INTIM

A megcsalás módjai – a régi barát

2009. augusztus 5., szerda 18:04

hot-leftD. annyira természetesen sétált ki a szituból, aztán újra be, hogy néha alig tudtam követni – nehéz követni egy meztelen lányt olyan felszerelésben, mint a szenvedély létezésébe vetett hit.


Egyáltalán nem D. következne, nem az időrendiség miatt, mert az eddig sem volt szempont; logikailag sem, sőt még az sem kizárt, hogy D-ről soha nem is akartam írni. Csak azért mégis, mert ma hosszú szünet után felbukkant Skype-on, ráadásul a technika is vicces kedvében volt, így aszimmetrikus beszélgetést folytattunk: én halottam, ő nem, amitől valószínűleg aszimmetrikus érzelmeim támadtak.

Igazából D.-t másfél évtizede ismerem, ismertem már akkor is, amikor E.-vel Isztambulban jártam. Akkoriban egy helyen dolgoztunk, nagyon jó csajnak tűnt, ami később fokozódott. Néha hónapokig nem láttam, aztán hirtelen nálunk lakott egy hétig, és olyankor a jó barátom volt. Egyszer elvittük egymást bulizni, megizzadva érkezett a nyári estében, majdnem beestem a dekoltázsába, és közben egészen közelről éreztem a szagát. Egy helyre mentünk aludni, de egy cigivel a kezében kisétált a szituból (a teraszig, és én nem sétáltam utána).

Utána e-mailben hülyéskedtünk, és ekkortájt már évek óta őszinte voltam magamhoz: tudtam, hogy régen átléptük a határt. Leírtam neki, milyen az ágyban a csajommal, és élveztem, hogy élvezi. Rákövetkező nyáron megint bulizni vittük egymást, erősen harminc pluszos tempónkban két koktéllal és sok ásványvízzel hajnalig. A padon rákérdezett egy különösen intim történet részleteire… és vannak annyira intim történetek, amelyeket csak annak tudsz elmesélni, akit szájon is csókolsz.

Volt öt napunk együtt, amikor többé-kevésbé csak ő létezett. Jelentős részét ágyban töltöttük. Játszadoztunk. Annyira természetesen sétált ki a szituból, aztán újra be, hogy néha alig tudtam követni. Nehéz követni egy meztelen lányt olyan nehézkes menetfelszerelésben, mint a szenvedély létezésébe vetett hit.

D.-től tudom, hogy a szenvedély nem létezik. Tőle tudom, bár csak egy évvel később értettem meg, így a helyszínen kétségtelenül bénáztam néha. Fontos tisztában lenni ezekkel a dolgokkal, mert különben az ügyek hajlamosak összekavarodni.

A szerelem valódi energia, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Ez az „amit akarsz” többé-kevésbé a szex. A szenvedély meg az illúzió-összetevő, amely tűnhet szexnek is, szerelemnek is egy ideig. A lényeg érintetlen marad.

D. érzett engem. Elélvezett, aztán csak feküdt a karomban, és egyáltalán nem tett kísérletet a viszonzásra. Ez jó érzés. Amikor ő adott, akkor sem üzletelt. Aztán elment nagyon messzire, nem miattam. Van egy nagyvirágos szoknyája, abban szeretem a legjobban. Korábban nem volt testvérem.

 

Egy nagyon nagy vízesésnél tudatosult, hogy tényleg elment. A szenvedély játékait jól mossa a víz. Annyira kitisztított, hogy jelentéktelenebb ügyekben láttam a jövőt. Este olimipai focimeccs ment a tévében, hozták fel a labdát, amikor belém hasított, hogy a hátvéd jól el fogja kefélni, mert hátba lövi a hazafelé igyekvő ellenfelet, így a labda az elöl legelő egyetlen csatárhoz pattan, aki meglepetésében a váratlan seggpassztól kilövi a sarkot. A fiúk ez után lejátszották, de ez nem is volt kérdés – amikor látod a jövőt, egyértelmű a kényszerítő ereje. Tulajdonképpen tizenöt éve tudtam, hogy egyszer ez lesz D.-vel, és nagyjából így fogjuk lejátszani.

D. már csak azért is extra kitérő, mert tulajdonképpen nem is megcsalás. Akkor már rég nem az első komollyal éltem, hanem a minden bizonnyal örökre szólóval, és egészen máshogy léteztem, mint annak idején. D. abban is különleges, hogy ezt úgy fogadta el, ahogy van.

 

Az alábbiaktól nem lesz tisztább a kép, de…

L.-ről, akit érthetetlen módon tíz évre elfelejtettem. | A megcsalás módjai – az egyalkalmas

Őszinte hazugságokról, Isztambulról és E.-ről. | A megcsalás módjai – időrés

A fekete doboz illúziójáról, egy fekete lányról és a keskeny ösvényről. | A megcsalás módjai – a párhuzamos

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.08.13 18:09:09dnsc87

    van nekem egy pontosan ilyenem. és valahogy nagyon megragadtad a lényeget ezzel az írással /a többivel is, fekete dobozostul, de olyan helyzetben még nem voltam/. lehet hogy csak az írás stílusa, de összeszorult a torkom eléggé. ugyan én lány vagyok, de akkor is. you made my day. :) kösz.

  • 2009.08.14 09:01:30hs

    te pedig az enyémet. köszönöm. talán írok is még ilyet. ha másért nem, hát neked:)

  • 2009.09.23 21:22:30Huss

    Cseh Tamás: Micsoda útjaim voltak nekem - ezt hallgatom, ha úgy érzem át kell néznem a fekete doboz tartalmát.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta