INTIM

Van, amikor a férfi nem akar szexelni

2011. május 11., szerda 19:06 |

Libidókülönbség, stressz, depresszió és betegség – többek közt ezek is közrejátszhatnak abban, ha egy férfi nem, vagy csak nagyon ritkán mutat hajlandóságot a szexre. Előfordul, hogy egy másik nő van a képben, de az sem ritka, hogy a családi háttérben keresendő a probléma gyökere.

Ha megkérdezel egy férfit, hogy miért nincs testi kapcsolata a feleségével, általában ugyanazt a választ kapod: mert a nő nem akarja – a folyamatos elutasítást pedig a férj meglehetősen nehezen viseli. Ebben többek közt az is közrejátszik, hogy a visszautasítást – legyen bármilyen egyszerű az ok – egy férfi minden esetben halálos, és mindenek előtt személyes sértésnek veszi.

Bármilyen meglepő, az sem ritka eset - sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk -, hogy a férfi az, aki huzamosabb ideig nem vágyik vagy nem képes a szexre. Ilyenkor előfordulhat, hogy betegség - például különböző mentális zavarok és depresszió - miatt vagy éppen egy gyógyszer mellékhatásának köszönhetően lankad a szexuális érdeklődése. Emellett persze nem árt számításba venni azt sem, hogy a pasi esetleg más nő karjaiban keres vigaszt - bár van, aki szerint akkor sem érezhetjük magunkat biztonságban, ha egy férj történetesen aktív szexuális életét él a feleségével: emellé bőven befér még egy szerető is.

"Ez egy olyan helyzet, amit nem kívánok senkinek"

Az ugyanattól a nőtől érkező visszautasítás - pláne az állandó - hosszú távon kétségtelenül a nő iránti érdeklődés csökkenéséhez vezet, ahhoz viszont valóban a végletekig kell elmenni, hogy egy férfi szexuális szempontból semmilyen szinten ne érdeklődjön a másik iránt.

Helga (32) egyike azoknak, akik a saját bőrükön tapasztalták meg ezt a nem éppen kellemes jelenséget, de a baráti körében is szinte minden lány járt már olyan fiúval, aki nem akart szexelni. "Ez egy olyan helyzet, amit nem kívánok senkinek, és az vele a baj, hogy ez többnyire csak hónapokkal később éleződik ki, addigra viszont már szerelmes vagy, és borzasztó nehéz kilépni valamiből, ami úgy tűnik, hogy egyébként működne. Az is egy folyamat, amíg rájössz, hogy nincs egyébként, mindenhogy működnie kell. Amikor ez még csak az első vagy második komoly kapcsolatod, akkor többnyire fogalmad sincs, hogy kell kezelni" - mesélte.

Szerinte általános, hogy a lányok ilyenkor hajlamosak magukat hibáztatni, hogy velük van a baj, pedig ez egyáltalán nincs így. "A folyamatos elutasítás szerintem a lányok szexuális önbizalmát sokkal jobban megtépázza. Az, hogy ez állandó feszültségforrás, még ha kimondatlan is, szép alattomosan halmozódik és marja az egészet. Ráadásul a férfiak, fiúk meg sajnos borzasztó rosszul reagálnak, ha erről akarsz beszélni" - tette hozzá.

Közel egy éve nem szexeltek

Diána esete elég speciális és meglehetősen ijesztő: huszonéves és már majdnem egy éve nem szexelt a pasijával. "Együtt élünk, minden este egymás mellé fekszünk le" - mondja, tehát még csak az sem lehet kifogás, hogy távkapcsolatban élnének. A fiú az összes saját kínját és sikertelenségét a lányon vezeti le, és amikor próbált erről vele beszélni, mindig hárított, sőt még borzasztóan le is alázta. Diána még mindig vele van, mert elmondása szerint szeretik egymást.

Kata (28) szintén évekig együtt volt egy fiúval, aki nem akart szexelni - mondja egy ismerőse. "Nem tudom a pontos okokat, csak hogy teljesen más volt az igényszintjük. Jártak vele párterapeutánál is, de nem segített. Az önhibáztatás, és a saját önbizalom lenullázódása itt is erősen jelen volt."

Sokszor a libidókülönbség az ok

Helga elmondta: az ő esetében is arról volt szó, hogy alapvetően egészen más volt a libidójuk. "Az ember szerelmesen tényleg vak és idióta, és nem hallgat arra, aki már átment ilyenen. Én próbálkoztam persze, mert megőrültem érte, ő viszont sokkal többször elhajtott, mint belement". A pasi legtöbbször nem szóban utasította el, csak gyorsan elaludt (vagy úgy tett), hasra fordult, és legalább fél vagy egy év eltelt, mire elmondta a lánynak, hogy őt zavarja, hogy ő kezdeményez.

"Addigra már én is tele voltam gátlásokkal, amik eleinte nem voltak. Próbáltam beszélni róla, de mindig azt éreztem, bezárkózik, próbáltam egyezkedni, jutni valamire, nem zsaroltam, nem adtam ultimátumot, de úgy éreztem, csak én kötök kompromisszumot, ő nem tesz semmit, hogy nekem jobb legyen. Iszonyú sokat sírtam emiatt. Még 3 év telt el így, addig reménykedtem, mert amikor mégis összejött egy jó szeretkezés, az mindig elhitette velem, hogy jobb lesz. 1-2 hetente egyszer volt szex, a maximum talán 2 hónap volt szex nélkül, de akkor már a falat kapartam.

A családi háttér is közrejátszhat

A libidókülönbségek mellett nem ritka, hogy a családi háttérben keresendő a probléma gyökere. Helga a libidóeltérésen kívül mindig azt érezte, hogy a srác családjában "valami nem kóser", hogy valahogy "ezt a témát állati bénán kezelték", és az is a meggyőződése volt, hogy a fiúnak van valami ilyen jellegű traumája. Soha nem jött rá, mi lehetett ez, de a megérzései ritkán csaltak. "A legszemetebb pillanat az volt, amikor azt mondta, nimfomániás vagyok, ezen iszonyatosan kibuktam és nagyon megbántott, mert az ugye egy orvosi eset, nekem meg szimplán csak egészséges étvágyam volt".

Fáradtság, stressz, depresszió

Az sem ritka, hogy az egyébként egészségesen működő kapcsolatba csúszik be egy-egy kisebb szünet a férfi részéről. Franciska (26) akkor tapasztalta ezt meg, amikor a pasija túl sokat sportolt, este is, reggel is, napközben pedig dolgozott. Másik lány nem volt a képben, ő pedig természetesen kezdte magában keresni a bajt. Már a barátnőinek is panaszkodott, volt aki közülük maga is tapasztalt ilyet az edzőtermet gyakran látogató pasijánál, közben kezdett kicsit agresszív és hisztis lenni. "Szerencsére ez nem tartott sokáig, és meg tudtuk beszélni. Elgondolkodtam: a sportoló pasi teste izmos, kitartása példás, de néha igazán kimaradhat egy-egy edzés - azóta ki is marad időnként".

Judit (29) saját tapasztalatai alapján úgy véli, legtöbbször a stressz és a depresszió okozza a férfilibidó mélyzuhanását, de szervi baj is lehet: az egyik volt barátja például szívbeteg volt. "Ha meg valaki más van az életében, akkor az előbb-utóbb úgyis kiderül, vagy egész egyszerűen a nő unja meg az absztinenciát" - mondta. Linda (28) szerint az okok egy férfinél sem lehetnek mások, mint egy nőnél. "Stressz, fáradtság, megfelelési kényszer, önértékelési problémák, testképzavarok, szorongások. Ráadásul a pasik szerintem ezt sokkal tragikusabban élik meg, mint a nők, ha valami gond van, akkor triplán rástresszelnek, így csak romlik a helyzet." Ha tehát ilyet tapasztalsz, ne rögtön magadban keresd a hibát: sajnos előfordul, hogy rajtad kívülálló okok miatt nem kíván a másik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.12 02:45:29mobil verzió

  sok vélemény, nagy vonalakban arról is szó lehet h mondjuk a nö nem eléggé meggyöző, sok esetben a hiba abban rejlik h mindig a másiktól várjuk a teljesítményt, ááááááá, mind1, aki érti megoldja

 • 2011.05.12 03:30:24barkóczay

  EMBEREK! EMBEREK!

  Megdöbbenve látom, hogy a legfontosabb mögöttes okról szó nem esett:
  Az ún. kettes típusú cukorbetegségről, ami férfilakosság ötven százalékánál jelen van, de jó ha tíz százaléka tud arról, hogy neki ilyenje van.

  40-50 éves életkor elérése után a keletkezett szövődmények miatt persze általában már feltűnik, de még akkor is általában csak az érintettek fele hajlandó a tényt tudomásul venni, pedig abszolút tapasztalat, hogy a kettes típusú cukorbaj, ami legtöbbször a dohányzás egyenes következménye, már 20-30 éves kortól fogva impotenciazavarokkal jár.

  Mivel ebben az állapotban a természetes erekció kiváltásához már a normálisnál jóval erősebb szexuális ingerek kellenek, ezért cukorbajáról nem tudván, természetesen minden érintett számtalan egyéb okkal magyarázza potenciazavarait. Az igaztalan vádaskodások pedig csak újabb feszültséget keltenek, még több dohányzás, még inkább elhatalmasodó cukorbaj, még erősebb potenciazavar, stb, stb. a végtelenségig.

  Természetesen más akut betegségek is okoznak erekciós problémákat, de többnyire a lappangó cukorbaj a felelős.

  Végezetül szeretném ezen a helyen deklarálni: egy valóban egészséges férfi, anélkül, hogy szexmániás lenne, bármelyik hozzáillő nővel bármikor, akárhányszor, akármeddig képes természetes és normális nemi életre.

  A legkisebb gond is mindig a háttérben lappangó betegségre utal, az esetek többségében a dohányzással, mint fő mögöttes okkal.

  Vagy kefélsz vagy dohányzol. Egy testből dupla élvezetet kicsikarni nem lehet.

 • 2011.05.12 06:17:11magyar bucó

  jobzombie:
  "5 éve nem tudom betenni, mert túl puha...Viagrával is csak félkemény.
  Most buzi vagyok vagy csak sokat dolgozom?"

  Segítek: erre az impotens a megfelelő kifejezés.

 • 2011.05.12 06:24:09magyar bucó

  barkóczay:

  "impotenciazavarokkal jár"

  Azaz rendszeresen feláll. :)
  Amire te gondolsz az a potenciazavar vagy impotencia.

 • 2011.05.12 08:17:22Szimonella

  Végre! Végre valaki kimondja! Akkor most mesélek én is... Adott egy rossz családi körülmények közt élő lány és egy jó családból való fiú. Imádják egymást, a srác kiemeli a lányt a gondokból. A szex nem eget rengető, de kétnaponta van és ez elég is... Aztán... a gondok jönnek és a pasi egyre ritkábban nyúl a lányhoz... (Mellesleg hozzátenném, a srác tudta, hogy a lány KOMOLY önértékelési zavarokkal küzd!) Lassan a lány kezd visszasüppedni a depressziójába "csúnya vagyok, ocsmány, kövér, bárcsak meghalnék" Könyörög a fickónak, hogy miért nem? Mit tegyek? BÁRMIT megteszek neked! Semmi reakció... Fáradt vagyok. Mi segítene? A lány szerelmes és szeretne segíteni ezért belemegy mindenbe... Költözzünk közös albérletbe... Még semmi javulás. Majd, ha közös lakásunk lesz. Semmi javulás... Aztán a lánynak elege lesz. Közli, hogy vége van. Próbálnak szétköltözni, a lánynak nincs hova, a pasival meg közlik otthon, hogy te kerested magadnak, idd meg a levét... és jön a vergődés. Elég egy közös ingatlan, még gyerek sem kell hozzá. Plussz extra, hogy a pasinak a szakítás után RÖGTÖN visszatért a libidója :) Szextelefonálás, kurvák, alkalmi partnerkeresők... Hazugságok. Könyörgés, hogy legalább ne itthon... Megszegett ígéretek... Ti hinnétek valakinek, aki minden alkalommal esküszik aztán a szemetekbe hazudik még akkor is mikor felmutatjátok a kurvák üzeneteit? Ennyi... a lány kikészült. Próbál egyik napról a másikra élni és megállni mielőtt a kés végigszántja az ütőeret...

 • 2011.05.12 08:18:42encsi72

  " ahhoz viszont valóban a végletekig kell elmenni" .... Hahaha

  Elég csak egyszer találkozni hisztériás, felfuvalkodott, mindent fikázó "nővel" - az eredmény/undor garantált! :)

 • 2011.05.12 08:42:26Terézágyú

  Összefoglalom a cikk tartalmát:

  Ha a nőnek nem megy a szex, akkor az a pasi hibája, mert ő volt túl ilyen, túl olyan, túl amolyan.
  Ha a pasinak nem megy a szex, akkor az a pasi hibája, mert ő túl ilyen, túl olyan, túl amolyan.

 • 2011.05.12 08:45:22Terézágyú

  "Egy pasi ha nem kívánja, akkor ott nem lesz szex. Ez nekem is tiszta ciki volt, mert amúgy szerettem a barátnőmet, és néha jó lett volna ha én is csak "széttehetném" és megtörténne a dolog... :-) de hát ez nem így működik."

  Itt a lényege a dolognak...

 • 2011.05.12 08:49:26Terézágyú

  "egy valóban egészséges férfi, anélkül, hogy szexmániás lenne, bármelyik hozzáillő nővel bármikor, akárhányszor, akármeddig képes természetes és normális nemi életre."

  Ez nyilván így van, illetve így kellene lennie. De nincs így. Vajon mióta nincs így?

  Hozzátenném: "egy valóban egészséges nő, bármelyik hozzáillő férfitől bármikor, akárhányszor, akármeddig képes természetes és normális megtermékenyülésre illetve a gyerek normális megszülésére."

  Ez nyilván így van, illetve így kellene lennie. De nincs így. Vajon mióta nincs így?

 • 2011.05.12 08:51:41Take-it-Easy

  A legrosszabb az ilyen szituációban az, hogy a nők évekig reménykednek, hogy majd ettől-attól jobb lesz a helyzet. Nem. Szakítani kell, mese nincs. De mindenkinél változó, hogy mikor jön rá erre.

  Szimonella: eleve az a baj ezzel a szituációval, hogy úgy fogalmazol, hogy "a srác kiemeli a lányt a gondokból". Egy lófaszt, már bocsánat. Nem isten ő, hogy kiemelhesse a gondokból. Mert végül látod, nem emelte ki, mert a gondok továbbra is ott vannak a lány fejében. A lány egyes-egyedül maga tudja megoldani ezeket a gondokat, mégpedig egy pszichológus segítségével.

  Amúgy meg: a nők nem tudják, hogy mi az a vibrátor/önkielégítés? Nagy baj.

 • 2011.05.12 09:47:01értem én, de...

  Nálunk az van: ha a férjem fáradt, beteg stb. és nem akarja, akkor az rendben van, de ha én nem akarom, mert fáradt vagyok akkor egy "tipikus" feleség vagyok, aki nem adja meg az urának ami "jár neki".

 • 2011.05.12 09:56:56ATS

  nyehehe, bár nem az én szavaimmal, de szívemből szóltál!

 • 2011.05.12 10:05:46narancshéj

  nyehehe
  "csak ugye neki elég széttenni"

  Nem akarom, de azért szétteszem, hát hallod akkor az olyan is lesz. Azért mert nekünk nem farkunk van, attól még kell egy s más, egy normális együttléthez.
  Hánynom kell tőled!

 • 2011.05.12 10:22:03Terézágyú

  "Nem akarom, de azért szétteszem, hát hallod akkor az olyan is lesz."

  Olyan lesz, de legalább lesz. Valamilyen. Legalább az egyiknek.

  De ha a pasinak nem megy, akkor nem lesz semilyen. Egyiknek sem. Ilyen a farok.

 • 2011.05.12 10:24:42fehéregér

  Nehéz ügy ez az egész, különösen egy hosszú kapcsolatban, megküzdeni a számtalan ellentmondással; hűség, vagy épp a szexet kétségkívül lankasztó megszokás, illetve hogy a hűtlenség milyen veszélyeket rejt, fenntartani hogy az csak a testi hűtlenségre korlátozódjon... hogy az ingerek működnek-e, jól csinálom-e, vagy a társam jól csinálja, ha szavakkal próbálom segíteni, ez néha olyan kiábrándítóan pragmatikus....erről eszembe jut, amikor kedvencemtől, a sajnos már halott K. Vonneguttól öreg bácsi korában megkérdezték, hogy milyen volt, amikor már nem érzett szexuális késztetést, azt felelte: olyan, mintha végre leszállhattam volna egy vágtató lóról....

 • 2011.05.12 10:26:23magyar bucó

  Terézágyú:
  ""egy valóban egészséges férfi, anélkül, hogy szexmániás lenne, bármelyik hozzáillő nővel bármikor, akárhányszor, akármeddig képes természetes és normális nemi életre."

  Ez nyilván így van, illetve így kellene lennie. De nincs így. Vajon mióta nincs így?"

  Úgy 20 év után nincs így. Egy kamasznak a langyos tavaszi szellőre is feláll, később már ennél több kell a szexhez.

 • 2011.05.12 10:27:38magyar bucó

  fehéregér:

  "néha olyan kiábrándítóan pragmatikus..."

  Azaz türelmes. Amire te gondolsz, az a praktikus.

 • 2011.05.12 10:36:22Terézágyú

  "Ez nyilván így van, illetve így kellene lennie. De nincs így. Vajon mióta nincs így?"

  Úgy 20 év után nincs így. Egy kamasznak a langyos tavaszi szellőre is feláll, később már ennél több kell a szexhez."

  Nem arra gondoltam, hogy egy ember életében mióta van így, hanem arra, hogy az emberiség életében mióta ekkora gond a szex illetve a gyerekszülés...

 • 2011.05.12 10:47:30narancshéj

  Terézágyú
  lesz, ez igaz..én kérek elnézést!

 • 2011.05.12 10:47:50Gábor a Jobbszélső

  nemtom, nekem sincs már túl sok kedvem a dologhoz. Azért igyexem a heti egyet teljesíteni, mert morci lesz az asszony.
  Néha azt szoktam mondani, mindenkinek megvan, hány dugáshoz van kedve életében, elég aktív voltam fiatalon, talán nekem lassan elfogyott. Nem a képességgel van baj, inkább a kedvvel.

 • 2011.05.12 10:52:26fehéregér

  magyar bucó, ugyan igazán nem kedvelem, különösen ilyen témájú posztokban az egymás ide-oda kiosztogatását műveltségből, ismeretanyagból, vagy épp helyesírásból, de a pragmatikus az semmiképp nem türelmes, leginkább mondjuk:célszerű. És korántsem a praktikusra gondoltam, noha kétség kívül közismertebb kifejezés, így kevesebb gondot okoz a felismerése.

 • 2011.05.12 11:33:16Perverz Matyesz

  >Terézágyú

  Szóval azóta gond a szex is meg a szülés is, mióta a Gyurcsány tönkretette az országot és az embereket, is. De semmi ok aggodalomra, még néhány év Viktorral, és mindenkinek megint feláll, és benedvesedik, valamint minden nő évente kipottyant majd egy-két bébit.
  Remélem válaszom (téged is) kielégít - vagy legalább felizgat - :-)

  U.I.: ez egy vicc volt, de nem igazán tudom, hogy mire gondolsz?

  -Arra, hogy mióta fogamzásgátlót szednek a nők,
  -mióta a vatikán engedélyezte, hogy a szex örömszerzésre is használható legyen,
  -mióta az amcsik génmódosított kukoricával teszik tönkre a magyar gyerekeket,
  -mióta bárki ingyen pornóhoz juthat az interneten
  -mióta nem illik megkövezni a melegeket
  -mióta meghalt Kádár és oda az igazság
  -mióta átnevezték a Moszkva teret
  -1848 óta
  -1956 óta
  -mióta Bill Gates létrehozta a Microsoftot
  -a két torony ledőlése óta
  -mióta elterjedtek a party drogok
  -a rabszolgák felszabadítása vagy Martin Luther King megölése óta
  -mióta több, mint 100 ft a benzin

  Melyik a helyes válasz?
  üdv

 • 2011.05.12 11:45:45Terézágyú

  >Perverz Matyesz
  "ez egy vicc volt, de nem igazán tudom, hogy mire gondolsz? "
  A szexre, de mi közöd hozzá? :)))

  "Melyik a helyes válasz?"

  Nem tudom, én is ezt kérdezem...
  Régebben - úgy tűnik - mindkét dolog sokkal természetesen, gördülékenyen ment (*) ma meg annyit kell görcsölni rajta...

  ne felejtsük el, hogy a kiinduló megállapítás ez volt: "egy valóban egészséges férfi, anélkül, hogy szexmániás lenne, bármelyik hozzáillő nővel bármikor, akárhányszor, akármeddig képes természetes és normális nemi életre."

  (*) Még a gyermekhalandóság ellenére is: legfeljebb szültek másik gyereket...

 • 2011.05.12 11:46:02Pettibone

  Take-it-Easy:
  "Amúgy meg: a nők nem tudják, hogy mi az a vibrátor/önkielégítés? Nagy baj."

 • 2011.05.12 11:48:38Pettibone

  Take-it-Easy:
  "Amúgy meg: a nők nem tudják, hogy mi az a vibrátor/önkielégítés? Nagy baj." szóval, nagy ötlet.... sőt, már a gyermeknemzéshez sem kellene szeretkezni, mert van a világon mesterséges megtermékenyítés is...

 • 2011.05.12 11:54:24MTFUN

  Nagy baráti körrel rendelkezem, a fele alfa hím, a másik fele pedig "rendes srác", így a pasis(pasis=őszinte) beszélgetések alatt több dolog kiderült.

  1/ Senki nincsen aki 10 év kapcsolat után havi pár alkalomnál többet kívánna.De ott is össze kell szedni magát az embernek fejben.
  (pasi mondás, aki 10 év után is le tud feküdni a nőjével, az egy perverz)

  2/ Akinek olyan a habitusa (a megbízható srácok), az egy új kapcsolatban is nagyon ritkán szeretkezik.Nincsen rá igénye, neki a Nő egy társ, nem pedig szexrabszolga.

  3/ Az alfák imádják a szexet, de folyamatosan új partnerrel, nekik tényleg halál a tartós kapcsolat.Ha pedig mégis bevállalnak egyet, akkor nem megy a hűség.Megcsalások, bujkálások, majd pedig jön a következő csajszi.

 • 2011.05.12 12:14:03magyar bucó

  Terézágyú:

  "Nem arra gondoltam, hogy egy ember életében mióta van így, hanem arra, hogy az emberiség életében mióta ekkora gond a szex illetve a gyerekszülés..."

  Valószínűleg mindig az volt, mindenesetre már a Biblia is foglalkozik vele.

 • 2011.05.12 12:25:03magyar bucó

  "Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz magzatokat"

  Sára, Rebekka és Ráchel a Teremtés könyvének és Ábrahám családjának fontos nőalakjai. Mindhárman megtapasztalják a meddőség - így a megaláztatás - keserveit, majd mindhárman fogannak és szülnek Isten különös kegye folytán.

 • 2011.05.12 12:42:04volutx

  Márpedig általában a hölgyek és az élet nehézségei tehetnek a dologról!
  Hiszen a legtöbb nő az első gyerek után nemcsak felszed egy pár kilót, hane elhízik mint a tehén, nem ad magára- na most én nem egy szőröslábú topis tehenet vettem el, hanem egy csinos feleséget. Utána az asszonykák csodálkoznak, hogy már nem kellenek a férjüknek, közben meg szét aggódják magukat, ahelyett, hogy próbálnának leadni néhány (sok esetben 12-20-50)kilót, ugyanúgy ápolnák magukat (minimum a test borotválása megfelelő helyeken), és szép fehérneműket vennének fel. No és néha a nagyszülők is elvihetnék a gyerekeket egy-két napra - egyből meg is oldódnának a problémák. De amíg a gyerekes apuka csak egy pénzkeresőgép, utána pedig egy háztartási robot és egy sofőr, és otthon az ő véleménye számít legutoljára, nos addig a hölgyek mit is várnak? Nem beszélve a stresszes életkörülményekről, esetleges túlórákról, stb. Nos ezek a legnygyobb libidógyilkosok, kérem szépen!

 • 2011.05.12 12:45:41volutx

  MTFUN neked is igazad van, de az meg nagyon sok esetben kivitelezhetetlen, hogy más karjában keressük a testi szerelmet, ráadásul nem is szép dolog és minden rossznak a gyerekek isszák meg a levét. Nincs igazán jó megoldás, csak ha a gyeses anyukák gyöngyei erőt vesznek magukon és a fent leírtak alapján cselekszik.

 • 2011.05.12 12:50:08Terézágyú

  "Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz magzatokat"

  Aha. tehát szerinted szimplán a fájdalom.
  Ezért nem szül sok nő másik gyereket akkor sem, ha meghal az egyetlen gyereke (és természetesen még abban a korban van...)

 • 2011.05.12 12:55:14magyar bucó

  Terézágyú:
  Ha elolvasod a következő mondatot is, akkor ott a meddőségről van szó. Ami nem csak mai probléma...

 • 2011.05.12 12:56:08csupasz gőte

  volutx: Csak a gyerekes résszel tudok egyet érteni.
  Általában a nők is egy csinos, ápolt és fitt (legalábbis az ágyban) emberhez szegődnek, de évek alatt a férfiak hasat növesztenek, igénytelen gatyákban flangálnak.
  Aztán rohadt nagy szemekkel néznek, ha rajtuk kívül még az utolsó járókelőnek is feltűnik, hogy milyen jó nő sétál az oldalukon!
  Pedig nem a férfi szült és nem ő éjszakázott!
  :D
  Kétélű a fegyvered:D

 • 2011.05.12 13:10:02MTFUN

  csupasz gőte@

  Ha annyi százasom lenne, ahányszor azt hallottam csajoktól , óóóh imádom az én pasimon azt a kis pocakot, olyan férfias tőle..:)
  Pedig dehogy férfias, inkább biztonságos, mert nem kell a kutyának sem.
  Mindkét félnek adnia kell magára a kapcsolatban, különben jöhetnek csúnya meglepetések.
  Persze ha fetis a kövérség akkor minden ok, de nem ez a jellemző,valljuk be. :)

 • 2011.05.12 13:52:17nem_szamit

  Szimonella: "Próbál egyik napról a másikra élni és megállni mielőtt a kés végigszántja az ütőeret..."
  Ez ugye nem komoly? Orvos látott már?

 • 2011.05.12 14:09:56Terézágyú

  "magyar bucó

  Terézágyú:
  Ha elolvasod a következő mondatot is, akkor ott a meddőségről van szó. Ami nem csak mai probléma..."

  1. Én nem a meddőségről beszéltem.
  2. Jó, akkor nem mai probléma, mert a bibliában is van rá példa. Igaz, ezek inkább arra példák, hogy Isten mindenható, de sebaj.

 • 2011.05.12 14:14:12MTFUN

  Érdekes összefüggéseket láttok meg az impotenciában, és Istenben. :)

  Nem olyan bonyolult ez pedig, ahogyan kedves barátom mondani szokta:nem baj ha csúnyább a másik csaj, csak egy másik legyen végre.Ennyi, és ebben benne van minden.

 • 2011.05.12 14:22:17magyar bucó

  2011.05.12 08:49:26Terézágyú

  "Hozzátenném: "egy valóban egészséges nő, bármelyik hozzáillő férfitől bármikor, akárhányszor, akármeddig képes természetes és normális megtermékenyülésre illetve a gyerek normális megszülésére."

  Ez nyilván így van, illetve így kellene lennie. De nincs így. Vajon mióta nincs így?"

 • 2011.05.12 15:26:15Terézágyú

  Itt sem feltétlenül a meddőségre gondoltam, de ebben valóban benne van. Később viszont ezt írtam:

  "Ezért nem szül sok nő másik gyereket akkor sem, ha meghal az egyetlen gyereke (és természetesen még abban a korban van...)"

 • 2011.05.12 16:56:26V. A. Lacky

  Szimonellának

  Vannak emberek, akik azokon szeretnének segíteni, akik már ezen a megoldáson gondolkoznak. Próbáld meg, kérlek! .

  www.sos505.hu
  vagy
  06-80-505-505

 • 2011.05.12 18:21:58csupasz gőte

  MTFUN: Nekem nincs szükségem olcsó trükkökre, hogy népszerűsítsem a pocakot.
  Én sportos vagyok, nagyon is, az emberem meg nem.
  És egyáltalán nem miatta tudom tartani a formám, hanem magam miatt.
  Neki van pocakja, de nem látom, ha úgy akarom ;)
  És hova is akarok kilyukadni? Ha az egyik fél, a posztban konkrétan a férfi, nem akar szexelni, akkor nem mindig a nő a hibás!
  Biztonságos a pocakos? A fenét!
  Vannak még lejjebb mindenkinél. Hidd el, a szép emberek, jó alakkal megszokták azt, ha nemet kell mondaniuk. Nem kihívás, mert rutin. A pocakosok meg örülnek minden lehulló ajándéknak és ki is használják, mert kibaszottul nem volt lehetőségük sok nemet mondani.
  Hidd el, ismerem a pocakosok lelkivilágát.
  És persze azt is, hogy milyen a másik oldal:D

 • 2011.05.12 18:48:08Elstron

  Persze, és egy gyúrástól nem volt ereje megrépázni, mi? Lóf@szt, sokkal inkább a 12-14 órázástól a melóhelyen, ami az ember agyát is úgy leszívja, hogy zombiként megy haza, és már csak dögleni van kedve. Ez itt a fő ok szerintem...

 • 2011.05.12 21:45:16encsi72

  "esetleg más nő karjaiban keres vigaszt" - nagyon helyesen!

  "a lányok ilyenkor hajlamosak magukat hibáztatni" - jól teszik.

 • 2011.05.13 10:48:22hal1fan

  élkjhkjgjkhfjhgfdjfd

 • 2011.05.13 11:05:36hal1fan

  ...nem szoktam véleményt nyilvánítani, inkább olvasgatok. Csak. De most nem bírom tovább, az alábbi olyan szívből jövő:

  "De amíg a gyerekes apuka csak egy pénzkeresőgép, utána pedig egy háztartási robot és egy sofőr, és otthon az ő véleménye számít legutoljára, nos addig a hölgyek mit is várnak?" (VOLTUX)

  Vannak még rendes férjek(?). Ez gyönyörű. Vannak balf... férjek is. Vagy inkább csak aranyosak? Nem hiszem. Mit lehet itt tenni? Lázadjunk fel "úrnőink, szerelmeink, TÁRSAINK ellen?

  ...mi is van az idő múlásával, amiről azért elég kevés szó esik? Hatvan körül már nem születnek forradalmárok...

  Több tippem is van persze, de kimondatlanul is lesöpörhetőek az asztalról(?): a Duna sem folyik kétszer ugyanabban a medrében. Igaz?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta