A flörtölés 3 szabálya

A szemkontaktus felvétele elengedhetetlen része a flörtnek, de a mosolygás is. Egy randifelmérésből kiderült, hogy a magyarok kevesebb mint felének gondjai vannak az ismerkedéssel.

Januárban pang a brit tudósok szezonja, de a hazai kutatások, felmérések kárpótolnak érte. A Társkereső Kalauz januári felmérésében arra kereste a választ, hogyan szemeznek a magyarok.

Mielőtt az adatokra kitérnénk, a kalauz által megszólaltatott társkereső coach tanácsait idézzük, aki szerint a flörtölést meg lehet tanulni. A szakember három pontban fogalmazta meg a randevúzás szabályait:

  1. A szemkontaktus felvétele
  2. Pozitív energia küldése a másik felé
  3. Mosolygás

A coach szerint ezt a három pontot kell gyakorolni a sikeres ismerkedéshez. A szemkontaktus felvétele elengedhetetlen része a flörtölési folyamatnak. Ha ezt nem jól műveli a társkereső, könnyen azt hiheti, hogy senkinek sem tetszik, holott valójában csak annyiról van szó, hogy senki irányába nem adta le a megfelelő „szabad vagyok, ismerkednék” metakommunikációs jelzéseket.

Fotó: Rolands Lakis
Fotó: Rolands Lakis

Csak a magyarok 16 százaléka profi a flörtben

És most jöjjön a felmérés, amelyikből kiderül, mennyien mesterei a titkos technikának.

A válaszolók 54%-a sikerekről számolt be, 16% vallotta magát igazi profinak. 46% tehát sikertelen, bátortalan vagy egyáltalán nem mer még csak rá sem nézni arra, aki tetszik neki.

És végül a bölcsesség: az emberi kommunikáció 65-75%-át úgynevezett nonverbális jelek alkotják, és az ismerkedés már jóval azelőtt megkezdődik két fél között, hogy akár egy szót is szóltak volna egymáshoz. Szintén pszichológusok figyelték meg spontán ismerkedések alkalmával, hogy a nők 51-féle jelzést adtak le egy adott szórakozóhelyen a férfi irányába, mire a férfi „fogta” a jeleket és kezdeményezni mert.

Oszd meg másokkal is!
Mustra