10 hatékony afrodiziákum, és mehet a móka

Az afrodiziákumok a növényvilág színes, szagos, ízes ajándékai, melyek szexuális erejéhez számtalan érdekes hiedelem, receptúra és történet kapcsolódik. Az Amazonas esőerdőiben is számtalan olyan izgalmas növény él, amikben évszázadokon keresztül hittek és hisznek ma is, számtalan potencianövelő csodaszer alkotói ezek, amik a szexuális zavarok feloldását ígérik.

Yohimbéfa

A Nyugat-Afrikában őshonos fa kérge az egyik legismertebb növényi eredetű afrodiziákum, amiből potencianövelő italt készítettek. A fa híre hamar eljutott Európába, a nagy kereslet miatt ültetvényeken kezdték nevelni a növényt kérgében olyan alkaloidok találhatók (többek között a yohimbin), melyeknek potencianövelő hatást tulajdonítanak, elsősorban az orgazmus zavarai esetén ajánlják. A nyugati orvostudomány a yohimbint tartja az egyetlen valós afrodiziákumnak, alkalmazását frigiditás, illetve impotencia esetén ajánlják.

Damiána

Az aromatikus cserje nyáron virágzik, gyümölcse a fügéhez hasonlít, illatát a kamilláéhoz hasonlítják, a növény valamennyi részében illóolaj található. A gyógynövény régi indián afordiziákum, amit szexuális zavarok és idegrendszeri betegségek gyógyítására használtak, ma menstruációs görcsök oldására, a hormonális egyensúly visszaállítására alkalmazzák. A növény leveléből dohányt vagy öntetet készítenek, de a levél alkoholos kivonata a leghatékonyabb.

Golgotavirág (májusialma, Passiflora incarnata)

Trópusi afrodiziákumként és enyhe drogként ismerik. A növény számtalan alkaloidot tartalmaz, ezek egyike, a harmala hallucinogén. Bódító mellékhatásán túl kiváló antidepresszáns, fájdalomcsillapító, antioxidáns, és bár nyugtató hatású, a libidónak is jót tesz.

Kesualma

A kesufa, - melynek termése a kesudió -, a népi gyógyászatban jól ismert növény, gyümölcse kiváló afrodiziákum, Brazíliában például a kesualma levét frissen fogyasztják, vagy erjesztik, ami nemcsak a libidót serkenti, de influenza elleni orvosságként is kiváló. A mag mérgező héját is felhasználják, a belőle készült főzetet folyás esetén, hüvelyöblítésre használják, a növény leveléből pedig teát készítenek, amit torokbántalmak kezelésére használnak.

Guaraná

Az Amazonas egyik jellegzetes növénye a guaraná, amit gesztenyeszerű, vörös terméséről lehet felismerni. Az érett gyümölcs a fekete magokkal az emberi szemhez hasonlítható. A népi orvoslásban mind a magvakat, mind a termést használják, nemcsak a libidóra hat jótékonyan, de nyugtatja az idegeket, csillapítja a fájdalmat, súlycsökkentő és frissítő hatása is ismert. Brazíliában állítólag az örök fiatalság elixírjeként fogyasztják. A növény magvai koffeint, gyantákat és illóolajat tartalmaznak, gyógyító erejét az indiánok rég felfedezték; a magvakat megpörkölték, megőrölték, a lisztből pépet gyúrtak, amit aztán vízzel kevertek, hogy egy erősen izgató, élénkítő italt készítsenek belőle.

Rózsafa (Aniba canelilla)

A pirosas kérgű, sárga virágú, örökzöld rózsafa szintén az Amazonas növénye, kérgének és leveleinek illata a fahéjhoz hasonlít. A növényből készített gyógyhatású készítményeket görcsoldásra, puffadás ellen, illetve a bél-és a központi idegrendszer stimulálására is alkalmazták. A dél-amerikai országokban rózsafa olaját, mint afrodiziákumot, elsősorban a nők fogyasztják, a népi gyógyászat ugyanis úgy tartja, hogy a frigiditás ellen kiváló, de különféle bőrproblémákra, lázcsillapításra és fejfájás ellen is hatékony.

Tamamuri (Brosimum acutifolium)

Az Amazonasban őshonos fa akár 25 méter magasra is megnőhet; gyógyító összetevői a kéregben találhatók. A hiedelem szerint a fa kérgének megsebzésekor, a törzsből kiszivárgó fehér latex lenyelése után a férfi fiút képes nemzeni. Bár a modern orvoslás ezt a feltevést nem támasztotta alá, fájdalomcsillapító, antioxidáns hatását elismerik, de szifilisz ellen is alkalmazzák. Erősítő hatása miatt afrodiziákumként fogyasztják.

Huanarpo Macho (Jatropha macrantha)

Az őserdei cserje-szerű fát vöröses, narancsos színű virágáról lehet megismerni. Amazonaszi hiedelmek szerint a férfi szexuális libidójára hat, Peruban nem véletlenül nevezik perui Viagrának. Erekciós zavarok és a korai magömlés kezelésére javasolják. A növény ereje a fiatal ágakban rejlik.

Catuaba (Erythroxylum catuaba)

A catuaba, - ami tupi indán nyelven igazi férfit jelent -, a brazil őserdő narancssárga és sárga virágokkal tűzdelt, kis növésű fája. Erejét évszázadok óta nagyra tartják, a kérgéből készített szer fokozza a nemi vágyat és tartós erekciót ígér, de az impotenciára is gyógyír - Brazíliában mind a mai napig közkedvelt afrodiziákum, de szorongás oldására, a memória zavarok enyhítésére és álmatlanság ellen is hatékony lehet.

Picho Huayo (Siparuna guianensis)

Az amazonaszi őserdő egy további értékes fája a picho huayo, ami az Andok felhős erdeiben honos. Ereje a leveleiben és a termésében található, ebből készítik a citromos illatú szerelemitalt, amivel a férfiak az egész testüket bekenik, hogy szexuálisan ellenállhatatlanokká váljanak. Tea formájában a magas vérnyomás és a megfázás tüneteinek kezelésére, láz csillapításra használt szer.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek