Bio öröm: mire jó a szolárvibrátor és az újrahasznosított ostor?

A bioéletmódot egyre többen fedezik fel maguknak. Ez sokaknál kimerül a bioételek és biokozmetikumok használatában, egyre több cég lát viszont üzleti lehetőséget abban, hogy a hálószobára is kiterjessze a szemléletet. Az egészség- és környezettudatosság jegyében következzen a bioóvszer, a természetes alapú síkosítók, az újrahasznosított ostor és társaik.

Az online piacon számtalan hazai és külföldi portál szakosodott a biotermékek, ezen belül is a szexuális tárgyak értékesítésére. A kínálat nem ismer határokat, a felhasználóbarát és jótékony termékektől kezdve a hajmeresztő darabokig, mindenre van példa. Ezek közül válogattunk.

Olajak, gyertyák, síkosító és a gyógyhatású óvszer

A bőrirritáció és allergia a test valamennyi pontján kellemetlen tünetekkel jár, az intim pontokon jelentkező érzékenység azonban hatványozottan kényes. Az irritációt legtöbbször azok a kemikáliák váltják ki, amik a mosó-, tisztálkodó-és pipereszerekben található, de a szex közben használt kiegészítők sem szűkölködnek a potenciális allergénektől. Ezekre a problémákra jelenthetnek megoldást a növényi alapú síkosítók, melyek nem tartalmaznak bőrirritáló összetevőket, például illatanyagot, tartósító- és színezőanyagot; szex közben így nem kell attól tartani, hogy viszketés, égés vagy egyéb kellemetlen tünet üti fel a fejét az aktus végén. (Fontos: használat előtt érdemes alaposan elolvasni a síkosító leírását, néhány terméket nem lehet óvszerrel együtt használni).

A testbarát síokosító mellett a szexuális együttlétek további nélkülözhetetlen darabja a masszázsolaj, amiből ma már szintén létezik bioverzió. Az olajak alapanyag ellenőrzött ökológiai termelésből származó gyógynövények, illetve azok olajai - ez azonban még nem garancia arra, hogy valaki ne lenne érzékeny valamelyik gyógynövényre. (Fontos: használat előtt el kell olvasni az útmutatót, a nyálkahártyával való érintkezést pedig érdemes kerülni).

Ha már masszázsolaj, akkor nem lehet kihagyni a felsorolásból a waxplay szerelmeseinek kedvenc darabját, a növényi alapú gyertyát, ami masszázsolajként is tökéletesen helytáll. A gyertyát addig kell égetni, amíg elegendő mennyiségű olaj keletkezik, eztán csak bőrre kell csepegtetni, és mehet a simogatás. (Fontos: a használati utasítást itt is kötelező elolvasni, hogy az égési sérüléseket mindenki elkerülje).

A testbarát termékek kínálatában bukkantunk rá arra a teafa óvszerre, ami annyiban különbözik a hagyományos gumiktól, hogy felületét teafaolajjal vonták be, ami a hüvelyi bakteriális, vírusos és gombás megbetegedések ellen lehet hatékony, de a nyálkahártyát sem ingerli. A termékleírásban azonban nem szerepel, hogy a gumi alapanyaga mennyire bio.

Környezetbarát segédeszközök

Az ember persze nemcsak saját testével lehet kíméletes, hanem a környezetével is. Ezt bizonyítják azok a szexuális segédeszközök, melyek már a környezettudatosság jegyében születtek. Kedvenc darabunk a szolár vibrátor, melynek különlegessége, hogy napenergia működteti. Nyolc óra töltésért cserében hatvan perc környezetbarát működés garantált. Bár a szexjátékot leggyorsabban a napon lehet feltölteni, ha épp nincs napsütés, a villanykörte is megteszi, ekkor azonban egy nappal korábban már el kell kezdeni a töltést.

Szintén a környezettudatosság égisze alatt születettek azok a vibrátorok, melyek elem nélkül, körülményesen tölthetők. Újrahasznosított alapanyagokból hozható működésbe a kurblis vibrátor, melyet használat előtt csak fel kell húzni, és már kész is. Az eszköz borsos ára ellenére a leírás nagyon kurta, csak a kurbli a biztos.

Szintén elem nélkül, de kurbli helyett USB-kábelen keresztül hozható üzembe a 10 fokozattal felszerelt vibrátor, amit elsősorban a számítógép-függőknek terveztek. Az USB-kábel csak töltésre szolgál, számítógépen keresztül irányítható szexjátékokhoz semmi köze az eszköznek.

A kevésbé felhasználóbarát darabok közé tartozik a  szivargyújtóról üzembe hozható a tárgy, elképzelésünk sincs arról, hogy ki az, aki az autójában töltené a játékot, tény azonban, hogy ma már ilyet is kapni az online piacon.

És végül, aki kemény az ágyban, még lehet kíméletes a környezettel szemben. Ezt bizonyítja az újrahasznosított gumiból készült ostor, melyet kézműves darabként hirdetnek egy környezetbarát szexportálon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek