A sikeres férfi szexi - a legkívánatosabb hivatások

Közhely, hogy az öltönyös férfiakra, az orvosokra és a tűzoltókra felfigyelnek a nők. Miért fontos egy nőnek az, hogy a pasija mivel foglalkozik? Hogyan hat a nőkre a választottuk foglalkozása? Mi kell ahhoz, hogy egy szakmát szexisnek lehessen nevezni? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.

Sok nő szerint vannak olyan férfiak, akiknek a hivatásuk miatt is lehetetlen ellenállni. Ide tartoznak az öltönyös szakmák. Sok nőismerősöm beszélt arról, hogy az ügyvédek vagy anagyobb cégek élre vasalt nadrágos igazgatói izgatóan tudnak kinézni. A ruha tekintélyt kölcsönöz, ami pedig a férfiasság szimbóluma.

Még az is lehet, hogy a helyzet szexi volt

„Az egyenruha iránti vonzalom az emberben rejlő fetisizmussal magyarázható, vagyis hogy
tárgyak, ruhadarabok váltanak ki szexuális vonzalmat és izgalmat.” - véli Judit. Sokaknak
a tűzoltó a gyengéjük, de akad olyan ismerősöm is, akik rendőröket vagy a katonákat
találta kívánatosnak. Az előbbiek vannak többen.


„Amikor megismerkedtünk, és megtudtam, hogy felszerelt tűzoltónak, egyből egy matt, színtelen sisak és egy hatalmas bő kabát ugrott be, nem feltétlen a szexi egyenruha. Elképzelni sem tudtam benne, pedig a fiúval, mint alapanyaggal nem volt semmi gond. De még mindig ott volt a rúd. Mindig is tetszett ahogy riasztás előtt lecsúsznak rajta. Egyszer aztán, amikor a laktanyába kellett vinnem neki valamit, az aulában megszólalt a riasztást jelző zene és egy mély hang: Figyelem riasztás-t skandálva. Nekik rutin, egy civilnek libabőröző érzés, ezt tényleg át kell élni, még az is lehet, hogy maga a helyzet szexi volt. A rudat persze nem használták, mindenki lépcsőn futott le. De összességében az, amit és ahogyan csinálnak, a szexi jezőtől sokkal több.” – meséli Andrea.

A következő közhely a vonzó férfiviseletről az orvosi köpeny. „Az orvos mindenkit megment” – lelkendezik Nóra. "Degradálónak hathat, de egy ápoló vagy orvos a nők szemében sokszor a gyengédség megszemélyesítője. Én a sebészeket találom vonzónak, az erős kezük és találékonyságuk miatt. Egyesült Államokban készült felmérések bebizonyították, hogy a középkorú nők szívesebben választanának egy ápolót párnak, mint egy brókert vagy vállalati igazgatót."

Pénz pénz pénz

Ha már a brókerek és igazgatók szóba kerültek: bármennyire hangsúlyozzuk az ellenkezőjét, a mai nőknek igenis fontos, hogy a férjük mennyit keres. Egyik ismerősöm pedagógus és egy röpke felmérés alapján a következőket vázolta fel.

„A tanárok között az első reakció az volt, hogy legyen bankár vagy bróker. Persze nem ilyenekhez mentek férjhez. Van, aki azt is hozzátette, hogy mindegy, hogy mit csinál csak sok pénze legyen. Persze a pedagógusokra nem jellemző, hogy felveti őket a pénz."

Sztárszakmák

Folytatva az összeállítást a sikeres férfiakról, a legnépszerűbb sztárszakmák: a sportolóké, művészeké, és ismert embereké, médiaszereplőké. Ők mind-mind kívánatosak a hétköznapi nők számára, ám sokszor csak a kamera által kreált kép alapján ítélünk.

Fotó: Eric Hamilton
Fotó: Eric Hamilton

Egy internetes portál tavalyi kutatásai alapján kiderült, hogy a nők többsége a DJ-ket és a focistákat tartja a legvonzóbbnak, de a rockzenész és a színész is elég előkelő helyen szerepel. „Mel Gibson is unalmas valakinek.” –mondta nevetve Júlia, aki egy sztárzongoristát hagyott el borzasztó modora miatt.

„Szerintem felnőtt fejjel ez már kevésbé domináns, bár a zenész és a színész az erre
érzékenyek számára soha nem megy ki a divatból. A szerencsésebbek ebben a kategóriában
találnak egy nem kiszámíthatatlan példányt. Nekem, úgy tűnik, sikerült. A józanabbak
megmaradnak a rajongás szintjén és belátják, hogy jobb, ha nem a saját bőrükön tapasztalják
meg, milyen is egy művész életének úgy igazán a részese lenni. Az persze remek érzés tud
lenni, amikor a szerelmed a színpadon neked játszik, és a tudat, hogy hozzád megy haza.” –
mesélte Kata.

Ha egy férfi izmos és izzadt

A fizikai munkát vállaló férfiakra is kitértünk. Egy ács vagy egy asztalos is lehet szexi.  „Egy
szobafestő vagy villanyszerelő is tud kifejezetten kívánatos lenni, főleg ha az alap rendben
van.” – tette hozzá a témához Dóri.

A Yahoo 2007-es felmérése szerint az építőmunkások és a vízvezeték szerelők is elég szép helyen szerepeltek a szexi férfiak listáján. Az utóbbit a nők a Született feleségek című sorozat egyik sztárjával kapcsolták össze.

Ha egy férfi izmos és izzadt, mint egy finn favágó, egy reklám erejéig igencsak vonzó, de ha minden nap fáradtan és mackószagúan megy haza a munkából, az már kevésbé. Végső soron azonban nem a hivatásban rejlik a vonzerő. „Számomra sincs szexi munka, ha egy férfi eredeti, humoros és szereti, amit csinál, az roppant vonzó tud lenni.” – mondta Judit. „ Ha a pasi sikeres, akkor szexi is, mert férfinek érzi magát, és ez feldobja az egóját.”

Oszd meg másokkal is!
Mustra