INTIM

A flörtölés 3 szabálya

2011. január 7., péntek 08:13

A szemkontaktus felvétele elengedhetetlen része a flörtnek, de a mosolygás is. Egy randifelmérésből kiderült, hogy a magyarok kevesebb mint felének gondjai vannak az ismerkedéssel.

Januárban pang a brit tudósok szezonja, de a hazai kutatások, felmérések kárpótolnak érte. A Társkereső Kalauz januári felmérésében arra kereste a választ, hogyan szemeznek a magyarok.

Mielőtt az adatokra kitérnénk, a kalauz által megszólaltatott társkereső coach tanácsait idézzük, aki szerint a flörtölést meg lehet tanulni. A szakember három pontban fogalmazta meg a randevúzás szabályait:

 1. A szemkontaktus felvétele
 2. Pozitív energia küldése a másik felé
 3. Mosolygás

A coach szerint ezt a három pontot kell gyakorolni a sikeres ismerkedéshez. A szemkontaktus felvétele elengedhetetlen része a flörtölési folyamatnak. Ha ezt nem jól műveli a társkereső, könnyen azt hiheti, hogy senkinek sem tetszik, holott valójában csak annyiról van szó, hogy senki irányába nem adta le a megfelelő „szabad vagyok, ismerkednék” metakommunikációs jelzéseket.

Fotó: Rolands Lakis
Fotó: Rolands Lakis

Csak a magyarok 16 százaléka profi a flörtben

És most jöjjön a felmérés, amelyikből kiderül, mennyien mesterei a titkos technikának.

A válaszolók 54%-a sikerekről számolt be, 16% vallotta magát igazi profinak. 46% tehát sikertelen, bátortalan vagy egyáltalán nem mer még csak rá sem nézni arra, aki tetszik neki.

És végül a bölcsesség: az emberi kommunikáció 65-75%-át úgynevezett nonverbális jelek alkotják, és az ismerkedés már jóval azelőtt megkezdődik két fél között, hogy akár egy szót is szóltak volna egymáshoz. Szintén pszichológusok figyelték meg spontán ismerkedések alkalmával, hogy a nők 51-féle jelzést adtak le egy adott szórakozóhelyen a férfi irányába, mire a férfi „fogta” a jeleket és kezdeményezni mert.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.01.07 17:26:33komzol

  A flőrt legfontosabb szabálya: van-e pénzed ?

 • 2011.01.07 18:21:41deflorator

  Na most akkor elég mosolyogni, vagy ismerni kell mind az 51 féle jelet?

 • 2011.01.08 13:58:35tris

  ha nem hangzik nagyon szerénytelennek - én profi vagyok :)
  néhányszor sikerült még magamon is meglepődnöm, mert annyira nyilvánvaló volt az egyébként ösztönösen jött mozdulat, ilyenkor kell zavartan visszavenni a lendületből stb.
  nálam ez ösztönös, most már anyuka vagyok de még mindig rajtakapom magam azon, hogy flörtölök de már ezerszer finomabban, most már szinte tényleg csak a nézés van..
  ennyi simán belefér :)

 • 2011.01.08 14:00:07tris

  na jó ez tényleg szerénytelenül hangzott,
  de olyan jó volt visszaemlékezni - főleg, hogy néhány évig teljesen elzártam magam a külvilágtól

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta