Doe

  bár vallom az elvet hogy soha ne mond hogy soha DE!! ha azzal is büntetne a sors hogy akaratom ellenére a testvérem pasijába szeretnék bele akkor is előbb ugranék le a hídról mintsem hogy összejöjjek vele akár az ő szakításuk után is...
  Könyörgöm ez gusztustalan!! Az a pasi még nem született meg aki közém és a nővéreim közé állhatna...
  az ilyen "anna" félék nem érdemlik meg hogy testvérnek nevezzék őket

 • 2010.05.19 14:40:20quvi

  Pedig én is tudok ilyen történetet, nem is olyan messziről. Sztem Jane a te fajtád a ritkább. :(
  Én történetesen évek óta nem beszélek a nővéremmel, aki azóta már gyereket is szült a "pasinak".

 • 2010.05.21 13:10:15s.farfalla

  én is tudok ilyen történetet és nekem sem kell messzire mennem...
  nekem két "Anna" típusú húgom van... :S

 • 2010.05.23 20:08:06Jane Doe

  elképzelni sem tudom hogy én a testvéreim levetett pasijaival kavarjak vagy urambocsá egyenesen én legyek az aki lenyúlja... hát hol élünk??
  pasik jöhetnek mehetnek de a testvéreim képviselik az örök és konstans családot az életemben és ez vica versa!! Ma még lehet hogy nagy a szerelem egy pasival de holnap már előfordulhat hogy nem vagyunk egy pár. A testvérem viszont MINDIG testvérem marad!!
  Mérhetetlenül sajnálni tudom aki ezt nem éli át és nem érzi át hogy milyen erős kötődés tud lenni egy testvér.
  S részvétem azoknak akikkel ilyen megesik mint a cikkben mert olyan helyről támadják őket hátba ahonnan végkép nem számítana az ember rá. Végtelenül szomorú.

 • 2010.06.06 12:03:04Hagit

  Tőlem anyám szerette el a férjem, de én visszaszereztem!!!, és nem érdekel, mert a férjem az én férjem, tőle vannak a gyermekeim, s tudom, hogy engem szeret! Túl tettem rajta magam, s viccesen azt szoktam mondani: családban maradt (de tényleg jobb, mintha a szomszéddal kavart volna). Tényleg jól élünk a párommal, s most már anyának is van pasija...

 • 2010.06.13 13:39:03csillag

  Fúj.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta