Légzéssel fokozható az orgazmus

A tüdő a test egy fontos méregtelenítő szerve, az oxigén helyes belélegzése, a szén-dioxid megfelelő kilégzése oldja a belső feszültséget, a fejfájást, beállítja a vérnyomást, növeli a tüdő kapacitását, pozitív energiával tölt fel, szex közben pedig a testi izgalom fokozásában segíti.

A tudatos légzésnek a hétköznapi rohanásban nincs helye, a mindennapi stressz, feszültség és rohanás közepette csak kevesen gondolnak a légzésükre, kapkodják a szmogos levegőt és egyik megoldandó feladatból rohannak a másikba; maximum jógán vagy az esti aerobikon próbálják követni a tréner által diktált légzés ritmusát.

Nyomás alatt

A mindennapi stressz állandó készenlétben tartja az ember testét, a szervezet kilendül az egészséges nyugalmi állapotból, izmai megfeszülnek, fokozottan reagál az ingerekre, és egy állandó, kellemetlen stresszes állapot alakul ki. Ennek jól ismert tünetei: folyamatos idegeskedés, ingerültség, az immunrendszer gyengülése, az idővel kialakuló állandó szorongás és félelem, a testet görcsös feszültségben tartó izgalom. A helyes légző gyakorlatok elsajátítása azonban segíthet feloldani a kellemetlen állapotot, csillapítja az izomfeszültséget és a test jó eséllyel újra nyugalmi állapotba kerül.

Lélegezz a jó szexért!

A stresszes élet a nemi életre is rányomja bélyegét, a has-és a medenceizmok görcsössége akadályozza a szabályos légzést, a terület vérellátását, így a szexuális izgalom a hasi területek görcsössége mellett szinte lehetetlenné válik. A megfelelő légzőgyakorlattal azonban a has és a medence feszültsége feloldódik, az intenzív légzés beindítja a vérkeringést, a bőr érzékennyé válik, a nemi szervek vérrel telítődnek.

A Kundalini kígyó felébresztése

A tantrából ismert Kundalini kígyó a gerinc alsó részén összetekeredve pihen, speciális légzéstechnikával azonban fel lehet ébreszteni, ébredését pedig a szexuális energia szolgálatába lehet állítani. Ahogy a kígyó a gerincoszlop mentén, a csakrákon át, feljebb és feljebb kúszik, az ember csodálatos ereje úgy növekszik, különleges belső energiával töltődik. Minden ember birtokolja ezt a belső energiát, eléréséhez csak a Kundalini kígyó felébresztésének technikáját kell elsajátítania.

Ismerd fel a szorongást!

Akinek a nap során van néhány nyugodt perce, üljön le törökülésbe, majd néhányszor tudatosan feszítse meg a hasát, majd hagyja elernyedni. Ezt néhányszor meg kell ismételni ahhoz, hogy a hasi terület feszültsége megfigyelhető legyen. Most ugyanezt kell tenni, csak közben ki kell lélegezni. Ha elérkezett a pont, hogy nincs több levegő, el kell engedi a hasizmokat, és belélegezni.

Fotó: Daniel Sandoval
Fotó: Daniel Sandoval

Mély hasi légzés

A medence és az intim területek ellazulásához, illetve a szexuális izgalom fokozásához a mély légzés elsajátítása segít. Ehhez hanyatt kell feküdni, lábakat felhúzni, talpakat a talajra tapasztani. El kell számolni négyig, míg a levegő a légcsövön keresztül egészen a hasig hatol, és ki kell nyomni a hasat, amennyire csak lehet. Négy másodpercig bent kell tartani a levegőt, majd óvatos kilélegezni úgy, hogy előbb a has laposodjon el, majd a tüdő. Ezt négyszer kell megismételni.

Fókuszálj a nemi szervekre!

A mélylélegzés gyakorlása során fejben is tudatosítani kell, hogy a lélegzéssel a nemi területek vérellátása is beindul, a terület oxigénellátása javul, energiával és melegséggel telítődnek a szexuális szervek.

Az izgalom növelése érdekben, harmadik lépésben a PC-izmokat kell bevonni a légzőgyakorlatba, a gyakorlat előtt azonban érdemes az intim izmokat néhányszor összeszorítani, majd elengedni, majd türelmesen a légzéssel is bekapcsolódni. Kilégzéskor a PC-izmokat meg kell feszíteni, tartani kell pár másodpercig, majd belélegzésre elengedni az izmokat. Ezt ötször kell megismételni.

Légzéssel fokozd az orgazmust!

A szeretkezés imitálásával szintén fejleszthető a légzőgyakorlat. Hanyatt kell feküdni, lábakat felhúzni, talpakat a talajra helyezni. A derekat a talajra kell nyomni, négy belégzésre az ágyékot meg kell emelni. Kilégzéskor el kell engedni, és újra megismételni. Következő lépésben a testmozgást – ahogy szeretkezés közben – fel kell gyorsítani, miközben a be-és kilégzés egyenletes és mély marad. Ekkor már nem baj, ha a ki-és belégzés és a csípőmozgás nincs szinkronban, elég ha a légzés nagyon mély és intenzív marad.

Heves légzéssel jutok el a csúcsig

Dóra (33) nemrég figyelte meg, ha hevesen, de ritmikusan és mélyen lélegzik szex közben, az egész testét elöntő orgazmusban lesz része. „Korábban pont az ellenkezőjét csináltam, lélegzetem visszafojtva vártam az orgazmust, ami aztán vagy jött, vagy nem. Aztán olvastam egy fórumon, hogy erős légzéssel mintegy felpumpálhatom az extázist. Előbb önkielégítéskor próbáltam, aztán átültettem a szexbe. Gyakran érzem, hogy elszédülök a heves lélegzéstől, de így még talán egy fokkal jobb az egész."

Forrás: SexualHealth.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek