8 hiba, amit a férfiak elkövetnek az ágyban

Túlzott magabiztosság, figyelmetlenség, ápolatlanság: többek közt ezek szerepelnek azon a listán, amelyben a férfiak hálóban elkövetett hibáit összegeztük. A felsoroltak az általunk megkérdezettek véleményét tükrözik, de a legtöbbel mi is egyet tudunk érteni.

Nemrég összegyűjtöttünk néhány olyan hibát, amire a nők hajlamosak a hálószobában, de természetesen a férfiak sem maradhatnak ki a szórásból. Érdekes és tanulságos pontokra bukkantunk.

1. Ápolatlanság

Az általunk megkérdezett nők nagy százaléka első helyen említette az ápolatlanságot, ami természetesen nem azt jelenti, hogy a férfi mindig legyen kikent-kifent, tökéletesen makulátlan, de azért legyen egy bizonyos szint, ami alá nem süllyed. Tímea (29) például így fogalmaz ezzel kapcsolatban. „Nincs bajom a természet adta nedvekkel, szagokkal, de van az ápolatlanságnak egy foka, amitől kifordul a gyomrom. Ha jó fej vagyok, elküldöm az illetőt zuhanyozni és elmagyarázom neki, hogy ezt így a jövőben soha többé, ha szar fej vagyok, akkor elküldöm.” Az igénytelenség olykor magára a hálószobára is kiterjed: „Az ágyneműjük ritkán makulátlan, legtöbbször morzsa, taknyos zsepi és hasonlók bújnak meg benne” – jegyezte meg Tünde (27).

2. Túlzott magabiztosság

A magabiztosság alapvetően nem egy rossz tulajdonság, feltéve, ha nem esünk át a ló túloldalára. A hálószoba különösen érzékeny terep ilyen szempontból: a férfinak egyszerre kell gyengédnek, mégis határozottnak lennie. „A szexben az egyik legjobb rész, amikor a kapcsolat elején a férfi és a nő finoman egymásra hangolódik, megtanulja egymás testét” - mondja Kata (28), aki szerint „akadnak olyanok, akik úgy hiszik, nincs mit tanulniuk, mindent tudnak és rossz néven veszik, ha jelzed, hogy mit hova, hogyan, mikor és mennyire. Ez elég sokat elmond a férfiról." Ennél már csak az a rosszabb, ha egy férfi úgy próbál meg valami kedveset mondani, hogy üvölt róla, mire megy ki a játék.

3. Rutinszagú és lélektelen „munkamorál”

A pornóra emlékeztető viselkedés már a nők hálószobában elkövetett hibáit taglaló cikkünkben is felmerült, akkor az általunk megkérdezett férfiak ezt végtelenül viccesnek és szánalmasnak találták. Ám az is előfordul, hogy éppen ők „szeretik pornóssá tenni a bigéiket” – mondja Tünde, aki szerint „ők se nagyon tudják, mi a pornó és a szerelmeskedés között a határ”. Más részről viszont a férfiak is remekül tudják hozni a lelketlen pornósztárt: az érzelmek nélküli döngetés viszont korántsem az elsöprő férfierő mutatója, inkább szánalmas. „Irtó béna, ha a férfi magabiztos profizmussal lát hozzá a munkához, szemmel láthatóan egy bevált forgatókönyv mentén halad, és csak reszel, hajtogat, reszel és hajtogat. Ettől frászt kapok” – vallotta be Tímea.

4. Türelmetlenség és az odafigyelés hiánya

Tény, hogy a férfiak sokkal hamarabb készen állnak a szexre, mint a nők: a ráhangolódás az utóbbiaknál jóval hosszabb folyamat. Ez Lia (29) összes eddigi partnerénél probléma volt: „A csajoknak szerintem agyban kell ott lenniük ahhoz, hogy jó legyen a szex, és most itt nem arra gondolok, hogy virág meg gyertyafény - attól maximum ellágyulok, de szexelni nem lesz kedvem -, hanem arra, hogy legyen időm ráhangolódni a másikra, megkívánni, eljátszani a gondolattal, és utána megvalósítani. Nálunk ez nem olyan fiziológiás reakció, mint a pasiknál, hogy reggel erekcióm van, és akkor hajrá... Ha agyban nem vagyok ott, akkor se kedvem, se energiám az egészhez. Sokszor nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy mondat, ami betalál, egy simogatás, csók, vagy egy jólirányzott bugyiletépés, de ha nincs meg az a bizonyos kattanás, akkor az egész semmit sem ér”.

5. A csúcs elérésének szakadatlan forszírozása

A férfi sokszor személyes kudarcként éli meg, ha nem tudja eljuttatni a szeretett nőt a csúcsra, és ebből kifolyólag képes mindent megtenni azért, hogy ez a probléma elháruljon. Ez igen dicséretes addig, amíg már kicsit sok nem lesz a jóból. „Nagyon idegesítő, amikor a hálószobába beköltözik a teljesítménykényszer, a szex pedig valamiféle melós és fárasztó testedzéssé alakul át, a csúcs megmászása pedig kötelező, addig erőltetjük, míg össze nem jön” – írta körül a jelenséget Kata.

6. A másik csúcsra juttatásának elbagatellizálása

Bizony, előfordul, hogy ugyanannak a hibának az ellenkezője is helyet kaphat egy ilyen listán. A férfiak ugyanis sokszor a két véglet közt lavíroznak: vagy erőltetik a dolgot, vagy nem igazán foglalkoznak a másik örömével. „Ha őszinte vagy és megmondod nekik, hogy hát babám, nem mentem el, akkor vagy elütik egy olyan poénnal, hogy pedig pont ugyanannyi időd volt rá, mint nekem, vagy máskor szólj előbb, és megsértődnek" - mutatott rá Tünde.

7. Óvszerhiszti

Az általunk megkérdezett nők kétségtelenül ezt a problémát emlegették leggyakrabban. Bár az óvszer egy rendkívül praktikus eszköze a nemi betegségek és a terhesség elkerülésének, ráadásul rövid távon jobb megoldás, mint a fogamzásgátló, a férfiak mégis fintorognak, ha szóba kerül, és igyekszenek kibújni a viselése alól. (Vagyis nem akarnak belebújni.) Sok férfi számára luxus a védekezés, „inkább kiszállnak, mielőtt beér a vonat” – mondja Gréta (25). „Értjük mi, hogy kényelmetlen, de ők is értsék meg, hogy a fogamzásgátló szedése pedig kicsivel több, mint kényelmetlen: az egész szervezetünkre komoly hatással van – nem beszélve az anyagi vonzatáról” – tette hozzá Ágnes (26).

8. Az exek folyamatos felemlegetése, más hódításokkal való kérkedés

Olyan is akad, aki előszeretettel emlegeti a korábbi szexpartnereket, főleg abban a vonatkozásban, hogy náluk mennyire jól bevált ez és ez a módszer. „Az a kedvencem, amelyik azzal kérkedik, hogy ő annyira jó szerető, hogy volt olyan nő, aki egy alkalommal nyolcszor élvezett el, mindenki minimum háromszor” – ecsetelte Hanna (29). „Elemi tévedés, hogy minden nő ugyanattól és ugyanúgy élvez, mint az előző, tehát érdemes nem feltétlenül az exnél bevált fogásokat erőltetni, izzadva - nem az élvezettől - és értetlenkedve”.

Szerinte külön kiemelendőek azok, akik vég nélkül „hangoztatják, hogy nekik még egyetlen nő sem játszotta meg az orgazmust, mert ők azt bizony megérzik. Nem vagyok egyáltalán a magam ellensége, na de az ilyen beképzelt hólyag igazi kihívás! És persze utána rögtön kuka”.

Persze – legyünk őszinték – ezen hibák közül a legtöbb a nőkre is ráhúzható, Barbara (30) szerint például a férfiaknál „pont ugyanazok a hibák, mint a nőknél: kívülről nézik magukat, szerepelnek, nem figyelnek oda, csak rutinokat ismételnek (ami már másoknál is "bevált"), emellett nem kommunikálnak, nem szólnak, megsértődnek, ha valami nem megy”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek