Ha kimondod, minden szexuális vágyad teljesülhet

A hálószobai kommunikáció és az őszinteség nem könnyű műfajok, sok ember számára már önmagában az is nehéz feladat, hogy szexuális témában kifejezze magát, nemhogy hangot adjon vadabb vágyainak, partnere előtt felfedje mélyen titkolt fantáziáit. Egy angol nyelvű portál most egy online kérdőív formájában akar segíteni azoknak, akik szeretnék megismerni egymás sötétebb oldalát.

Két ember szexuális egymásra hangolódása nagyon érzékeny terület, a merészebb szexuális vágyak feltárása nem megy mindig könnyen – márpedig +18 karikás gondolatai mindenkinek vannak. De mégis, hogyan adjuk be a partnerünknek, hogy durván, egyenruhában, domináns vagy szubmisszív szerepben, netán fájdalommal vagy obszcén szavakkal fűszerezve szeretnénk szexelni?

A legtöbb kapcsolatban a szex idővel megáll a fejlődésben, ugyanazt a forgatókönyvet koptatják hosszú éveken át, és bár a szexuális határok feszegetésének vágya mindenkiben megvan, sokan mégis attól tartanak, hogy a partnernek nem tetszik majd az, ami a fantáziájába befészkelte magát; a megalázás, megszégyenülés az, ami sokakat visszatart a téma felhozatalától. Ráadásul a legtöbb ember nem rendelkezik kényelmesen használható szószedettel, ami finom átmenetet jelent a vulgáris rondaságok és a latin orvosi szakszótár szókincse között. Érdemes megtalálni azokat a szavakat, melyek használata mindkét fél számára könnyű, gátlások nélkül megy.

A kérdezősködés jó dolog

Hiba, ha valaki úgy hiszi, hogy pontosan képben vannak arról, hogy a másiknak mire van szüksége, kérdezősködni pedig senki nem szokott, pedig sokévi párkapcsolat után is bőven van miről beszélni, kérdezni; a szexbeszédet szerencsés a hétköznapok részévé tenni, főleg akkor, ha akarunk valamit. A derült égből villámcsapás jelleggel feldobott kívánságok ritkán működnek, akiknél azonban rendszeres téma a szex, azoknál nem lesz döbbenet és rosszallás tárgya egy újonnan felfedezett műfaj.

Online szexkérdőív pároknak

Kutatásokból kiderül, a legtöbb pár világosan látja, hogy szexuális életüket fel kellene dobni, de a legtöbben a problémát mégsem partnerükkel, hanem barátaikkal, netán szakértőkkel beszélik meg, a többségnek pedig rendszerint fogalma sincs arról, hogy partnerük miről fantáziál. Mára már azt is tudjuk, hogy szex közben a legtöbb ember fantáziál, vágyódásának tárgyát azonban nem osztja meg partnerével. Aki magára ismert, és szeretné orvosolni a problémát, töltse ki párjával azt az angol nyelvű online kérdőívet, amiből kiderül, kinek hol húzódik az a bizonyos szexuális limit. (Csak óvatosan! A kérdőívre csak azok vállalkozzanak, akik tényleg a szexuális határaikat próbálgatják).

Mindenki másképp kommunikál

Baráti körömben végzett, nem reprezentatív tájékozódásból hamar kiderült, a hálószobában mindenki másképp vagy egyáltalán nem kommunikál. Sokak számára problémás, hogy partnerük tudtára hozzák, hogy valami újra, vadabb dologra vágynak. Félnek a partner reakciójától, esetleg attól, hogy a másik megsértődik, hogy valamit rosszul csinál az ágyban. Vannak, akik úgy hiszik, hogy partnerük kritikaként fogná fel, ha újabb ötletekkel hozakodnának elő. Ők azok, akik inkább hallgatnak.

A válaszadók között akadt olyan is, akinek csak írásos formában megy a kommunikáció, párjukkal chat vagy e-mail formájában beszélik meg a kényesebb témákat, itt dobják be az újabb ötleteket, és a virtuális tér segítségével szűrik le, hogy egy-egy műfaj iránt kiben mekkora a hajlandóság, ráadásul így a játékszabályokat is előre le lehet fektetni.

Akik humorral dolgoznak

Azok, akik csak óvatosan kóstolnak bele új műfajokba, és valahol az ostoros dominák és a konzervatívok között tapogatóznak félúton, legtöbbször humor segítségével vezetik fel a témát, szerintük ez áthidalja a kezdeti bénázást, zavart és bizonytalanságot. Esetükben fontos, hogy stabil párkapcsolatban éljenek, amikor már ismerik a partner fantáziájának, rugalmasságának határait.

Hibátlan forgatókönyvekről is olvashattunk, olyanokról, amikor az új műfajok felfedezéséhez nem kell a rákészülés, néha annyira különleges az együttlét, hogy a határátlépés magától jön.

Persze rossz tapasztalatokból is akad bőven, amikor a felek szexuális vágyai egyáltalán nem találkoznak. Ilyen helyzetekben a leggyakoribb reakció a kiakadás, menekülés, de arra is volt példa, hogy valaki egész egyszerűen megsértődött a kérésen.

A vad fantáziák tálalására bevált recept sajnos nem létezik, a hallgatás azonban egyértelműen a lehető legrosszabb választás. A fantázia és a képzelgés mindig az emberi tudat része volt és lesz, mindenki fejében ott él legalább egy olyan kép, amire titkon vágyik - érdemes ebbe közösen belekóstolni.

Megbeszéled a partnereddel a a szexuális fantáziáid?

Oszd meg másokkal is!
Mustra