no

A minőségi szexet hirdető Somát Péterfy Bori hígítja

Az egykori megasztáros zsűritagot most azt foglalkoztatja, hogy a klasszikus értelemben vett női és férfi szerepek ideje lejárt. Ahhoz, hogy az új szerepek megteremtődhessenek, az kell, hogy a mostani harmincas generáció lefektesse az alapokat. Sajnos ott tartunk, hogy még azt sem tudjuk, mi a jó nekünk, nőknek és férfiaknak. Kerekasztal-beszélgetés Novodomszky Évával, Péterfy Borival, Nánási Pállal és Varga Líviusszal.

Soma és a nyakmerevítős Varga Lívius
Soma és a nyakmerevítős Varga Lívius

Konferáljál fel,légy szíves! - kérte Soma azon a csodálatos borús délutánon, amikor a Gödörben nem kicsit kibillent az ivarmérleg: bárhova néztem, nő ült minden széken. Egy vállalható kerekasztal-beszélgetésre hívták meg a Somára fogékony embereket, hiszen ismét írt mindenkinek egy mindennapi pszichológiai könyvet. A szerző végig úgy dobálózott a statisztikai adatokkal, mint akit nem is anya szült, hanem a brit tudósok raktak össze.

Beszélgetőtársai voltak Nánási „Néma lovag” Pál fotós, aki okos-szemüvegben, Varga Lívius zenész, aki nyakmerevítőben, és Péterfy Bori énekesnő, aki a hasában egy gyerekkel érkezett, Novodomszky Éva híradós viszont mellőzött minden érdekes kiegészítőt és kelléket. Soma gondolatai Új egyensúly címmel kerültek egy könyvbe, ami a szerző ígérte szerint arról szól, hogy a hagyományos női és férfi szerepek ideje lejárt, és most mindenki keresi, merre menjen. Soma a harmincas korosztályt "híd nemzedékként" definiálta csütörtök délután, így valószínűsítjük, nekünk kell megoldani, hogy az új egyensúly férfi és nő között ismét megteremtődhessen.

Csont, vigye, akinek kell

Azokra is gondoltunk, akiket a témától kiráz a hideg: Soma szerint a mai nők már kiéheztek a minőségi szexre. Ezt a csontot lehet rágni, ha más szándék nincsen.

„Ikrek vagyok, mérleg aszcendenssel” - mondta a szerző, miközben Varga Lívius egy Heti Választ helyezett az asztalra, hogy a mikrofon ne hangoskodjon, ha pihennie kell. Soma először arra kérte a még feszengő jelenlévőket, definiálják, milyen számukra az igazi férfi és a valódi nő. Itt vélhetően első felindulásból Nánási Pál is elmondta a magáét: karizmatikusnak nevezte kedves feleségét, Ördög Nórát.

Nánási Pál okos-szemüvegben Novodomszky Éva oldalán
Nánási Pál okos-szemüvegben Novodomszky Éva oldalán

A karizma férfi vagy női tulajdonság?

Ebbe bele is kapaszkodott Mamagésa, és Varga Líviusszal karöltve megkérdezték, hogy a karizma valóban kifejezetten női tulajdonság lenne-e. Persze nem lehetett kihagyni azt sem, hogy az ő kamerái előtt több ezer zsönyörű nő vetkőzött le, de a fotós ezt könnyen lepattintotta magáról, mondván, a nők a Playboyban csak illúziók, kérem szépen. Ment is a vaker erről egy darabig, aztán Nánási elhallgatott, mondhatni végleg. Vagy fogalmazzunk megengedőbben: onnantól a jelenléte volt jelentősebb.

Aki arra számított, hogy ez a kerekasztal-beszélgetés elég ahhoz, hogy valaki állást tudjon foglalni valamilyen kérdésben, csalódnia kellett. Soma vitaindítónak szánta a kérdéseit, amit nem kevésszer fűszerezett meg adatokkal, hogy íze is legyen a száraz szövegnek. Péterfy Bori és Novodomszky Éva volt szerző leginkább érdekes beszélgetőpartnere, hígítottak a már-már bekeményedett somai visszatérő trackeken.

Például cáfolták, hogy a nőknek kéne felhúzniuk a férfiakat maguk mellé, mert hát micsoda dolog az, hogy a férfit fel kell emelni magunk mellé, ne legyünk ennyire nagyképűek. Az, hogy egy nő feng-shuit tanul, önismereti táborokba jár, posztgraduális képzéseken vesz részt és jógázik, amikor csak lehet, nem azt jelenti, hogy egy férfi kevesebb lenne. Egy férfit sosem fog érdekelni, hogy a kanapé hol van a lakásban, és ez így van rendben.

Péterfy Borinak mindenféle őrült kijutott

Varga Lívius, ahogy a többiek is, azzal emelték a beszélgetés minőségét, hogy saját életükből hoztak fel példákat, rendkívül nyíltan kezelték a magánéletüket, ami egyáltalán nem tett rosszat az eseménynek, sőt, ettől lett élvezhető az egész mese mese meskete.

Péterfy Bori elmesélte - ahogy Soma mondaná: miért érdemli meg a boldogságot -, hogy mennyi férfitípust kellett túlélnie ahhoz, hogy végre megtalálhassa azt, akit mindig is keresett. Volt alkoholistától a narkóson keresztül meg nem értett művészen át a nőverő férfiig mindenféle embere. Azt is megtudtuk, jelenlegi férjével nyáron, Szicíliában kezdtek neki a gyerekprojektnek, de nem ott, hanem idehaza esett végül teherbe.

Novodomszky Éva férje szicíliai, Péterfy Bori és párja pedig Szicíliában fogtak a gyerekgyártásba
Novodomszky Éva férje szicíliai, Péterfy Bori és párja pedig Szicíliában fogtak a gyerekgyártásba

Novodomszky Éváéknál a főzés férfimunka

Novodomszky Éva arról mesélt, hogy szicíliai férje nem szeret barkácsolni, bezzeg ő igen, a főzést viszont átengedi gyermekei apjának, mert abban a műfajban ő az erősebb. Varga Lívius a gyereknevelési koncepciójába engedett betekintést, és a generációs szakadékok okozta nehézségekre hívta fel a figyelmet, miközben Nánási családtagjairól csak annyit lehetett megtudni, hogy léteznek, és mindenki szeret mindenkit rendesen.

Nem kell feketeöves Soma-rajongónak lenni ahhoz, hogy tudja az ember, Mamagésának van egy leánylakása Budapesten, hiszen mindenhol elmondja, ahol nyilvánosan levegőt vesz. Most mégsem volt olyan kiugrón úristen, megint erről beszél ez a némber érzése az embernek, mert jó beszélgetőpartnerei voltak, és nem volt kellemetlen UFO-érzés a sok felvilágosult, önmegvalósító, a lelkemmel összhangban élek típusú nők között megtalálni azt, akihez elméleti szinten vonzódni lehetett. A Péterfy-Novodomszky duó annyira jól hozta a szélsőségektől mentes női karaktert, hogy nem bántuk, a délután velük telt el.

Fotó: Katona Boglárka
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek